Restaurant Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Restaurant Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Restaurant Manager? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Restaurant Manager wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Restaurant Manager, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Restaurant Manager
Vacatures Restaurant Manager
Vacatures laden...
Wat is een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager zorgt voor de praktische uitvoering van een vastgesteld beleid. Hij zorgt ervoor dat alle werkzaamheden positief bijdragen aan de uitgangspunten van het bedrijf. Hij signaleert behoeften van gasten en medewerkers en maakt afspraken over doelen en ambities. Gasttevredenheid is hierbij heel erg belangrijk.
Een Restaurant Manager werkt vaak mee op de vloer. Hij zorgt ervoor dat de gasten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan een restaurant. De gast staat centraal, dus gastvrijheid is heel erg belangrijk. De Restaurant Manager stuurt het bedienend personaal aan en motiveert hen. De Restaurant Manager zorgt tevens voor een efficiënte indeling van tafels, een prettige ontvangst van de gasten en het bedienen van de gasten. Hij heeft een goed overzicht, ziet waar dingen misgaan en probeert deze problemen op te lossen. De Restaurant Manager stemt alle werkzaamheden optimaal af met de keuken.
Een even zo belangrijke taak van de Restaurant Manager is het zorgen voor een hoge omzet. Door middel van gastvrijheid wordt geprobeerd de omzettargets te halen.
Ook kan de Restaurant Manager de taak krijgen voorraadaanvullingen te bestellen, de financiële administratie te verzorgen en mee te denken over wijzigingen op de menukaart. Bovendien denkt de Restaurant Manager na over speciale acties en promoties. Ook uit hij ideeën in vergaderingen met het managementteam.
Past het beroep Restaurant Manager bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Salarisschaal Restaurant Manager
Wat verdient een Restaurant Manager?
Het gemiddelde salaris van een Restaurant Manager in Nederland ligt tussen de € 2.800 en € 4.160 per maand, afhankelijk van ervaring en kennis. Een Senior Restaurant Manager kan tot € 4.500 verdienen.
Dit salaris geldt bij een 40-urige werkweek. Bekijk ook Het gemiddelde bruto jaarsalaris en uurloon voor een Restaurant Manager, of het salaris per ervaringsniveau.
Meer weten over het salaris Restaurant Manager
Hoe word je een Restaurant Manager?
Om aan de slag te kunnen als Restaurant Manager wordt gevraagd naar een diploma van een MBO Horeca-opleiding. Zo zijn er de opleidingen Leidinggevend Gastheer/gastvrouw en Horecaondernemer/-manager op MBO-niveau 4. Deze opleidingen richten zich zowel op horecavaardigheden als managementvaardigheden. Er wordt veel aandacht geschonken aan het opdoen van praktijkervaring door middel van stages.
Vaak vragen werkgevers om enkele jaren relevante werkervaring.
Opleidingen Restaurant Manager
Interesse en Motivatie Restaurant Manager
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Restaurant Manager?
Competenties Restaurant Manager
Een Restaurant Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Vaardigheden Restaurant Manager
- Prioriteiten stellen
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Analytisch vermogen
- Initiatief ontplooien
- Inzicht in omgeving
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Luistervaardigheid
- Resultaatgerichtheid
- Argumentatiekracht
- Doelgericht werken
- Doorzettingsvermogen
- Ambitie
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Restaurant Manager nodig?
Persoonstypen die passen bij een Restaurant Manager zijn Baas en Waarnemer.
De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel. Hij heeft een sterke uitstraling en eist respect, maar heeft zelf ook respect voor het personeel. De Restaurant Manager werkt resultaatgericht en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ook dient de Restaurant Manager eigen ideeën aan te dragen om doelstellingen van het bedrijf te halen (Baas).
Bovendien houdt de Restaurant Manager onder alle omstandigheden het overzicht. Hij is analytisch en inzichtelijk. Hij ziet snel waar gasten behoefte aan hebben en speelt hierop in. De Restaurant Manager ziet waar de knelpunten zitten en meldt deze bij de directie. Aan de hand hiervan doet hij voorstellen voor een betere beleidsuitvoering (Waarnemer).
Eigenschappen Restaurant Manager
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Restaurant Manager?
Over het algemeen zijn er veel banen in de horeca. Toch zorgt de crisis er ook in deze sector voor dat er minder banen zijn dan vroeger.
Bij goed functioneren kan een Restaurant Manager steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij na jaren van ervaring bij steeds grotere en chiquere bedrijven aan de slag. Eventueel kan de Restaurant Manager een horecabedrijf overnemen of er zelf een opstarten.
De actuele kans op werk voor een Restaurant Manager
Het beroep Restaurant Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers restaurant. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers restaurant is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
2
Baankans Restaurant Manager
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Waar werkt een Restaurant Manager?
Een Restaurant Manager kan aan de slag bij horecabedrijven als restaurants of hotels. Deze bedrijven streven naar winst en horen dus bij de profitsector. De grootte van het bedrijf verschilt en ook de verantwoordelijkheden verschillen per bedrijf.
Met wie werkt een Restaurant Manager samen?
Een belangrijke taak van de Restaurant Manager is het aandragen van ideeën over de beleidsuitvoering bij de directie van het bedrijf.
De Restaurant Manager geeft leiding aan het bedienend personeel en de gastheer of gastvrouw. Hij stemt de werkzaamheden af met de keuken, dus hij komt ook in contact met het keukenpersoneel. Bovendien komt de Restaurant Manager in contact met de gasten, omdat hij vaak zelf op de vloer mee werkt.
- Directie
- Bedienend Personeel
- Gastheer/gastvrouw
- Gasten
- Koks
Verwante beroepen Restaurant Manager:
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: Geen
Baankans: Zeer goed
Baankans
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: Geen MBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Restaurant Manager in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Netwerk:
- Directie
- Bedienend Personeel
- Gastheer/gastvrouw
- Gasten
- Koks
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2800 tot €4500