Inkoper zorg: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Inkoper zorg: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Inkoper zorg? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Inkoper zorg wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Inkoper zorg, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Inkoper zorg
Vacatures Inkoper zorg
Vacatures laden...
Wat is een Inkoper zorg?
Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een organisatie. De inkoper bepaalt wat de organisatie nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt. ‘Inkoper zorg’ verwijst naar een inkoper die werkzaam is bij een zorginstelling: een ziekenhuis, verzorgingstehuis of andere instelling.
De Inkoper stelt in overleg vast welke goederen precies in gekocht moeten worden en zoekt hier de meest passende leveranciers bij. De inkoper selecteert leveranciers op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Daarna onderhandelt hij met de verkopers en begeleidt het leveringsproces, terwijl andere mensen de administratie afhandelen. De inkoper balanceert tussen het sluiten van de beste deal voor de instelling en het behoud van een goede relatie met de leverancier. Hij heeft dan ook strategisch inzicht, dat samen met actuele kennis van product, levering en leverancier de ideale inkoper maakt. Informatie en tactiek zijn onontbeerlijk bij (prijs)onderhandelingen.
Een inkoper in de zorg zal zich bezighouden met de inkoop van medische producten: materiaal als verband en andere producten voor eenmalig gebruik, medicijnen, voedsel, diensten, investeringsgoederen en mogelijk ook nieuwe apparatuur.
Past het beroep Inkoper zorg bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Inkoper zorg per niveau
Vacatures Inkoper zorg per stad
Vacatures Inkoper zorg Alkmaar
Vacatures Inkoper zorg Alphen aan den Rijn
Vacatures Inkoper zorg Amersfoort
Vacatures Inkoper zorg Amstelveen
Vacatures Inkoper zorg Amsterdam
Vacatures Inkoper zorg Apeldoorn
Vacatures Inkoper zorg Bergen op Zoom
Vacatures Inkoper zorg Capelle aan den IJssel
Vacatures Inkoper zorg Den Bosch
Vacatures Inkoper zorg Den Haag
Vacatures Inkoper zorg Den Helder
Vacatures Inkoper zorg Deventer
Vacatures Inkoper zorg Doetinchem
Vacatures Inkoper zorg Dordrecht
Vacatures Inkoper zorg Eindhoven
Vacatures Inkoper zorg Enschede
Vacatures Inkoper zorg Groningen
Vacatures Inkoper zorg Haarlem
Vacatures Inkoper zorg Haarlemmermeer
Vacatures Inkoper zorg Heerlen
Vacatures Inkoper zorg Helmond
Vacatures Inkoper zorg Hengelo
Vacatures Inkoper zorg Hilversum
Vacatures Inkoper zorg Hoogeveen
Vacatures Inkoper zorg Katwijk
Vacatures Inkoper zorg Leeuwarden
Vacatures Inkoper zorg Lelystad
Vacatures Inkoper zorg Maastricht
Vacatures Inkoper zorg Middelburg
Vacatures Inkoper zorg Nieuwegein
Vacatures Inkoper zorg Nijmegen
Vacatures Inkoper zorg Purmerend
Vacatures Inkoper zorg Roermond
Vacatures Inkoper zorg Roosendaal
Vacatures Inkoper zorg Rotterdam
Vacatures Inkoper zorg Schiedam
Vacatures Inkoper zorg Spijkenisse
Vacatures Inkoper zorg Terneuzen
Vacatures Inkoper zorg Tilburg
Vacatures Inkoper zorg Utrecht
Vacatures Inkoper zorg Veenendaal
Vacatures Inkoper zorg Vlaardingen
Vacatures Inkoper zorg Westland
Vacatures Inkoper zorg Zaanstad
Salarisschaal Inkoper zorg
Wat verdient een Inkoper zorg?
Het gemiddelde startsalaris voor een inkoper in de zorg ligt rond de 2300 per maand, het gemiddelde maximumsalaris rond de 3500 per maand. Uitzonderingen naar boven en naar beneden zijn natuurlijk denkbaar.
Meer weten over het salaris Inkoper zorg
Hoe word je een Inkoper zorg?
Hoewel een mbo-opleiding samen met relevante werkervaring je vaardig genoeg maakt voor het werk, vragen veel organisaties van inkopers minimaal een hbo-opleiding. Omdat het werk veel kennis van financiële processen vereist is een opleiding die dit onderwerp behandelt (bijvoorbeeld bedrijfseconomie) gewenst. Hetzelfde geldt voor wo-niveau.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Inkoper zorg
Er zijn geen opleidingen Inkoper zorg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Inkoper zorg in werkt
Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & FarmacieOmscholen tot Inkoper zorg
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Inkoper zorg. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Inkoper zorg
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inkoper zorg
Als je Inkoper zorg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inkoper zorg zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Inkoper zorg
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Inkoper zorg
Een Inkoper zorg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit
Omschrijving
Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.
Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.
Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.
Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen
Omschrijving
In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.
Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.
Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.
Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.
Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Vaardigheden Inkoper zorg
- Luistervaardigheid
- Kansen zien
- Contacten leggen
- Resultaatgerichtheid
- Argumentatiekracht
- Overtuigingskracht
- Creativiteit
- Bemiddelen
- Analytisch vermogen
- Inlevingsvermogen
- Logisch redeneren
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Inkoper zorg nodig?
De inkoper is voortdurend bezig met onderhandelen en omschakelen en moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Naast goede communicatieve vaardigheden, waarmee de inkoper anderen voor zich wint, is er steeds een nieuwe uitdaging waarvoor hij zich in kan zetten (Levensgenieter). Bij het onderhandelen staan de eigen belangen voorop en zorgt de inkoper er altijd voor dat hij zelf als beste uit de koop komt (Succesvolle werker).
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Inkoper zorg
- Optimisme
- Energiek
- Vindingrijkheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Inkoper zorg?
Voor inkopers in het algemeen is het arbeidsmarktperspectief redelijk tot goed; beperkt een inkoper zich tot de zorg dan wordt het aanbod aan vacatures vanzelfsprekend kleiner. Sowieso is het voor een inkoper goed om zich voor meerdere branches open te stellen, wanneer hij of zij een baan in de zorg ambiëert kan hij beter een baan zoeken in een sector waar men geen werkervaring vereist en daar ervaring opdoen, zodat hij op een gegeven moment over kan stappen wanneer hij een geschikte werkplek bij een zorginstelling vindt.
De actuele kans op werk voor een Inkoper zorg
Het beroep Inkoper zorg is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inkopers is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Inkoper zorg
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Inkoper zorg
Het beroep Inkoper zorg is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers.
Verwante beroepen Inkoper zorg
Mogelijke specialisaties voor een Inkoper zorg
Waar werkt een Inkoper zorg?
Inkopers in de zorg zijn vanzelfsprekend altijd werkzaam in de zorg. Kleine instellingen zoals een huisartsenpraktijk hebben vaak geen afdeling inkoop, dus meestal gaat het om ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of klinieken.
Met wie werkt een Inkoper zorg samen?
Het is belangrijk dat de inkoper goed contact onderhoudt met leveranciers, om op de hoogte te blijven van markt en aanbod en om goede deals te kunnen sluiten. Ander personeel helpt de inkoper bij het vaststellen van de benodigdheden, binnen of buiten de organisatie, en bij de administratieve afwikkeling. Vaak werken inkopers in teams, ook in de zorg, en zullen de inkopers dus vooral in contact staan met meer inkopers. Deze heeft vaak wel een leidinggevende, als zijn of haar beroep een aparte naam heeft is dat vaak hoofd inkoop.
- Leverancier
- Inkoper
- Hoofd inkoop
Verwante beroepen Inkoper zorg:
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Inkoper zorg in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Leverancier
- Inkoper
- Hoofd inkoop
Salarisindicatie:
- Van €2300 tot €3500