Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Visagist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Visagist? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Visagist wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Visagist, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Visagist
Vacatures Visagist
Vacatures laden...
Wat is een Visagist?
Een Visagist is specialist in make-up en vaak ook haar. Je werk is het aanbrengen van make-up bij andere mensen. Van het basiswerk als camoufleren, egaliseren en shapen tot aan de meest wilde fashionmake-up. De Visagist is vaak van alle markten thuis.
Je opgedane kennis op gebied van gezichtsvormen, lippen, ogen en nepwimpers pas je dagelijks toe in de praktijk. Afhankelijk van wat je precies gaat doen zul je of vaker basismake-up aanbrengen of juist de zwaardere make-up voor mannequins, bladen of reclames.
Past het beroep Visagist bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Visagist per niveau
Vacatures Visagist per stad
Salarisschaal Visagist
Wat verdient een Visagist?
Afhankelijk van waar je als Visagist terecht komt en wie je klanten zijn verdien je tussen de €1000 en €3700. Vooral ervaring, wat je kan, een goede naam en portfolio bepalen wat je uiteindelijk zult verdienen.
Meer weten over het salaris Visagist
Hoe word je een Visagist?
Om als Visagist aan de slag te kunnen moet je een opleiding hebben op MBO niveau of een cursus in een relevante richting. Op MBO niveau heb je de opleiding tot Allround Visagist. Voor cursussen zijn er diverse mogelijkheden.
De studie of cursus in de richting van visagie wordt veelal gecombineerd met een opleiding in de richting van kapper omdat make-up en kapsel vaak door een persoon worden gedaan.
In de opleiding visagie leer je op basis van iemands gezichtsvorm, huidskleur en wensen iemand goed op te maken. Ook leer je vaak hoe je voor als Visagist jezelf kunt beginnen.
Opleidingen Visagist
Omscholen tot Visagist
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Visagist. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Visagist
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Visagist
Als je Visagist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Visagist zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Visagist
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Visagist
Een Visagist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend
Omschrijving
Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.
Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.
Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken
Omschrijving
Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.
Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.
Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken
Omschrijving
Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.
Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.
Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.
Vaardigheden Visagist
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Buiten kaders denken
- Durf
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Positiviteit
- Vernieuwend zijn
- Verbeeldingskracht
- Creatief denken
- Analyseren
- Evalueren
- Redeneren
- Zelfontwikkeling
- Concentratievermogen
- Resultaatgerichtheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Visagist nodig?
Als Visagist heb je een ondersteunende functie. Je werkzaamheden verricht je om anderen te behagen en voor wat je doet heb je een flinke dosis creativiteit nodig (Romanticus).
Daarnaast moet je ook op tempo werken, omdat de Visagist klaar moet zijn voordat de mensen weer ten tonele moeten verschijnen of elders moeten zijn (Levensgenieter).
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Wat voor persoonlijkheidstype is de romanticus? De romanticus is een bijzonder mens. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De romanticus is erg origineel en creatief, waardoor deze innovatieve oplossingen weet te vinden. Hij kan zich ook goed inleven in anderen.
Zwakke eigenschappen
De romanticus is nooit tevreden en streeft altijd naar het onbereikbare. Hij komt vaak met innovatieve oplossingen die niet altijd praktisch zijn. Daarnaast is de romanticus door diens gedachtenproces ook vaak bezig met pijnlijke gevoelens en depressie, waardoor de romanticus zichzelf vaak in de weg zit. Hij voelt zich vaak onbegrepen. Hij is moeilijk te doorgronden en dat kan lastig zijn op de werkvloer.
Omgang
De romanticus heeft niet veel contact met anderen. Denkprocessen zijn voor de romanticus moeilijk te vertalen naar gesprekken. Hij is graag op zichzelf, maar áls hij contact heeft met anderen, gaat dit vaak heel diep.
Eigenschappen Visagist
- Optimisme
- Energiek
- Vindingrijkheid
- Originaliteit
- Creativiteit
- Passie
Wat zijn de baankansen voor een Visagist?
Er zijn wel vacatures te vinden voor de functie van Visagist, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. Daarbij komt dat je aan de wereld moet kunnen bewijzen wat je kunt. Hoe beter je bent hoe makkelijker je in die scene een baan kunt vinden en ook daarna beter betalende banen kan vinden.
Groei binnen de Visagie is eigenlijk alleen mogelijk door het aannemen van grotere en belangrijkere opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij een lokaal televisiestation en uitgroeien tot Visagist voor de sterren in Hollywood.
De actuele kans op werk voor een Visagist
Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Visagist
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Visagist
Het beroep Visagist is onderdeel van de beroepsfamilie Schoonheidsspecialisten.
Verwante beroepen Visagist
Mogelijke specialisaties voor een Visagist
Doorgroei beroepen voor een Visagist
Bedrijfsleider / ondernemer schoonheidssalon
bedrijfsleider schoonheidssalon
Waar werkt een Visagist?
Het opmaken van mensen in ruil voor geld is duidelijk bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat je dus als Visagist onder de profit sector valt. En dat geldt over het geheel genomen ook voor een groot deel van je klanten.
Met wie werkt een Visagist samen?
Vaak ben je als Visagist eigen baas of freelancer en heb je alleen te maken met je opdrachtgevers en de mensen waar je de make-up bij gaat aanbrengen.
Afhankelijk van de grootte van het project werken er mogelijk nog andere Visagisten of grimeurs achter de schermen waar jij ook werkt. In dat geval is afstemming op elkaar wel noodzakelijk voor een mooi geheel.
Tot slot moet een Visagist ook producten hebben. Voornamelijk make-up, sponsjes, kwastjes etcetera. Dit kan je gewoon zoals iedereeen zo inkopen, maar je kunt ook met een specifieke toeleverancier contacten leggen.
Alles over het beroep Visagist in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1000 tot €3700