Jeugdreclasseerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Jeugdreclasseerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Jeugdreclasseerder? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Jeugdreclasseerder wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Jeugdreclasseerder, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Jeugdreclasseerder
Vacatures Jeugdreclasseerder
Vacatures laden...
Wat is een Jeugdreclasseerder?
Een Jeugdreclasseerder helpt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie. Via de kinderrechter of de Raad voor de Kinderbescherming komt een jongere bij de jeugdreclassering terecht. De jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en plegen diverse delicten, zoals stelen of iets vernielen. Het doel van een Jeugdreclasseerder is om de jongere een zelfstandige levenstijl aan te leren, zonder daarbij te maken te krijgen met politie of justitie.
Wanneer de jongere een straf opgelegd krijgt, wordt aan de jongere uitgelegd wat de straf inhoudt. Hierbij worden ook de ouders betrokken. Een Jeugdreclasseerder maakt een hulpverleningsplan en organiseert taakstraffen. Aan de hand van het protocol Jeugdreclassering wordt het hulpverleningsplan opgesteld. In conflictsituaties treedt de Jeugdreclasseerder bemiddelend op. Na de uitvoering van het hulpverleningsplan wordt de hulp geevalueerd. Een Jeugdreclasseerder rapporteert vervolgens de ontwikkelingen aan een kinderrechter en/of de Raad voor de Kinderbescherming en maakt hiervan een dossier.
Dit dossier wordt besproken met een team van collega's en wanneer er bij de jongere sprake is van een stoornis of handicap wordt er ook contact opgenomen met instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Een Jeugdreclasseerder kan goed met jongeren omgaan en kan ook flexibel reageren op de verschillende reacties van jongeren op het krijgen van straf.
Past het beroep Jeugdreclasseerder bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Jeugdreclasseerder per niveau
Vacatures Jeugdreclasseerder per stad
Vacatures Jeugdreclasseerder Alkmaar
Vacatures Jeugdreclasseerder Almelo
Vacatures Jeugdreclasseerder Almere
Vacatures Jeugdreclasseerder Alphen aan den Rijn
Vacatures Jeugdreclasseerder Amersfoort
Vacatures Jeugdreclasseerder Amstelveen
Vacatures Jeugdreclasseerder Amsterdam
Vacatures Jeugdreclasseerder Apeldoorn
Vacatures Jeugdreclasseerder Arnhem
Vacatures Jeugdreclasseerder Assen
Vacatures Jeugdreclasseerder Bergen op Zoom
Vacatures Jeugdreclasseerder Breda
Vacatures Jeugdreclasseerder Capelle aan den IJssel
Vacatures Jeugdreclasseerder Delft
Vacatures Jeugdreclasseerder Den Bosch
Vacatures Jeugdreclasseerder Den Haag
Vacatures Jeugdreclasseerder Den Helder
Vacatures Jeugdreclasseerder Deventer
Vacatures Jeugdreclasseerder Doetinchem
Vacatures Jeugdreclasseerder Dordrecht
Vacatures Jeugdreclasseerder Ede
Vacatures Jeugdreclasseerder Eindhoven
Vacatures Jeugdreclasseerder Emmen
Vacatures Jeugdreclasseerder Enschede
Vacatures Jeugdreclasseerder Gouda
Vacatures Jeugdreclasseerder Groningen
Vacatures Jeugdreclasseerder Haarlem
Vacatures Jeugdreclasseerder Haarlemmermeer
Vacatures Jeugdreclasseerder Heerlen
Vacatures Jeugdreclasseerder Helmond
Vacatures Jeugdreclasseerder Hengelo
Vacatures Jeugdreclasseerder Hilversum
Vacatures Jeugdreclasseerder Hoogeveen
Vacatures Jeugdreclasseerder Hoorn
Vacatures Jeugdreclasseerder Katwijk
Vacatures Jeugdreclasseerder Leeuwarden
Vacatures Jeugdreclasseerder Leiden
Vacatures Jeugdreclasseerder Lelystad
Vacatures Jeugdreclasseerder Maastricht
Vacatures Jeugdreclasseerder Middelburg
Vacatures Jeugdreclasseerder Nieuwegein
Vacatures Jeugdreclasseerder Nijmegen
Vacatures Jeugdreclasseerder Oss
Vacatures Jeugdreclasseerder Purmerend
Vacatures Jeugdreclasseerder Roermond
Vacatures Jeugdreclasseerder Roosendaal
Vacatures Jeugdreclasseerder Rotterdam
Vacatures Jeugdreclasseerder Schiedam
Vacatures Jeugdreclasseerder Spijkenisse
Vacatures Jeugdreclasseerder Terneuzen
Vacatures Jeugdreclasseerder Tilburg
Vacatures Jeugdreclasseerder Utrecht
Vacatures Jeugdreclasseerder Veenendaal
Vacatures Jeugdreclasseerder Venlo
Vacatures Jeugdreclasseerder Vlaardingen
Vacatures Jeugdreclasseerder Westland
Vacatures Jeugdreclasseerder Zaanstad
Vacatures Jeugdreclasseerder Zeist
Salarisschaal Jeugdreclasseerder
Wat verdient een Jeugdreclasseerder?
Het startsalaris van een Jeugdreclasseerder is €2438 bruto per maand en kan oplopen tot €3664 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een vergoeding voor onregelmatige diensten.
Meer weten over het salaris Jeugdreclasseerder
Hoe word je een Jeugdreclasseerder?
Dit beroep is uit te voeren met een van de onderstaande opleidingen:
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (HBO)
Master Jeugdzorg (HBO)
Pedagogiek (HBO)
Opleidingen Jeugdreclasseerder
Omscholen tot Jeugdreclasseerder
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Jeugdreclasseerder. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Jeugdreclasseerder
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Jeugdreclasseerder
Als je Jeugdreclasseerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jeugdreclasseerder zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Jeugdreclasseerder
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Jeugdreclasseerder?
Competenties Jeugdreclasseerder
Een Jeugdreclasseerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren
Omschrijving
In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.
Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.
Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.
Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal
Omschrijving
Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.
Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.
Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.
Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen
Omschrijving
Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit.
Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.
Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect
Omschrijving
Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.
Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.
Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk
Omschrijving
Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.
Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.
Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.
Vaardigheden Jeugdreclasseerder
- Inlevingsvermogen
- Luistervaardigheid
- Stimuleren
- Feedback geven
- Belangstelling hebben
- Vragen stellen
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Analytisch vermogen
- Logisch redeneren
- Respectvol
- Gevoeligheid
- Helder communiceren
- Taalkennis
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Betrouwbaarheid
- Consequent handelen
- Loyaliteit
- Doorzettingsvermogen
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Jeugdreclasseerder nodig?
Een Jeugdreclasseerder is er op gericht om de relatie tussen ouders en kinderen te vebeteren en wil graag dat de jongere op een gezonde, zelfstandige manier in het leven staat. Hij is goedaardig, ondersteunend, wil de de vrede bewaren en conflicten vermijden.(Bemiddelaar).
Een Jeugdreclasseerder is ook iemand die zich richt op het behalen van succes en handelt overeenkomstig bepaalde maastschappelijke normen. Hij is gedreven en energiek in het werk om jongeren tot een zelfstandig leven te leiden, zonder botsingen met politie of justitie. Een energieke instelling is hierbij gewenst, vanwege de moeilijke situaties die zich kunnen voordoen op het werk (Succesvolle werker).
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Jeugdreclasseerder
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Jeugdreclasseerder?
Wanneer een Jeugdreclasseerder een aanvullende cursus of opleiding volgt, kan hij doorgroeien naar een functie in management of andere leidinggevende functie. De komende tijd zijn er veel Jeugdreclaseerders nodig, dus het arbeidsperspectief is gunstig.
.
De actuele kans op werk voor een Jeugdreclasseerder
Het beroep Jeugdreclasseerder is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Jeugdreclasseerder
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Jeugdreclasseerder
Het beroep Jeugdreclasseerder is onderdeel van de beroepsfamilie Maatschappelijk werkers.
Verwante beroepen Jeugdreclasseerder
Coördinator telefonische hulpdiensten
Teamleider instelling maatschappelijk werk
Maatschappelijk werker, specialisatie geestelijke gezondheidszorg
Maatschappelijk werker, specialisatie kinder- en jeugd
Maatschappelijk werker, specialisatie volwassenen
Opvangmedewerker diensten asielzoekerscentrum
Mogelijke specialisaties voor een Jeugdreclasseerder
manager telefonische hulpdiensten
manager sos-telefonische hulpdienst
teamleider telefonische hulpdiensten
zorgmanager telefonische hulpdiensten
hoofd diensten maatschappelijk werk
teamleider asielzoekerscentrum
teamleider bureau slachtofferhulp
hoofd diensten asielzoekerscentrum
hoofd wonen asielzoekerscentrum
teamleider antidiscriminatie-bureau
kliniekcoördinator hulpverlening delinquenten
psychiatrisch-maatschappelijk werker
zorgconsulent verstandelijk gehandicapten
maatschappelijk werker psychiatrische kliniek
maatschappelijk werker alcohol-, drugs-, gokverslaafden
maatschappelijk werker consultatiebureau alcoholisten
gespecialiseerd ambulant jeugdhulpverlener
maatschappelijk werker jeugdbescherming jeugdhulpverlening
maatschappelijk werker opvangcentrum voor jeugdigen
maatschappelijk werker schoolpsychologische dienst
maatschappelijk consulent jeugdhulpverlening
maatschappelijk werker kinderpolitie
maatschappelijk werker raad voor de kinderbescherming
maatschappelijk werker voogdijvereniging
orthopedagogisch sociaal-maatschappelijk werker
maatschappelijk werker adviesbureau voor jongeren
maatschappelijk werker crisisopvangcentrum voor jeugdigen
maatschappelijk werker kinderbescherming
maatschappelijk werker kindertehuis
Medewerker Advies- en Meldpunt Kindermishandeling
Medewerker Centrale Toegang (Bureau Jeugdzorg)
maatschappelijk werker opvang ongehuwde moeders
maatschappelijk werker sociaal-pedagogisch (huwelijks-, levens-, gezinsmoeilijkheden)
algemeen maatschappelijk werker
gezinsmaatschappelijk werker gezinsverzorgende instelling
maatschappelijk werker begeleiding buitenlandse gastarbeiders
maatschappelijk werker bureau huwelijks-, gezinsmoeilijkheden
maatschappelijk werker opbouwwerk
maatschappelijk werker opvang alleenstaande ouders
maatschappelijk werker opvanghuis
maatschappelijk werker sociaal-cultureel opbouwwerk
agogisch-maatschappelijk werker
bedrijfsmaatschappelijk werker
gezinsmaatschappelijk werker algemeen maatschappelijk werk
maatschappelijk werker begeleiding allochtonen
maatschappelijk werker blijf-van-mijn-lijf huis
maatschappelijk werker gezinnen
maatschappelijk werker woonwagenwerk
supervisor maatschappelijk werk
ambtenaar individuele tbs-zaken
coördinator alternatieve straffen reclassering
maatschappelijk werker gevangenis
coördinator dienstverlening reclassering
penitentiair reclasseringswerker
medisch maatschappelijk werker ziekenhuis
medisch maatschappelijk werker revalidatiecentrum
medisch maatschappelijk werker sanatorium
maatschappelijk werker werkplaats mindervaliden
medisch maatschappelijk werker gemeentelijke geneeskundige dienst
Doorgroei beroepen voor een Jeugdreclasseerder
teamleider medische kleuterdagverblijf (mkd)
teamleider raad voor de kinderbescherming
teamleider advies- en meldpunt kindermishandeling (amk)
teamleider adviesbureau voor jeugdigen en ouderen (ajo)
teamleider crisisopvang woonvorm voor jeugdhulpverlening
teamleider dagcentrum voor schoolgaande jeugd (boddaertcentra)
teamleider daghulp voor niet-schoolgaande jeugd
teamleider het alternatief (halt)
teamleider justitiële jeugdopvang- en behandelinrichting
teamleider medische kindertehuis geestelijke jeugdgezondheidszorg
Coördinator sociaal-cultureel werk
Klachtenondersteuner jeugdzorg
Vertrouwenspersoon (Jeugdzorg)
cliëntvertrouwenspersoon advies- en klachtenbureau jeugdzorg
cliëntvertrouwenspersoon jeugdhulpverleningsorganisatie
Waar werkt een Jeugdreclasseerder?
Een Jeugdreclasseerder kan aan de slag bij Bureau Jeugdzorg, reclassering, Raad voor de Kinderbescherming of Halt.
Met wie werkt een Jeugdreclasseerder samen?
Een Jeugdreclasseerder werkt onder een leidinggevende van zijn afdeling en heeft contact met de kinderrechter en Raad voor de Kinderbescherming als kinderen aangemeld worden bij de jeugdreclassering. Dit contact wordt voortgezet zolang de jongere te maken heeft met een Jeugdreclasseerder.
- Leidinggevende
- Kinderrechter
- Raad voor de Kinderbescherming
Verwante beroepen Jeugdreclasseerder:
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: HBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Jeugdreclasseerder in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Leidinggevende
- Kinderrechter
- Raad voor de Kinderbescherming
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2438 tot €3664