Gratis omscholen tot Installatiemonteur met baangarantie!

Krijg jij altijd alles aan de praat? Hou je van lekker actief bezig zijn? Heb je aanleg voor techniek en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Installatiemonteur wel iets voor jou. 

Een Installatiemonteur vindt het interessant om uit te zoeken hoe iets werkt én hoe hij iets kan maken of repareren. Dat kan van alles zijn, maar toch het liefst wat complexere apparaten of installaties waarbij hij wat puzzelwerk moet verrichten. In zijn werk onderhoudt, repareert, installeert en test hij verschillende installaties. Hierna voelt hij zich iedere keer voldaan wanneer alles werkt zoals het hoort.

Een Installatiemonteur is graag buiten de deur om zijn klus te klaren. Hij werkt graag met gereedschap en zijn technisch inzicht. Hij heeft doorzettingsvermogen en vindt overal een oplossing voor.  

Jouw werkdag als Installatiemonteur

Nadat je bent aangekomen op de locatie van jouw nieuwe klus bekijk je nog een keer de werkopdracht. Je bespreekt met de eigenaar of beheerder van de installatie wat er moet gebeuren. Daarna bekijk je de situatie en zoekt de plek waar het apparaat geïnstalleerd moet worden of onderzoekt het probleem dat jij gaat fixen. Dit kan dus van alles zijn: het plaatsen van een warmtepomp bij mensen thuis, een lekkage oplossen in een fabriek, of het onderhoud aan een airco-installatie.

Voordat je aan de slag begin je met het “echte werk”, want je moet eerst bedenken hoe je de installatie kan en gaat aanleggen. Dat is voor jou een koud kunstje, want je vindt het leuk om te puzzelen en vindt altijd een manier die werkt en veilig is.

Je loopt nog een keer na of je plan gaat werken en daarna begin je. Nu mag je lekker met gereedschap in de weer, want je vindt het ook lekker om met je handen te werken. Nadat je jouw installatie-, reparatie of onderhoudsopdracht hebt uitgevoerd test je de installatie. Yes… het werkt. Je bent blij dat je het weer gefixt hebt en zegt vrolijk gedag.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Installatiemonteur?

Een Installatiemonteur kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot wel €4000,- per maand verdienen en daar komen soms ook nog toeslagen bovenop. Vooral wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en een goede specialisatie hebt gekozen ben je praktisch verzekerd van een goed salaris. 

Nadat je de omscholing tot Installatiemonteur hebt gevolgd ligt jouw startsalaris rond de €2200,- per maand. Na de eerste vier weken van de gratis opleiding krijg je ook een stagevergoeding voor de duur van 10 weken. Na deze 14 weken krijg je een volwaardig salaris.

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Installatiemonteur?

  1. Je wilt in jezelf investeren 
  2. Je wilt een baan met toekomst
  3. Je bent flexibel en oplossingsgericht
  4. Je vindt het mooi om dingen te fixen
  5. Je werkt nauwkeurig en veilig
  6. Je kan zowel met handen als je hoofd werken.
  7. Je wilt graag iets nieuws leren

 

Meer weten?

Vraag meer informatie aan

Hoe werkt de omscholing tot Installatiemonteur?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Installatiemonteur te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en praktijkleerperiode van totaal 14 weken en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt mag je aan de gratis opleiding beginnen. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze behouden.

Daarna begin je met 4 weken op de vakschool waar je de basistechnieken en de kneepjes van het vak leert. Zowel de theorie als veel praktijk, je krijgt alle ruimte om te oefenen en te leren. Als je de opleiding goed doorloopt ga je aan de slag bij één van de praktijk partners. Dit is de stageperiode van tien weken. Tijdens deze praktijkperiode wordt je goed ondersteund door jouw persoonlijke begeleider. Heb je dit goed doorlopen? Dan krijg je een contract!

Vraag meer informatie aan

 


Terug naar het overzicht