Gezinsvoogd: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Gezinsvoogd: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Gezinsvoogd? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Gezinsvoogd wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Gezinsvoogd, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Gezinsvoogd
Vacatures Gezinsvoogd
Vacatures Jeugdbeschermer i.p.v. Vacatures Gezinsvoogd
Het beroep Gezinsvoogd wordt anno 2020 ook vaak Jeugdbeschermer genoemd. Dit is misschien een iets betere naam voor dit beroep, want de hoofdtaak is inderdaad jeugdbescherming. Daarom tonen wij hieronder de Vacatures voor Jeugdbeschermer.
Vacatures laden...
Wat is een Gezinsvoogd?
Een Gezinsvoogd begeleidt ouders en kinderen wanneer een kind onder toezicht wordt gesteld. De Gezinsvoogd stelt in overleg met de ouders/verzorgers en het kind (als dit twaalf jaar is of ouder) een hulpverleningsplan op. Hierin staat bijvoorbeeld welke problemen het kind graag opgelost wil zien en hoe de ouders geholpen kunnen worden bij de opvoeding.
Jeugdbeschermer
Het beroep Gezinsvoogd wordt anno 2020 ook vaak Jeugdbeschermer genoemd. Dit is misschien een iets betere naam voor dit beroep, want de hoofdtaak is inderdaad jeugdbescherming
Past het beroep Gezinsvoogd bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een Gezinsvoogd?
Elk jaar maakt de Gezinsvoogd een rapport op, waarin hij o.a. adviezen formuleert voor de kinderrechter. Hij kan de kinderrechter bijvoorbeeld adviseren om het kind uit huis te plaatsen, als de thuissituatie niet veilig genoeg is en/of niet verbetert. Het rapport moet binnen een bepaalde tijd gemaakt zijn. Als de kinderrechter ermee instemt, wordt het kind voor een bepaalde tijd geplaatst in een 24-uurs instelling. Een Gezinsvoogd houdt in deze periode contact met de ouders en tracht samen met hen de thuissituatie te verbeteren, zodat het kind weer thuis kan wonen. Het kind krijgt ondertussen de hulp die nodig is om (weer) goed te kunnen functioneren in gezin en maatschappij.
Een Gezinsvoogd moet goed op de hoogte zijn van de gezinssituatie en van relevante justitiële maatregelen/straffen.
Een Gezinsvoogd weet bovendien om te gaan met crisissituaties (situaties waarin onmiddellijk hulp geboden moet worden aan het kind en gezin) en weet welke zorg (behandeling) vereist is en waar deze geboden wordt.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Gezinsvoogd per niveau
Vacatures Gezinsvoogd per stad
Vacatures Gezinsvoogd Alphen aan den Rijn
Vacatures Gezinsvoogd Amersfoort
Vacatures Gezinsvoogd Amstelveen
Vacatures Gezinsvoogd Amsterdam
Vacatures Gezinsvoogd Apeldoorn
Vacatures Gezinsvoogd Bergen op Zoom
Vacatures Gezinsvoogd Capelle aan den IJssel
Vacatures Gezinsvoogd Den Bosch
Vacatures Gezinsvoogd Den Haag
Vacatures Gezinsvoogd Den Helder
Vacatures Gezinsvoogd Deventer
Vacatures Gezinsvoogd Doetinchem
Vacatures Gezinsvoogd Dordrecht
Vacatures Gezinsvoogd Eindhoven
Vacatures Gezinsvoogd Enschede
Vacatures Gezinsvoogd Groningen
Vacatures Gezinsvoogd Haarlemmermeer
Vacatures Gezinsvoogd Hilversum
Vacatures Gezinsvoogd Hoogeveen
Vacatures Gezinsvoogd Leeuwarden
Vacatures Gezinsvoogd Lelystad
Vacatures Gezinsvoogd Maastricht
Vacatures Gezinsvoogd Middelburg
Vacatures Gezinsvoogd Nieuwegein
Vacatures Gezinsvoogd Nijmegen
Vacatures Gezinsvoogd Purmerend
Vacatures Gezinsvoogd Roermond
Vacatures Gezinsvoogd Roosendaal
Vacatures Gezinsvoogd Rotterdam
Vacatures Gezinsvoogd Schiedam
Vacatures Gezinsvoogd Spijkenisse
Vacatures Gezinsvoogd Terneuzen
Vacatures Gezinsvoogd Veenendaal
Vacatures Gezinsvoogd Vlaardingen
Vacatures Gezinsvoogd Westland
Vacatures Gezinsvoogd Zaanstad
Salarisschaal Gezinsvoogd
Wat verdient een Gezinsvoogd?
Een Gezinsvoogd verdient als starter vanaf €2438 bruto per maand, wat kan oplopen tot €3664. Hier komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
Meer weten over het salaris Gezinsvoogd
Hoe word je een Gezinsvoogd?
Voor de functie van Gezinsvoogd wordt een HBO opleiding gevraagd, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bij sollicitaties wordt er ook vaak gevraagd naar ervaring binnen de jeugdbescherming.
Er kan bij dit beroep ook gevraagd worden naar in het bezit zijn van een auto en rijbewijs.
Opleidingen Gezinsvoogd
Omscholen tot Gezinsvoogd
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Gezinsvoogd. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Gezinsvoogd
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gezinsvoogd
Als je Gezinsvoogd wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gezinsvoogd zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Gezinsvoogd
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Gezinsvoogd
Een Gezinsvoogd heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal
Omschrijving
Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.
Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.
Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.
Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen
Omschrijving
Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit.
Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.
Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.
Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.
Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.
Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk
Omschrijving
Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.
Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.
Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.
Vaardigheden Gezinsvoogd
- Positiviteit
- Luistervaardigheid
- Inlevingsvermogen
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Belangstelling hebben
- Vragen stellen
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Analytisch vermogen
- Logisch redeneren
- Spontaniteit
- Sociaal gevoel
- Helder communiceren
- Taalkennis
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Betrouwbaarheid
- Consequent handelen
- Loyaliteit
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Gezinsvoogd nodig?
Een Gezinsvoogd heeft als taak de relatie tussen ouders en kinderen zo snel en goed mogelijk te herstellen, ook na ingrijpen van de kinderrechter. Hij hecht veel waarde aan het bewaren van de vrede en biedt ondersteuning in relaties. Daarnaast is hij geduldig en diplomatiek. Deze eigenschappen kunnen een Gezinsvoogd goed van pas komen, omdat er vaak sprake is van moeilijke (opvoed)situaties waarin adequaat gehandeld moet worden (Bemiddelaar). Een Gezinsvoogd heeft een verantwoordelijke baan. Hij zal betrouwbaar moeten zijn voor zowel het gezin als de kinderrechter (Loyalist).
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Loyalist? De loyalist is een zeer trouw persoon. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De loyalist is door diens twijfel in anderen zelf erg punctueel, concreet en probleemgericht. Daarnaast heeft de loyalist een goede intuïtie en is hij trouw. Vaak ondersteunt hij het gezag op alle mogelijke manieren. Verder is hij door zijn twijfel en behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen.
Zwakke eigenschappen
De loyalist is erg slecht in het vertrouwen van anderen, en daardoor vaak erg onrustig en teruggetrokken. Door de angst is het moeilijk voor de loyalist om de gevoelens van anderen en die van zichzelf te onderscheiden, waardoor de twijfel in anderen ook erg subjectief is. Ook kan hij zich door zijn twijfel gaan verzetten tegen het gezag.
Omgang
Een loyalist is over het algemeen prettig in de omgang. Hij laat het nooit zien als er iets mis is, maakt grapjes en komt zijn afspraken altijd na. Wel kan de loyalist onrustig zijn in de omgang. Dit kan leiden tot misverstanden. De verhouding tot de autoriteit kan verder tot stroeve relaties met collega’s leiden.
Eigenschappen Gezinsvoogd
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Trouw
- Integriteit
- Punctueel
Wat zijn de baankansen voor een Gezinsvoogd?
Een Gezinsvoogd kan doorgroeien naar een andere functie wanneer aanvullende opleidingen of cursussen zijn gevolgd. Hij kan dan eventueel een leidinggevende positie of managementfunctie krijgen.
De actuele kans op werk voor een Gezinsvoogd
Het beroep Gezinsvoogd is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Gezinsvoogd
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Gezinsvoogd
Het beroep Gezinsvoogd is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers.
Verwante beroepen Gezinsvoogd
Coördinator telefonische hulpdiensten
Teamleider instelling maatschappelijk werk
Maatschappelijk werker, specialisatie geestelijke gezondheidszorg
Maatschappelijk werker, specialisatie kinder- en jeugd
Maatschappelijk werker, specialisatie volwassenen
Opvangmedewerker diensten asielzoekerscentrum
Mogelijke specialisaties voor een Gezinsvoogd
manager telefonische hulpdiensten
manager sos-telefonische hulpdienst
teamleider telefonische hulpdiensten
zorgmanager telefonische hulpdiensten
hoofd diensten maatschappelijk werk
teamleider asielzoekerscentrum
teamleider bureau slachtofferhulp
hoofd diensten asielzoekerscentrum
hoofd wonen asielzoekerscentrum
teamleider antidiscriminatie-bureau
kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten
psychiatrisch-maatschappelijk werker
zorgconsulent verstandelijk gehandicapten
maatschappelijk werker psychiatrische kliniek
maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden
maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten
gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener
maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening
maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen
maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst
maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening
maatschappelijk werker kinderpolitie
maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming
maatschappelijk werker voogdijvereniging
orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker
maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren
maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen
maatschappelijk werker kinderbescherming
maatschappelijk werker kindertehuis
Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling
Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)
maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders
maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden)
algemeen maatschappelijk werker
gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling
maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders
maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden
maatschappelijk werker opbouwwerk
maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders
maatschappelijk werker opvanghuis
maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk
agogisch-maatschappelijk werker
bedrijfsmaatschappelijk werker
gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk
maatschappelijk werker begeleiding allochtonen
maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis
maatschappelijk werker gezinnen
maatschappelijk werker woonwagenwerk
supervisor maatschappelijk werk
ambtenaar individuele tbs-zaken
coördinator alternatieve straffen reclassering
maatschappelijk werker gevangenis
coördinator dienstverlening reclassering
penitentiair reclasseringswerker
medisch maatschappelijk werker ziekenhuis
medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum
medisch maatschappelijk werker sanatorium
maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden
medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst
Doorgroei beroepen voor een Gezinsvoogd
teamleider medische kleuterdagverblijf (mkd)
teamleider raad voor de kinderbescherming
teamleider advies- en meldpunt kindermishandeling (amk)
teamleider adviesbureau voor jeugdigen en ouderen (ajo)
teamleider crisisopvang woonvorm voor jeugdhulpverlening
teamleider dagcentrum voor schoolgaande jeugd (boddaertcentra)
teamleider daghulp voor niet-schoolgaande jeugd
teamleider het alternatief (halt)
teamleider justitiële jeugdopvang- en behandelinrichting
teamleider medische kindertehuis geestelijke jeugdgezondheidszorg
Coördinator sociaal-cultureel werk
Klachtenondersteuner jeugdzorg
Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)
cliëntvertrouwenspersoon advies- en klachtenbureau jeugdzorg
cliëntvertrouwenspersoon jeugdhulpverleningsorganisatie
Waar werkt een Gezinsvoogd?
Een Gezinsvoogd kan aan het werk binnen bureau Jeugdzorg of een andere jeugdzorginstelling.
Met wie werkt een Gezinsvoogd samen?
Een Gezinsvoogd heeft contact met deskundigen over de ontwikkeling van het kind met betrekking tot beschermende en risicofactoren van de ontwikelling van het kind. Hij is hiernaast op de hoogte van de sociale kaart, zodat een jongere ondergebracht kan worden bij een passende instelling. Hiernaast begeleidt een Gezinsvoogd het kind en de ouders naar een betere leefsituatie. Aan de kinderrechter deelt de Gezinsvoogd mee wat de ontwikkelingen zijn van het gezin.
- Ouders
- Kind
- Kinderrechter
- (Ortho)pedagoog
Verwante beroepen Gezinsvoogd:
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: HBO
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: HBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Gezinsvoogd in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Ouders
- Kind
- Kinderrechter
- (Ortho)pedagoog
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2438 tot €3664