Nagelstylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Nagelstylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Nagelstylist? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Nagelstylist wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Nagelstylist, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Nagelstylist
Vacatures Nagelstylist
Vacatures laden...
Wat is een Nagelstylist?
Een Nagelstylist is een expert in het creëren van mooie nagels. Je kunt bijvoorbeeld nagels verlengen, afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Het is de taak van de Nagelstylist om nagelkwaliteit te verbeteren met gebruik van nieuwe en oude technieken. Te denken valt aan het aanbrengen van kunstnagels van verschillende materialen of lakken van nagels op bijzondere wijze en met eventueel gebruik van strass-steentjes of andere versieringen.
Als Nagelstylist heb je oog voor wat de klant wil. Is er bijvoorbeeld een feest of bruiloft dan zullen de wensen en eisen anders zijn dan wanneer het gaat om nagels die handig moeten zijn in het dagelijks leven en werk van de klant.
De dienst die een Nagelstylist levert is meestal terug te vinden in combinatie met andere diensten. Zo werken Nagelstylisten vaak ook als kapper, schoonheidsspecialist of manicure.
Past het beroep Nagelstylist bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Nagelstylist per niveau
Vacatures Nagelstylist per stad
Vacatures Nagelstylist Alkmaar
Vacatures Nagelstylist Alphen aan den Rijn
Vacatures Nagelstylist Amersfoort
Vacatures Nagelstylist Amstelveen
Vacatures Nagelstylist Amsterdam
Vacatures Nagelstylist Apeldoorn
Vacatures Nagelstylist Bergen op Zoom
Vacatures Nagelstylist Capelle aan den IJssel
Vacatures Nagelstylist Den Bosch
Vacatures Nagelstylist Den Haag
Vacatures Nagelstylist Den Helder
Vacatures Nagelstylist Deventer
Vacatures Nagelstylist Doetinchem
Vacatures Nagelstylist Dordrecht
Vacatures Nagelstylist Eindhoven
Vacatures Nagelstylist Enschede
Vacatures Nagelstylist Groningen
Vacatures Nagelstylist Haarlem
Vacatures Nagelstylist Haarlemmermeer
Vacatures Nagelstylist Heerlen
Vacatures Nagelstylist Helmond
Vacatures Nagelstylist Hengelo
Vacatures Nagelstylist Hilversum
Vacatures Nagelstylist Hoogeveen
Vacatures Nagelstylist Katwijk
Vacatures Nagelstylist Leeuwarden
Vacatures Nagelstylist Lelystad
Vacatures Nagelstylist Maastricht
Vacatures Nagelstylist Middelburg
Vacatures Nagelstylist Nieuwegein
Vacatures Nagelstylist Nijmegen
Vacatures Nagelstylist Purmerend
Vacatures Nagelstylist Roermond
Vacatures Nagelstylist Roosendaal
Vacatures Nagelstylist Rotterdam
Vacatures Nagelstylist Schiedam
Vacatures Nagelstylist Spijkenisse
Vacatures Nagelstylist Terneuzen
Vacatures Nagelstylist Tilburg
Vacatures Nagelstylist Utrecht
Vacatures Nagelstylist Veenendaal
Vacatures Nagelstylist Vlaardingen
Vacatures Nagelstylist Westland
Vacatures Nagelstylist Zaanstad
Salarisschaal Nagelstylist
Wat verdient een Nagelstylist?
Het gemiddelde loon van een Nagelstylist in loondienst ligt tussen de 1400 en de 2600 bruto per maand. Wanneer je als zelfstandig Nagestylist werkt kan het iets hoger uitvallen als je het goed doet. In zo'n geval werk je of met tafelhuur elders of je moet een volledig eigen ruimte hebben aan huis of in een huurpand. Uiteindelijk zijn er een hele hoop kosten verbonden aan materialen, stroom, belastingen en andere vaste lasten. Wat je uiteindelijk over houdt hangt dus sterk af van de markt waar je je op richt, wat de klanten betalen, hoe lang je met een klant bezig bent, hoeveel klanten je hebt en de concurrentie in de regio.
Meer weten over het salaris Nagelstylist
Hoe word je een Nagelstylist?
In heel veel gevallen hebben Nagelstylisten in eerste instantie een andere opleiding in de richting van uiterlijke verzorging gedaan en doen ze een cursus in nagelstyling als uitbreiding van hun kunnen.
Als basis zijn opleidingen voor bijvoorbeeld schoonheidsspecialist, kapper of manicure opleidingen gebruikt. Wanneer mensen dan voor zichzelf gaan beginnen of graag meer doen volgt een cursus nagelstyling. Die kan ook zo uitgebreid als je zelf wilt. Je kunt gaan voor puur het aanbrengen van kunstnagels met behulp van bijvoorbeel acryl of gel, maar je kunt daarnaast ook aandacht besteden aan het lakken of onderhouden van nagels. Ook wanneer je niet uit de richting van de manicure komt is nagelversiering een zinvolle aanvulling omdat de klanten dit toch vaak verlangen wanneer ze van diensten van Nagelstylisten gebruik willen maken.
Opleidingen in de richting van nagelverzorging en styling zijn bij verschillende merkafhankelijke en merkonafhankelijke instellingen te volgen.
Opleidingen Nagelstylist
Omscholen tot Nagelstylist
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Nagelstylist. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Nagelstylist
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Nagelstylist
Als je Nagelstylist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nagelstylist zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Nagelstylist
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Nagelstylist
Een Nagelstylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend
Omschrijving
Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.
Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.
Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken
Omschrijving
Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.
Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.
Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.
Vaardigheden Nagelstylist
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Buiten kaders denken
- Durf
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Analyseren
- Evalueren
- Redeneren
- Zelfontwikkeling
- Concentratievermogen
- Resultaatgerichtheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Nagelstylist nodig?
Omdat een Nagelstylist de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoert moet je durven vertrouwen op je kennis en kunde. Je moet zelfverzekerd te werk gaan en met een duidelijke doelgerichtheid om snelheid te kunnen maken en te voorkomen dat je nog niet klaar bent en het materiaal al te ver is uitgehard (Succesvolle werker).
Daarnaast moet een Nagelstylist leergierig zijn. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van materialen en technieken volgen en ook onder de knie krijgen om de klant altijd met up-to-date kennis van dienst te kunnen zijn. Ook het volgen van mode in kleur en mogelijkheden hoort hier natuurlijk bij (Waarnemer).
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Nagelstylist
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Nagelstylist?
Op zich zijn er wel aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Nagelstylist. Echter wanneer je echt alleen de opleiding hebt gevolgd die je op deze functie voorbereidt dan wordt het zoeken van een aansluitende vacature een stuk moeilijker. De Nagelstylisten die gevraagd worden zijn namelijk veelal combinatiefuncties met bijvoorbeeld de functie van kapper of schoonheidsspecialist.
Voor jezelf beginnen kan als Nagelstylist heel goed, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat met jou waarschijnlijk ook een heleboel anderen dit op kleine schaal vanuit huis doen. Dat betekent dat je vaak veel concurrentie hebt en het niet altijd makelijk is voet aan de grond te krijgen. Als je eenmaal begint en je eigen bedrijfje werkt goed dan kun je dit natuurlijk uitbreiden. Denk niet alleen aan het vergroten van je klantenbestand en de uren die je er in steekt, maar ook aan een betere locatie en eventueel personeel wat je in dienst kan nemen. Zo kun je ook eventueel het aantal aan te bieden diensten uitbreiden door expertise van anderen.
De actuele kans op werk voor een Nagelstylist
Het beroep Nagelstylist is onderdeel van de beroepsfamilie Manicures. De kans op werk voor de beroepsfamilie Manicures is in de huidige periode matig
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Nagelstylist
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Nagelstylist
Het beroep Nagelstylist is onderdeel van de beroepsfamilie Manicures.
Verwante beroepen Nagelstylist
Mogelijke specialisaties voor een Nagelstylist
Doorgroei beroepen voor een Nagelstylist
Waar werkt een Nagelstylist?
De dienst die een Nagelstylist levert is gericht op het maken van winst en valt daarmee onder de profit sector.
Met wie werkt een Nagelstylist samen?
Afhankelijk van hoe je als Nagelstylist te werk gaat heb je met verschillende mensen te maken. Je hebt natuurlijk altijd de klanten waar je mee bezig bent en de leverancier van de materialen en producten die je nodig hebt voor het stylen.
Wanneer je het stylen van nagels als dienst aanbiedt naast bijvoorbeeld je werk als kapper of schoonheidsspecialist dan heb je tevens te maken met de medewerkers die daar op de werkvloer rondlopen.
Als je ervoor kiest om zelfstandig te werken vanuit een eigen ruimte dan heb je met niemand anders te maken. Huur je een tafel dan kom je ook andere stylisten tegen en dan heb je ook met de verhuurder temaken.
- Leverancier
- Klant
- Medewerker Salon
Verwante beroepen Nagelstylist:
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Matig
Baankans
Opleiding: MBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Nagelstylist in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Leverancier
- Klant
- Medewerker Salon
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1400 tot €2600