Psychotherapeut: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Psychotherapeut: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Psychotherapeut? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Psychotherapeut wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Psychotherapeut, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Psychotherapeut


Vacatures Psychotherapeut

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Psychotherapeut?

Een Psychotherapeut is iemand die mensen behandelt met complexe psychische klachten, met als doel het persoonlijke en/of sociale functioneren te verbeteren. De Psychotherapeut onderscheidt zich van de gewone therapeut omdat de titel van ‘Psychotherapeut’ in Nederland wettelijk beschermd is (in tegenstelling tot de titel van therapeut die in principe iedereen mag dragen). Om de functie van Psychotherapeut te kunnen vervullen moet men eerst in het BIG-register opgenomen zijn.

Verder heeft een Psychotherapeut een andere taak dan psychologen, aangezien de behandeling van complexe innerlijke problematiek vaak langduriger en intensiever is dan die door bijvoorbeeld de GZ-psycholoog geboden wordt. Doorgaans is er voor de psychoterapeutische behandeling van een cliënt wel een verwijzing van een psycholoog of huisarts nodig. Daarmee worden de simpele gevallen van psychosomatiek bij voorbaat uitgesloten.

Een Psychotherapeut het verschillende behandelmethoden tot zijn beschikking. Naast een verscheidenheid aan behandeltechnieken kan een Psychotherapeut kiezen voor een klachtgerichte (nadruk op symptomen) of persoonsgerichte (meer inzichtgevend) benadering. Daarnaast besteedt een Psychotherapeut meer dan een psycholoog aandacht aan de omgeving van de cliënt en de invloed die het sociale netwerk op de persoon heeft. De methodes die beschikbaar zijn kunnen grotendeels worden opgedeeld in vier themas. Behandelingen kunnen gericht zijn op het veranderen van denken en/of gedrag, op het veranderen van de omgeving en de omgang met sociale situaties, exclusief gericht zijn op de cliënt en zijn gevoelsleven of psychoanalitisch van aard zijn.

Verder kan een Psychotherapeut zich specialiseren in o.a. het behandelen van kinderen en/of jong volwassenen of op groepstherapie, waarvoor weer andere methodes nodig kunnen zijn.


Past het beroep Psychotherapeut bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Psychotherapeut per stad

Vacatures Psychotherapeut Alkmaar

Vacatures Psychotherapeut Almelo

Vacatures Psychotherapeut Almere

Vacatures Psychotherapeut Alphen aan den Rijn

Vacatures Psychotherapeut Amersfoort

Vacatures Psychotherapeut Amstelveen

Vacatures Psychotherapeut Amsterdam

Vacatures Psychotherapeut Apeldoorn

Vacatures Psychotherapeut Arnhem

Vacatures Psychotherapeut Assen

Vacatures Psychotherapeut Bergen op Zoom

Vacatures Psychotherapeut Breda

Vacatures Psychotherapeut Capelle aan den IJssel

Vacatures Psychotherapeut Delft

Vacatures Psychotherapeut Den Bosch

Vacatures Psychotherapeut Den Haag

Vacatures Psychotherapeut Den Helder

Vacatures Psychotherapeut Deventer

Vacatures Psychotherapeut Doetinchem

Vacatures Psychotherapeut Dordrecht

Vacatures Psychotherapeut Ede

Vacatures Psychotherapeut Eindhoven

Vacatures Psychotherapeut Emmen

Vacatures Psychotherapeut Enschede

Vacatures Psychotherapeut Gouda

Vacatures Psychotherapeut Groningen

Vacatures Psychotherapeut Haarlem

Vacatures Psychotherapeut Haarlemmermeer

Vacatures Psychotherapeut Heerlen

Vacatures Psychotherapeut Helmond

Vacatures Psychotherapeut Hengelo

Vacatures Psychotherapeut Hilversum

Vacatures Psychotherapeut Hoogeveen

Vacatures Psychotherapeut Hoorn

Vacatures Psychotherapeut Katwijk

Vacatures Psychotherapeut Leeuwarden

Vacatures Psychotherapeut Leiden

Vacatures Psychotherapeut Lelystad

Vacatures Psychotherapeut Maastricht

Vacatures Psychotherapeut Middelburg

Vacatures Psychotherapeut Nieuwegein

Vacatures Psychotherapeut Nijmegen

Vacatures Psychotherapeut Oss

Vacatures Psychotherapeut Purmerend

Vacatures Psychotherapeut Roermond

Vacatures Psychotherapeut Roosendaal

Vacatures Psychotherapeut Rotterdam

Vacatures Psychotherapeut Schiedam

Vacatures Psychotherapeut Spijkenisse

Vacatures Psychotherapeut Terneuzen

Vacatures Psychotherapeut Tilburg

Vacatures Psychotherapeut Utrecht

Vacatures Psychotherapeut Veenendaal

Vacatures Psychotherapeut Venlo

Vacatures Psychotherapeut Vlaardingen

Vacatures Psychotherapeut Westland

Vacatures Psychotherapeut Zaanstad

Vacatures Psychotherapeut Zeist

Vacatures Psychotherapeut Zoetermeer

Vacatures Psychotherapeut Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Psychotherapeut

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Psychotherapeut?

De Psychotherapeut zit in FWG salarisschaal 70 en verdient daarmee tussen de €3794 en maximaal €5863. Verder zijn er goede arbeidsvoorwaarden van toepassing (zie CAO voor de zorg).


Meer weten over het salaris Psychotherapeut

Salaris aankomend Psychotherapeut Salaris junior Psychotherapeut Wat is het salaris van een medior Psychotherapeut? Welk salaris krijgt een senior Psychotherapeut?


Hoe word je een Psychotherapeut? 

Voor de opleiding tot Psychotherapeut worden alleen mensen toegelaten die al het artsexamen of een WO opleiding in de richting van de geestelijke gezondheidszorg hebben gedaan. De opleiding  duurt doorgaans drie tot vier jaar, tenzij men al geregistreerd GZ-psycholoog is. Naast theorieleer bestaat de opleiding voor het grootste gedeelte uit het opdoen van praktijkervaring. Daarnaast moet men zelf ook psychotherapie ondergaan. Verder is het belangrijk om na de opleiding deel te blijven nemen aan cursussen en de laatste ontwikkelingen bij te houden, omdat er anders kans is dat de BIG registratie afgenomen wordt.

Opleidingen Psychotherapeut

Ontwikkelingspsychologie
De ontwikkelingspsychologie bestudeert de ontwikkeling van de mens, vooral tijdens de kinderjaren. Deze kennis is enorm waardevol om kinderen en adolescenten te ondersteunen bij het opgroeien. Werk jij met kinderen, …
Ontwikkelingspsychologie
Kinderpsychologie
Kinderen zijn de generatie van de toekomst. Een generatie die nu geboren wordt, leert lopen, leert praten en voor het eerst naar school gaat. Die het leven en de wereld …
Kinderpsychologie
Kinderpsychologie - Inleiding
Wil jij graag met kinderen werken en ze helpen bij hun problemen? Verdiep je dan in kinderpsychologie! Soms zeggen kinderen precies wat ze denken, maar op andere momenten is hun psyche …
Kinderpsychologie - Inleiding
Ontwikkelingspsychologie
Leer kinderen en jongvolwassenen beter begrijpen en begeleiden. De opleiding Ontwikkelingspsychologie is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en meer uit de opvoeding van kinderen willen halen. Veel problemen …
Ontwikkelingspsychologie



Omscholen tot Psychotherapeut

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Psychotherapeut. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Psychotherapeut

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Psychotherapeut

Als je Psychotherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Psychotherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Psychotherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Psychotherapeut?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Psychotherapeut

Een Psychotherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Sensitiviteit
Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Psychotherapeut

  • Inlevingsvermogen
  • Luistervaardigheid
  • Omgaan met veranderingen
  • Flexibiliteit
  • Feedback geven
  • Stimuleren
  • Belangstelling hebben
  • Vragen stellen
  • Analytisch vermogen
  • Logisch redeneren
  • Respectvol
  • Gevoeligheid
  • Helder communiceren
  • Taalkennis
  • Analyseren
  • Systematisch denken
  • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
  • Betrouwbaarheid
  • Consequent handelen
  • Loyaliteit
  • Zelfontwikkeling
  • Concentratievermogen
  • Resultaatgerichtheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Psychotherapeut nodig? 

De Psychotherapeut moet niet voorschrijven en uitspellen wat een cliënt moet doen, maar goed luisteren en interpreteren en de cliënt zelf de oplossingen helpen te vinden (Waarnemer). Hierbij moet een Psychotherapeut goed weten hoe hij met de cliënt om moet gaan, zodat er langzamerhand vooruitgang kan worden geboekt. Soms duurt een behandeling maar korte tijd en dan is het al helemaal cruciaal dat de Psychotherapeut de client goed analyseert en de hulpmiddelen aan weet te reiken waarmee de cliënt na de behandeling zelf de volgende stappen kan zetten (Bemiddelaar).


Eigenschappen Psychotherapeut

  • Empathie
  • Diplomatiek
  • Zorgzaamheid
  • Behulpzaamheid
  • Vriendelijkheid
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Psychotherapeut?

Het beroep van Psychotherapeut is van zichzelf  een doorgroeimogelijkheid voor de algemene psychologen. Verdere mogelijkheden dienen zich aan in het specialiseren en onderwijzen van anderen. Verder is er altijd de mogelijkheid om een eigen praktijk op te zetten en zo als Psychotherapeut eigen werkgever te zijn. De arbeidsmarkt voor banen in de psychotherapie is over het algemeen gunstig, aangezien de soorten therapie die hierin gegeven worden nog steeds in opkomst zijn.

De actuele kans op werk voor een Psychotherapeut

Het beroep Psychotherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

5

Baankans Psychotherapeut

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Psychotherapeut

Het beroep Psychotherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Psychologen en psychotherapeuten.


Waar werkt een Psychotherapeut?

Psychotherapeuten kunnen bij GGZ-instellingen werken of als zelfstandige. Ook zijn er grote particuliere instellingen waar vraag is naar Psychotherapeuten met uiteenlopende specialismen.


Met wie werkt een Psychotherapeut samen? 

Psychologen en huisartsen zijn een belangrijke schakel voor de Psychotherapeut omdat die cliënten verwijzen. Verder is het belangrijk om in contact te blijven met collega's, om werkervaringen mee uit te wisselen en omdat die collega's vaak in een instelling samen moeten werken. Onderwijzers in de psychotherapie zijn belangrijk voor het volgen van trainingen, waar de Psychotherapeut ook weer de kans heeft om met collega's te praten.


  • GZ-Psychoog
  • Huisarts
  • Psychotherapeut
  • Leraar
Psychotherapeut

Verwante beroepen Psychotherapeut:

GZ-psycholoog
Salaris: €2530 tot €6790
Opleiding: WO Postdoc
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Psychiater
Salaris: €5833 tot €10833
Opleiding: WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Psychotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • GZ-Psychoog
  • Huisarts
  • Psychotherapeut
  • Leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3794 tot €5863

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar