Hypnotiseur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Hypnotiseur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Hypnotiseur? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Hypnotiseur wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Hypnotiseur, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Hypnotiseur
Vacatures Hypnotiseur
Vacatures laden...
Wat is een Hypnotiseur?
De Hypnotiseur is iemand die beroepsmatig iemand hypnotiseert. Hypnotiseren houdt in dat je iemand onder hypnose brengt. Dit is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn. Hierbij is degene die onder hypnose is ontspannen en geconcentreerd op één bepaald onderwerp.
Vormen
Veel mensen geloven dat er slechts één vorm van hypnose is, en dat is zelfhypnose. Zij geloven dat iemand altijd zelf toestaat dat de trance ontwikkelt en bestaat. Volgens anders zijn er twee vormen van hypnose. De eerste is de zojuist genoemde zelfhypnose, de tweede is de vorm waarbij de Hypnotiseur iemand onder hypnose brengt.
Innerlijke kracht
Hypnose is een methode om je innerlijke kracht aan te spreken om dingen te bereiken die je nooit voor mogelijk hield. Wat het probleem ook is, hypnose gaat direct naar de oplossing om het probleem zo effectief en blijvend mogelijk op te lossen. Het is meestal een ingrijpende ervaring waarbij je zo goed mogelijk begeleid wordt door de Hypnotiseur. De Hypnotiseur maakt de geest als het ware los van de andere processen en neemt deze deels over.
Integriteit
De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijkheid over zichzelf voor een groot deel uit handen geven aan de Hypnotiseur. Het is daarom belangrijk dat de Hypnotiseur integer is en vertrouwen uitstraalt. Een goede hypnotiseur is terughoudend in de toepassing van hypnose. Verbeteringen door middel van hypnose kunnen namelijk op andere vlakken problemen veroorzaken. Hypnose is dan ook slechts een hulpmiddel om therapeutische doelen te behalen. Het is ook belangrijk dat de gehypnotiseerde achteraf altijd nog weet wat er gebeurd is.
Past het beroep Hypnotiseur bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Hypnotiseur per niveau
Vacatures Hypnotiseur per stad
Vacatures Hypnotiseur Alphen aan den Rijn
Vacatures Hypnotiseur Amersfoort
Vacatures Hypnotiseur Amstelveen
Vacatures Hypnotiseur Amsterdam
Vacatures Hypnotiseur Apeldoorn
Vacatures Hypnotiseur Bergen op Zoom
Vacatures Hypnotiseur Capelle aan den IJssel
Vacatures Hypnotiseur Den Bosch
Vacatures Hypnotiseur Den Haag
Vacatures Hypnotiseur Den Helder
Vacatures Hypnotiseur Deventer
Vacatures Hypnotiseur Doetinchem
Vacatures Hypnotiseur Dordrecht
Vacatures Hypnotiseur Eindhoven
Vacatures Hypnotiseur Enschede
Vacatures Hypnotiseur Groningen
Vacatures Hypnotiseur Haarlemmermeer
Vacatures Hypnotiseur Hilversum
Vacatures Hypnotiseur Hoogeveen
Vacatures Hypnotiseur Leeuwarden
Vacatures Hypnotiseur Lelystad
Vacatures Hypnotiseur Maastricht
Vacatures Hypnotiseur Middelburg
Vacatures Hypnotiseur Nieuwegein
Vacatures Hypnotiseur Nijmegen
Vacatures Hypnotiseur Purmerend
Vacatures Hypnotiseur Roermond
Vacatures Hypnotiseur Roosendaal
Vacatures Hypnotiseur Rotterdam
Vacatures Hypnotiseur Schiedam
Vacatures Hypnotiseur Spijkenisse
Vacatures Hypnotiseur Terneuzen
Vacatures Hypnotiseur Veenendaal
Vacatures Hypnotiseur Vlaardingen
Vacatures Hypnotiseur Westland
Vacatures Hypnotiseur Zaanstad
Salarisschaal Hypnotiseur
Wat verdient een Hypnotiseur?
Het is lastig om een inschatting te geven van het salaris van de Hypnotiseur. Het is sterk afhankelijk van de frequentie waarmee de Hypnotiseur zich met hypnose bezighoudt en of de Hypnotiseur als zelfstandige of voor een organisatie werkt.
Hoe word je een Hypnotiseur?
Om een goede Hypnotiseur te kunnen worden, moet de Hypnotiseur bekend zijn met de werking van hypnose en de verschillende technieken die gebruikt worden kennen. Er worden door organisaties die gespecialiseerd zijn in hypnose verschillende opleidingen en cursussen aangeboden om de Hypnotiseur zo goed mogelijk alles te leren.
Opleidingen Hypnotiseur
Omscholen tot Hypnotiseur
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Hypnotiseur. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hypnotiseur
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hypnotiseur
Als je Hypnotiseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hypnotiseur zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Hypnotiseur
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Hypnotiseur
Een Hypnotiseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren
Omschrijving
In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.
Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.
Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.
Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal
Omschrijving
Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.
Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.
Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.
Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect
Omschrijving
Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.
Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.
Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.
Steekwoorden: zelfsturing, zelfkennis, ambitie, discipline, initiatief
Omschrijving
Deze competentie hangt samen met ‘zelfsturing’. Deze mensen stellen zich bepaalde doelen om zich verder te ontwikkelen en nemen initiatief om die te bereiken. Deze mensen nemen dan ook vaak deel aan bijvoorbeeld bijscholingen of cursussen.
Sterke punten
Deze mensen hebben een bepaalde ambitie en discipline om zich te ontwikkelen. Ze houden zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling en willen graag verder komen en hun kennis uitbreiden. Ontwikkeling vergt ook de nodige zelfkennis. Deze mensen weten dan ook hoe ze in elkaar zitten, ze kunnen hun goede en zwakke punten benoemen en weten precies waar hun interesses liggen.
Zwakke punten
Mensen die zich willen ontwikkelen, stellen doelen. Maar deze doelen kunnen onrealistisch zijn. Ze willen dan een doel behalen dat eigenlijk niet haalbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat ze zichzelf teleurstellen als een bepaald doel niet wordt behaald. Hierdoor kan ook de motivatie om nieuwe doelen te stellen afnemen.
Vaardigheden Hypnotiseur
- Luistervaardigheid
- Feedback geven
- Stimuleren
- Betrouwbaarheid
- Consequent handelen
- Loyaliteit
- Inlevingsvermogen
- Respectvol
- Gevoeligheid
- Zelfsturing
- Leergierigheid
- Ambitie
Wat voor persoonlijkheid heeft een Hypnotiseur nodig?
De Hypnotiseur moet een integer persoon zijn. De Hypnotiseur moet vertrouwen uitstralen en de gehypnotiseerde op zijn gemak weten te stellen. De gehypnotiseerde moet de controle en verantwoordelijk namelijk voor een deel overdragen aan de Hypnotiseur (Bemiddelaar). De Hypnotiseur moet de gehypnotiseerde willen helpen en steunen bij problemen (Gever).
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Eigenschappen Hypnotiseur
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
Wat zijn de baankansen voor een Hypnotiseur?
Er is niet veel vraag naar Hypnotiseurs. Door aanvullende opleidingen en cursussen te doen, kan de Hypnotiseur meer kennis opdoen en zijn expertise uitbreiden.
Waar werkt een Hypnotiseur?
De Hypnotiseur werkt vaak als zelfstandige of is in dienst van een organisatie die hypnose aanbiedt. De Hypnotiseur is meestal werkzaam in de profit sector.
Met wie werkt een Hypnotiseur samen?
De Hypnotiseur heeft voornamelijk te maken met de gehypnotiseerde. Daarnaast werkt de Hypnotiseur soms samen met andere Hypnotiseurs of therapeuten. Er kan bijvoorbeeld een samenwerking mogelijk zijn om zo een bepaalde therapie bij een patiënt het beste aan te laten slaan.
Alles over het beroep Hypnotiseur in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van onbekend