Badminton trainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Badminton trainer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Badminton trainer? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Badminton trainer wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Badminton trainer, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Badminton trainer
Vacatures Badminton trainer
Vacatures laden...
Wat is een Badminton trainer?
Als badmintontrainer train je een of meerder groepen in badminton. De Badmintontrainer geeft aanwijzingen, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Badmintontrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.
Ook is het aan de Badmintontrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.
De Badmintontrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Badmintontrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.
Past het beroep Badminton trainer bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Badminton trainer per niveau
Vacatures Badminton trainer per stad
Vacatures Badminton trainer Alkmaar
Vacatures Badminton trainer Almelo
Vacatures Badminton trainer Almere
Vacatures Badminton trainer Alphen aan den Rijn
Vacatures Badminton trainer Amersfoort
Vacatures Badminton trainer Amstelveen
Vacatures Badminton trainer Amsterdam
Vacatures Badminton trainer Apeldoorn
Vacatures Badminton trainer Arnhem
Vacatures Badminton trainer Assen
Vacatures Badminton trainer Bergen op Zoom
Vacatures Badminton trainer Breda
Vacatures Badminton trainer Capelle aan den IJssel
Vacatures Badminton trainer Delft
Vacatures Badminton trainer Den Bosch
Vacatures Badminton trainer Den Haag
Vacatures Badminton trainer Den Helder
Vacatures Badminton trainer Deventer
Vacatures Badminton trainer Doetinchem
Vacatures Badminton trainer Dordrecht
Vacatures Badminton trainer Ede
Vacatures Badminton trainer Eindhoven
Vacatures Badminton trainer Emmen
Vacatures Badminton trainer Enschede
Vacatures Badminton trainer Gouda
Vacatures Badminton trainer Groningen
Vacatures Badminton trainer Haarlem
Vacatures Badminton trainer Haarlemmermeer
Vacatures Badminton trainer Heerlen
Vacatures Badminton trainer Helmond
Vacatures Badminton trainer Hengelo
Vacatures Badminton trainer Hilversum
Vacatures Badminton trainer Hoogeveen
Vacatures Badminton trainer Hoorn
Vacatures Badminton trainer Katwijk
Vacatures Badminton trainer Leeuwarden
Vacatures Badminton trainer Leiden
Vacatures Badminton trainer Lelystad
Vacatures Badminton trainer Maastricht
Vacatures Badminton trainer Middelburg
Vacatures Badminton trainer Nieuwegein
Vacatures Badminton trainer Nijmegen
Vacatures Badminton trainer Oss
Vacatures Badminton trainer Purmerend
Vacatures Badminton trainer Roermond
Vacatures Badminton trainer Roosendaal
Vacatures Badminton trainer Rotterdam
Vacatures Badminton trainer Schiedam
Vacatures Badminton trainer Spijkenisse
Vacatures Badminton trainer Terneuzen
Vacatures Badminton trainer Tilburg
Vacatures Badminton trainer Utrecht
Vacatures Badminton trainer Veenendaal
Vacatures Badminton trainer Venlo
Vacatures Badminton trainer Vlaardingen
Vacatures Badminton trainer Westland
Vacatures Badminton trainer Zaanstad
Vacatures Badminton trainer Zeist
Salarisschaal Badminton trainer
Wat verdient een Badminton trainer?
Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Badmintontrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Badmintontrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Badmintontrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Badmintontrainer. Als de Badmintontrainer al jaren lesgeeft in Badminton dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Badmintontrainers. Dan zal de Badmintontrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise.
Meer weten over het salaris Badminton trainer
Hoe word je een Badminton trainer?
De Badmintontrainer kan in principe les geven in Badminton als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Badmintontrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de Badmintontrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Badmintontrainer, hoe hoger het niveau van de Badmintontrainer zelf moet zijn .
Echter, als de Badmintontrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Badmintontrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Badmintontrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.
Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Badmintontrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Badminton trainer
Er zijn geen opleidingen Badminton trainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Badminton trainer in werkt
Bekijk alle opleidingen OnderwijsOmscholen tot Badminton trainer
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Badminton trainer. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Badminton trainer
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Badminton trainer
Als je Badminton trainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Badminton trainer zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Badminton trainer
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Badminton trainer?
Competenties Badminton trainer
Een Badminton trainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren
Omschrijving
In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.
Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.
Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd
Omschrijving
Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.
Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.
Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Vaardigheden Badminton trainer
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
- Plannen
- Voorbereiden
- Luistervaardigheid
- Feedback geven
- Stimuleren
- Vitaliteit
- Levenslust
- Positiviteit
- Analyseren
- Evalueren
- Redeneren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Badminton trainer nodig?
Als Badmintontrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. De Badmintontrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Badmintontrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Badmintontrainer ook zien als leider. Bij Badminton wordt er ook meestal in een zaal getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.
Tevens is het zaak dat de Badmintontrainer een goede waarnemer is. De Badmintontrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Badmintontrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Badminton trainer
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Badminton trainer?
Voor de Badmintontrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Badmintontrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Badmintontrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de Badmintontrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Badmintontrainer gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De Badmintontrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.
De actuele kans op werk voor een Badminton trainer
Het beroep Badminton trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Badminton trainer
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Badminton trainer
Het beroep Badminton trainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs.
Verwante beroepen Badminton trainer
Mogelijke specialisaties voor een Badminton trainer
Waar werkt een Badminton trainer?
Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Badmintontrainer werkzaam is. Als de Badmintontrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de Badmintonteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.
Echter, als de Badmintontrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.
Met wie werkt een Badminton trainer samen?
De Badmintontrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Badmintontrainers. Zeker als de Badmintontrainer werkzaam is op een Badmintonclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Badmintontrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.
Op een sportclub zal er contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Badmintontrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.
Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Badmintontrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.
- Leerlingen
- Badmintontrainers
- Clubvoorzitter
Alles over het beroep Badminton trainer in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- Leerlingen
- Badmintontrainers
- Clubvoorzitter
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2000 tot €3500