Audit Director: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Audit Director: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Audit Director? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Audit Director wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Audit Director, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Audit Director
Vacatures Audit Director
Vacatures laden...
Wat is een Audit Director?
De Audit Director geeft leiding aan een gehele groep van auditors. Een auditor onderzoekt interne passages, processen, organisatie, financiële processen etc. Ook onderzoekt hij ethische kwesties in een bedrijf, zoals arbeidsomstandigheden en veiligheid. De Audit Director is meestal in dienst van grote instellingen, de overheid of andere grote bedrijven. Het komt vaak voor dat de Audit Director in het bestuur zit; hij heeft een van de hoogste rangen in een bedrijf. Dit is mede omdat zijn conclusies en adviezen essentieel zijn voor een bedrijf. Zijn doel is dan ook om effectiviteit en efficiency te verhogen en risico's te beperken.
De inzet van auditors is verplicht in de bankenwereld, dus daar zul je een Auditor Director vaak aantreffen, evenals bij het rijk. Bij een normaal bedrijf zijn de auditors niet verplicht, tenzij ze aandelen op de beurs van Wall Street hebben (de NYSE). De Auditor Directors zijn vaak lid van een organisatie die de gedragscode opstelt voor het beroep van auditor, al is dit niet verplicht. Organisaties als deze zijn Internal Auditors Nederland (IIA), Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO).
Je hebt een Internal Audit Director en een External Audit Director. Het verschil is dat een Internal Audit Director op de loonlijst van het bedrijf staat, terwijl de External Audit Director met zijn team wordt ingehuurd.
Past het beroep Audit Director bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Audit Director per niveau
Vacatures Audit Director per stad
Vacatures Audit Director Alkmaar
Vacatures Audit Director Almelo
Vacatures Audit Director Almere
Vacatures Audit Director Alphen aan den Rijn
Vacatures Audit Director Amersfoort
Vacatures Audit Director Amstelveen
Vacatures Audit Director Amsterdam
Vacatures Audit Director Apeldoorn
Vacatures Audit Director Arnhem
Vacatures Audit Director Assen
Vacatures Audit Director Bergen op Zoom
Vacatures Audit Director Breda
Vacatures Audit Director Capelle aan den IJssel
Vacatures Audit Director Delft
Vacatures Audit Director Den Bosch
Vacatures Audit Director Den Haag
Vacatures Audit Director Den Helder
Vacatures Audit Director Deventer
Vacatures Audit Director Doetinchem
Vacatures Audit Director Dordrecht
Vacatures Audit Director Eindhoven
Vacatures Audit Director Emmen
Vacatures Audit Director Enschede
Vacatures Audit Director Gouda
Vacatures Audit Director Groningen
Vacatures Audit Director Haarlem
Vacatures Audit Director Haarlemmermeer
Vacatures Audit Director Heerlen
Vacatures Audit Director Helmond
Vacatures Audit Director Hengelo
Vacatures Audit Director Hilversum
Vacatures Audit Director Hoogeveen
Vacatures Audit Director Hoorn
Vacatures Audit Director Katwijk
Vacatures Audit Director Leeuwarden
Vacatures Audit Director Leiden
Vacatures Audit Director Lelystad
Vacatures Audit Director Maastricht
Vacatures Audit Director Middelburg
Vacatures Audit Director Nieuwegein
Vacatures Audit Director Nijmegen
Vacatures Audit Director Purmerend
Vacatures Audit Director Roermond
Vacatures Audit Director Roosendaal
Vacatures Audit Director Rotterdam
Vacatures Audit Director Schiedam
Vacatures Audit Director Spijkenisse
Vacatures Audit Director Terneuzen
Vacatures Audit Director Tilburg
Vacatures Audit Director Utrecht
Vacatures Audit Director Veenendaal
Vacatures Audit Director Venlo
Vacatures Audit Director Vlaardingen
Vacatures Audit Director Westland
Vacatures Audit Director Zaanstad
Vacatures Audit Director Zeist
Salarisschaal Audit Director
Wat verdient een Audit Director?
Salarissen hangen zowel af van de grootte van het bedrijf als van de ervaring van de Audit Director. De salarissen variëren tussen de €3500 en €9000. Bonussen maken regelmatig deel uit van de arbeidsvoorwaarden. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens niet ongebruikelijk.
Meer weten over het salaris Audit Director
Hoe word je een Audit Director?
Voor het beroep van Audit Director is een WO Master in Bedrijfskunde of Accounting een vereiste. Ook vijf tot tien jaar werkervaring als internal of external auditor wordt meestal geëist om in aanmerking te komen voor de baan. Gezien er vaak vele buitenlandse reizen bij het beroep horen, is het spreken, luisteren en schrijven van de Engelse taal een vereiste. Ook een goede omgang met programma's als Word, Excel en boekhoudkundige programma's is noodzakelijk.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Audit Director
Er zijn geen opleidingen Audit Director aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Audit Director in werkt
Bekijk alle opleidingen FinanceOmscholen tot Audit Director
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Audit Director. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Audit Director
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Audit Director
Als je Audit Director wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Audit Director zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Audit Director
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Audit Director
Een Audit Director heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.
Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak.
Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Vaardigheden Audit Director
- Overzicht hebben
- Leiderschap
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Zelfsturing
- Zelfontwikkeling
- Durf
Wat voor persoonlijkheid heeft een Audit Director nodig?
Een Audit Director is de leider en heeft gezag over de groep. Hij is erg aanwezig, maar wel loyaal naar zijn groep, die hij niet zal afvallen tegenover het bestuur. Als baas heeft hij veel energie en zelfvertrouwen, kwaliteiten die nodig zijn in zo’n belangrijk functie (Baas). Hij is ook volhardend, wat in discussies met het overige bestuur noodzakelijk is. Ook heeft hij een goed analytisch vermogen en is hij objectief. Af en toe is hij koppig, maar dit is noodzakelijk om het bedrijf te helpen en voor zijn functie (Waarnemer).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Audit Director
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Audit Director?
Het arbeidsmartkperspectief is redelijk voor een Audit Director. Benodigde werkervaring en opleidingsniveau maken dat er relatief weinig kandidaten zjn voor de functie. Voor een Audit Director zijn de doorgroeimogelijkheden wel beperkt. Een Audit Director heeft een van de hoogste functies in een bedrijf en zal dus op zijn eigen vakgebied weinig doorgroeien.
De actuele kans op werk voor een Audit Director
Het beroep Audit Director is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Audit Director
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Audit Director
Het beroep Audit Director is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs.
Mogelijke specialisaties voor een Audit Director
Doorgroei beroepen voor een Audit Director
BI (business intelligence) Consultant
bi (business intelligence) specialist
bi (business intelligence) analist
Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfs- en consumentenwetenschappen
onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen
assistent in opleiding (aio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen
huishoudwetenschapper (onderzoeken/publiceren)
assistent in opleiding (aio) huishoudwetenschappen
onderzoeker in opleiding (oio) huishoudwetenschappen
promovendus bedrijfs- en consumentenwetenschappen
Wetenschappelijk onderzoeker bestuurskunde
onderzoeker in opleiding (oio) bestuurskunde
assistent in opleiding (aio) bestuurskunde
Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfskunde
onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfskunde
Waar werkt een Audit Director?
Een Audit Director werkt voor zowel non-profit organisaties, zoals de overheid, als in commerciële bedrijven, zoals banken. Overheidsinstanties en banken zijn namelijk verplicht om auditors in dienst te nemen, maar ook in andere bedrijven ziet men auditors.
Met wie werkt een Audit Director samen?
De Auditor Director komt voornamelijk in contact met zijn eigen staf van auditors, waarmee hij samen het bedrijf bestudeert, en het bestuur van het bedrijf, waaraan hij rapporteert. Mocht je een External Audit Director zijn kom je ook veel met klanten in contact die het team in dienst nemen. Accountants en auditors werken ook veel samen, omdat hun beroepen elkaar op sommige vlakken raken en omdat de auditors ook de financiële kant van het bedrijf moeten onderzoeken.
- Bestuur
- Auditor
- Accountant
- Klant
Verwante beroepen Audit Director:
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Audit Director in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- Bestuur
- Auditor
- Accountant
- Klant
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €3500 tot €9000