Klusjesman: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Klusjesman: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Klusjesman? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Klusjesman wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Klusjesman, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Klusjesman


Vacatures Klusjesman

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Klusjesman?

De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent. De Klusjesman beschikt over diverse (hand)vaardigheden bij allerhande soorten klussen die vooral in en om het huis gevonden worden. Denk hierbij onder meer aan het vervangen van sloten, aanleggen van electra en het doen van de tuin.

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan. Volgens de wet in Nederland moet een Klusjesman zich laten registreren. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer.

Omdat de werkzaamheden van een Klusjesman zo breed zijn, beschikt de Klusjesman over diverse vaardigheden. Over welke vaardigheden de Klusjesman precies beschikt, is afhankelijk van de Klusjesman. De ene Klusjesman doet vooral timmerwerkzaamheden terwijl de andere Klusjesman graag in de tuin werkt. Het zoeken naar de juiste Klusjesman kan hierdoor soms lastig zijn.


Past het beroep Klusjesman bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Klusjesman per stad

Vacatures Klusjesman Alkmaar

Vacatures Klusjesman Almelo

Vacatures Klusjesman Almere

Vacatures Klusjesman Alphen aan den Rijn

Vacatures Klusjesman Amersfoort

Vacatures Klusjesman Amstelveen

Vacatures Klusjesman Amsterdam

Vacatures Klusjesman Apeldoorn

Vacatures Klusjesman Arnhem

Vacatures Klusjesman Assen

Vacatures Klusjesman Bergen op Zoom

Vacatures Klusjesman Breda

Vacatures Klusjesman Capelle aan den IJssel

Vacatures Klusjesman Delft

Vacatures Klusjesman Den Bosch

Vacatures Klusjesman Den Haag

Vacatures Klusjesman Den Helder

Vacatures Klusjesman Deventer

Vacatures Klusjesman Doetinchem

Vacatures Klusjesman Dordrecht

Vacatures Klusjesman Ede

Vacatures Klusjesman Eindhoven

Vacatures Klusjesman Emmen

Vacatures Klusjesman Enschede

Vacatures Klusjesman Gouda

Vacatures Klusjesman Groningen

Vacatures Klusjesman Haarlem

Vacatures Klusjesman Haarlemmermeer

Vacatures Klusjesman Heerlen

Vacatures Klusjesman Helmond

Vacatures Klusjesman Hengelo

Vacatures Klusjesman Hilversum

Vacatures Klusjesman Hoogeveen

Vacatures Klusjesman Hoorn

Vacatures Klusjesman Katwijk

Vacatures Klusjesman Leeuwarden

Vacatures Klusjesman Leiden

Vacatures Klusjesman Lelystad

Vacatures Klusjesman Maastricht

Vacatures Klusjesman Middelburg

Vacatures Klusjesman Nieuwegein

Vacatures Klusjesman Nijmegen

Vacatures Klusjesman Oss

Vacatures Klusjesman Purmerend

Vacatures Klusjesman Roermond

Vacatures Klusjesman Roosendaal

Vacatures Klusjesman Rotterdam

Vacatures Klusjesman Schiedam

Vacatures Klusjesman Spijkenisse

Vacatures Klusjesman Terneuzen

Vacatures Klusjesman Tilburg

Vacatures Klusjesman Utrecht

Vacatures Klusjesman Veenendaal

Vacatures Klusjesman Venlo

Vacatures Klusjesman Vlaardingen

Vacatures Klusjesman Westland

Vacatures Klusjesman Zaanstad

Vacatures Klusjesman Zeist

Vacatures Klusjesman Zoetermeer

Vacatures Klusjesman Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Klusjesman

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Klusjesman?

Het exacte salaris van de Klusjesman is lastig in te schatten. Veel bouwvakker klussen in hun vrije tijd bij als Klusjesman. Verschillende klussen hebben vaak verschillende tarieven en de preciese werkzaamheden bepalen dus ook de hoogte van het salaris. Een fulltime Klusjesman verdient vaak minimaal 1500 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en de soort klussen kan dit oplopen tot 2300 euro per maand.


Meer weten over het salaris Klusjesman

Salaris aankomend Klusjesman Salaris junior Klusjesman Wat is het salaris van een medior Klusjesman? Welk salaris krijgt een senior Klusjesman?


Hoe word je een Klusjesman? 

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Klusjesman

Er zijn geen opleidingen Klusjesman aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Klusjesman in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Omscholen tot Klusjesman

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Klusjesman. Zelfstandig of georganiseerd.

Omscholing vacatures Klusjesman

Uitgelicht
Vacature Gratis Omscholen tot Elektromonteur met Baangarantie!
→ Diverse werkgevers
Hou je van spanning en van “iets te fixen”? Ben je graag actief bezig? Heb je technisch inzicht en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is een …
Uitgelicht
Vacature Gratis omscholen tot Installatiemonteur met Baangarantie!
→ Diverse werkgevers
Krijg jij altijd alles aan de praat? Hou je van lekker actief bezig zijn? Heb je aanleg voor techniek en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Klusjesman

Als je Klusjesman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Klusjesman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Klusjesman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Klusjesman?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Klusjesman

Een Klusjesman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Klusjesman

  • Beslissingen nemen
  • Afwegen
  • Prioriteiten stellen
  • Zelfsturing
  • Zelfontwikkeling
  • Durf
  • Doelgericht werken
  • Doorzettingsvermogen
  • Ambitie
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Klusjesman nodig? 

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.


Eigenschappen Klusjesman

  • Zelfverzekerdheid
  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Enthousiasme
  • Ondernemendheid



Wat zijn de baankansen voor een Klusjesman?

In en rond het huis zijn allerlei klusjes die moeten gebeuren. Omdat de Klusjesman over veel vaardigheden beschikt, is er voldoende werk voor de Klusjesman. Toch kan het ook lastig zijn om werk te vinden omdat er veel Klusjesmannen zijn en bouwvakkers die in hun vrije tijd bijklussen als Klusjesman. Het is belangrijk dat de Klusjesman zich weet te onderscheiden en een goede klantenkring weet op te bouwen.

De Klusjesman kan zichzelf verbeteren door extra cursussen te volgen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk goed en de klant tevreden.

De actuele kans op werk voor een Klusjesman

Het beroep Klusjesman is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers technische dienst (gebouwen). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers technische dienst (gebouwen) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Klusjesman

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Klusjesman

Het beroep Klusjesman is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers technische dienst (gebouwen).


Waar werkt een Klusjesman?

De Klusjesman kan aan de slag bij een klusbedrijf die meerdere Klusjesmannen in dienst heeft. Het komt meer voor dat de Klusjesman als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. De Klusjesman regelt zelf de opdrachten en voert klusjes direct voor de klant uit. Omdat deze klusjes tegen betaling gedaan worden, is de Klusjesman werkzaam in de profit sector.


Met wie werkt een Klusjesman samen? 

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandige ondernemer en heeft hierdoor direct contact met de klant. Contact met collega’s is er hierdoor maar weinig. Voor Klusjesmannen die bij een klusbedrijf werken, zal dit contact er wel zijn.


Klusjesman

Alles over het beroep Klusjesman in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar