WMO consulent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
WMO consulent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als WMO consulent? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je WMO consulent wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als WMO consulent, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als WMO consulent
Vacatures WMO consulent
Vacatures laden...
Wat is een WMO consulent?
Een WMO-consulent is een gemeentelijk medewerker die individuele zorgaanvragen behandeld op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO). Een andere naam voor dit beroep is Indicatiesteller-WMO, omdat een WMO-consulent een indicatie stelt van de zorgbehoefte van de cliënt. Op basis van die indicatie wordt het individuele zorgbudget (persoonsgebonden budget) bepaald.
Het doel van de WMO is om mensen met een zorgbehoefte zo lang mogelijk thuis te laten wonen met gerichte ondersteuning vanuit de sociale kring zoals familie en vrienden. Allereerst wordt er een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de cliënt en de hulp uit de sociale kring. Wanneer die hulp ontoereikend blijkt heeft de cliënt recht op maatvoorzieningen, zoals speciaal vervoer, thuishulp en hulpmiddelen (ergotherapeutische voorzieningen). De WMO-consulent bepaalt welke voorzieningen worden toegewezen aan de cliënt.
Past het beroep WMO consulent bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een WMO consulent?
Een WMO-consulent indiceert de noodzaak voor een voorziening op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Hij of zij draagt zorg voor de behandeling en afhandeling van WMO-aanvragen.
De WMO consulent onderzoekt een WMO aanvraag op rechtmatigheid en stelt een indicatie ten behoeve van de besluitvorming. Een WMO consulent legt ook huisbezoeken af ter beoordeling van de aanvraag. Verder stelt hij of zij rapportages en beschikkingen op en werkt een WMO consulent in sommige gevallen samen met externe partijen.
De verantwoordelijkheden en taken van een WMO consulent zijn:
- Inventariseren van binnenkomende WMO-meldingen en WMO-aanvragen
- Onderzoek doen naar de zorgbehoefte van de cliënt
- Het voeren van intake- en vervolggesprekken met de cliënten
- De zelfredzaamheid en de hulp vanuit de sociale kring vaststellen
- Het opstellen en beoordelen van de persoonlijke plannen en het persoonsgebonden budget
- Offertes voor zorgvoorziening aanvragen en beoordelen
- Rapportages en indicaties opstellen. Indien nodig herindicaties doen en beschikkingen opstellen.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures WMO consulent per niveau
Vacatures WMO consulent per stad
Vacatures WMO consulent Alkmaar
Vacatures WMO consulent Almelo
Vacatures WMO consulent Almere
Vacatures WMO consulent Alphen aan den Rijn
Vacatures WMO consulent Amersfoort
Vacatures WMO consulent Amstelveen
Vacatures WMO consulent Amsterdam
Vacatures WMO consulent Apeldoorn
Vacatures WMO consulent Arnhem
Vacatures WMO consulent Bergen op Zoom
Vacatures WMO consulent Capelle aan den IJssel
Vacatures WMO consulent Den Bosch
Vacatures WMO consulent Den Haag
Vacatures WMO consulent Den Helder
Vacatures WMO consulent Deventer
Vacatures WMO consulent Doetinchem
Vacatures WMO consulent Dordrecht
Vacatures WMO consulent Eindhoven
Vacatures WMO consulent Enschede
Vacatures WMO consulent Groningen
Vacatures WMO consulent Haarlem
Vacatures WMO consulent Haarlemmermeer
Vacatures WMO consulent Heerlen
Vacatures WMO consulent Helmond
Vacatures WMO consulent Hengelo
Vacatures WMO consulent Hilversum
Vacatures WMO consulent Hoogeveen
Vacatures WMO consulent Katwijk
Vacatures WMO consulent Leeuwarden
Vacatures WMO consulent Leiden
Vacatures WMO consulent Lelystad
Vacatures WMO consulent Maastricht
Vacatures WMO consulent Middelburg
Vacatures WMO consulent Nieuwegein
Vacatures WMO consulent Nijmegen
Vacatures WMO consulent Purmerend
Vacatures WMO consulent Roermond
Vacatures WMO consulent Roosendaal
Vacatures WMO consulent Rotterdam
Vacatures WMO consulent Schiedam
Vacatures WMO consulent Spijkenisse
Vacatures WMO consulent Terneuzen
Vacatures WMO consulent Tilburg
Vacatures WMO consulent Utrecht
Vacatures WMO consulent Veenendaal
Vacatures WMO consulent Vlaardingen
Vacatures WMO consulent Westland
Vacatures WMO consulent Zaanstad
Salarisschaal WMO consulent
Wat verdient een WMO consulent?
Een WMO consulent verdient ongeveer tussen de 2200 en 3800 euro bruto per maand. Het salaris WMO consulent is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, maar vooral ook van je ervaring op het gebied van de WMO.
Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden WMO consulent
- 8% vakantiegeldtoeslag
- 13e maand eindejaarsuitkering
- reiskostenvergoeding
- telefoonvergoeding
Meer weten over het salaris WMO consulent
Hoe word je een WMO consulent?
Om WMO-consulent te worden hoeft men niet specifiek een opleiding WMO-consulent te hebben gevolgd. Het is wel noodzakelijk een opleiding op HBO-niveau is gevolgd. Dit kan een opleiding zijn met juridische en fiscale raakvlakken of een HBO-opleiding gericht op zorg en welzijn.
Het is noodzakelijk dat een WMO consulent goede kennis heeft van de Nederlandse wetgeving en deze goed kan toepassen. Het is vooral belangrijk dat hij of zij kennis heeft van de wet- en regelgeving WMO.
Het komt geregeld voor dat WMO Consulenten een opleidingsachtergrond hebben als HBO Verpleegkundige of Maatschappelijk Werker.
Opleiding WMO Consulent
Er zijn sinds enkele jaren ook verkorte opleidingen WMO-consulent, onder andere voor degenen die zich willen omscholen tot WMO-consulent. Deze opleidingen leiden je in een 4 tot 6 maanden op tot WMO-consulent en kunnen vaak gedeeltelijk online worden gevolgd.
In een opleiding WMO Consulent leer je welke oplossingen er zijn voor specifieke hulpvragen van cliënten. Je leert heel zorgvuldig naar de situatie van de cliënt te kijken en goede middelen te selecteren voor het oplossen van het probleem.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot WMO consulent
Er zijn geen opleidingen WMO consulent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een WMO consulent in werkt
Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheidOmscholen tot WMO consulent
Je kan op verschillende manieren omscholen tot WMO consulent. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor WMO consulent
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot WMO consulent
Als je WMO consulent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar WMO consulent zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie WMO consulent
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties WMO consulent
Een WMO consulent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Analytisch:
analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch
Omschrijving
Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.
Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.
Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen
Omschrijving
Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit.
Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.
Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.
Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen
Omschrijving
In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.
Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.
Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect
Omschrijving
Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.
Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.
Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.
Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk
Omschrijving
Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.
Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.
Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.
Vaardigheden WMO consulent
- Inlevingsvermogen
- Analyseren
- Systematisch denken
- Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
- Luisteren
- Verbanden leggen
- Analytisch vermogen
- Logisch redeneren
- Respectvol
- Gevoeligheid
- Helder communiceren
- Taalkennis
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Prioriteiten stellen
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Luistervaardigheid
- Belangstelling hebben
- Vragen stellen
- Overtuigingskracht
- Creativiteit
- Bemiddelen
Wat voor persoonlijkheid heeft een WMO consulent nodig?
Een WMO consulent moet doelgericht te werk gaan, maar hij of zij moet vooral ook warm en betrokken handelen en gevoelig zijn voor de behoeftes van anderen. Een WMO consulent moet zich goed kunnen inleven in verschillende situaties zodat hij een zo goed mogelijk advies kan uitbrengen (Gever).
Verder is het voor een WMO consulent van belang dat hij of zij verantwoordelijkheid durft te nemen voor beslissingen. Een WMO consulent moet betrouwbaar en loyaal zijn. De betrouwbaarheid is zowel belangrijk voor de cliënten die als voor de organisatie waarbinnen de WMO consulent werkzaam is (Loyalist)
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Loyalist? De loyalist is een zeer trouw persoon. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De loyalist is door diens twijfel in anderen zelf erg punctueel, concreet en probleemgericht. Daarnaast heeft de loyalist een goede intuïtie en is hij trouw. Vaak ondersteunt hij het gezag op alle mogelijke manieren. Verder is hij door zijn twijfel en behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen.
Zwakke eigenschappen
De loyalist is erg slecht in het vertrouwen van anderen, en daardoor vaak erg onrustig en teruggetrokken. Door de angst is het moeilijk voor de loyalist om de gevoelens van anderen en die van zichzelf te onderscheiden, waardoor de twijfel in anderen ook erg subjectief is. Ook kan hij zich door zijn twijfel gaan verzetten tegen het gezag.
Omgang
Een loyalist is over het algemeen prettig in de omgang. Hij laat het nooit zien als er iets mis is, maakt grapjes en komt zijn afspraken altijd na. Wel kan de loyalist onrustig zijn in de omgang. Dit kan leiden tot misverstanden. De verhouding tot de autoriteit kan verder tot stroeve relaties met collega’s leiden.
Eigenschappen WMO consulent
- Empathie
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
- Trouw
- Integriteit
- Punctueel
Wat zijn de baankansen voor een WMO consulent?
Het arbeidsperspectief voor een WMO consulent is goed. Er zijn voldoende vacatures WMO-consulent bij gemeenten beschikbaar. Je kunt met verschillende opleidingen als WMO consulent aan de slag, dus je als WMO consulent zijn je baankansen goed.
Als WMO consulent zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. De doorgroeimogelijkheden van een WMO consulent zijn afhankelijk waar hij of zij werkzaam is. Men kan doorgroeien naar andere en hogere functies binnen een gemeente.
Een WMO consulent kan dus doorgroeien naar management- en bestuursfuncties wanneer hij of zij succesvol is en een prettige werkstijl heeft.
De actuele kans op werk voor een WMO consulent
Het beroep WMO consulent is onderdeel van de beroepsfamilie Consulenten WMO en aanvullende sociale voorzieningen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Consulenten WMO en aanvullende sociale voorzieningen is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
1
Baankans WMO consulent
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden WMO consulent
Het beroep WMO consulent is onderdeel van de beroepsfamilie Consulenten WMO en aanvullende sociale voorzieningen.
Verwante beroepen WMO consulent
Mogelijke specialisaties voor een WMO consulent
Doorgroei beroepen voor een WMO consulent
Teamleider uitkeringen (sociale verzekeringen)
onderzoeksambtenaar sociale voorzieningen
informateur onderzoek sociale voorzieningen
bijstandsmaatschappelijk werker
Manager / teamleider werk en inkomen
districtmanager werk en inkomen
vestigingsmanager werk en inkomen
vestigingsmanager arbeidsbureau
senior adviseur werk en inkomen
senior consulent arbeidsvoorziening
jeugdconsulent arbeidsbemiddeling
consulent bijzondere arbeidsbemiddeling
hulpverlener minnelijke schuldhulpverlening natuurlijke personen (msnp)
bewindvoerder wet schuldsanering natuurlijke personen (wsnp)
bewindvoerder beschermingsbewind
Opsporingsambtenaar sociale voorzieningen (binnendienst)
leidinggevend opsporingsambtenaar sociale voorzieningen (excl. buitendienst)
Controleur buitendienst sociale verzekeringen
controleur werkloosheidswet (ww)
rayonvertegenwoordiger bedrijfsvereniging
lekencontroleur (sociale verzekeringen)
Claimbeoordelaar (sociale verzekeringen)
procesbegeleider uitkeringsinstantie (sociale verzekeringen)
Waar werkt een WMO consulent?
WMO consulenten zijn meestal werkzaam bij een gemeente. Een WMO consulent werkt voor de overheid en dus in de non-profit sector.
Met wie werkt een WMO consulent samen?
Een WMO consulent heeft voornamelijk contact met cliënten over wie een advies moet worden gegeven en een beslissing over moet maken. Hij of zij luistert naar de klachten, problemen en verhalen van deze mensen en brengt soms huisbezoeken.
Verder heeft een WMO consulent soms ook contact met externe partijen. Dit contact met externe partijen komt als blijkt dat de WMO consulent een bepaald probleem niet alleen kan oplossen voor een cliënt.
- Cliënten
- Externe partijen
Alles over het beroep WMO consulent in één oogopslag
Sector:
Netwerk:
- Cliënten
- Externe partijen
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2200 tot €3800