Locatiebeheerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Locatiebeheerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Locatiebeheerder? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Locatiebeheerder wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Locatiebeheerder, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Locatiebeheerder
Vacatures Locatiebeheerder
Vacatures laden...
Wat is een Locatiebeheerder?
Een locatiebeheerder is op een grote instelling voor voortgezet onderwijs verantwoordelijk voor een goed verloop van de 'dagelijkse gang van zaken' op een locatie. Daarnaast behoren toezien op bouw- en onderhoudswerkzaamheden, facilitaire organisatie van activiteiten op de locatie en organisatie van het gebruik van de locatie door externen tot zijn takenpakket. Zijn functie is coördinerend, uitvoerend en leidinggevend van aard.
Met betrekking tot de dagelijkse gang van zaken zijn zijn taken het afhandelen van uit de les gestuurde leerlingen, het doorvoeren van roosterwijzigingen, het bewaken van orde en veiligheid en fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor gebruikers van de locatie. In geval van bijzondere activiteiten regelt hij de ruimtes en de inzet van ondersteunend personeel. Dit doet hij ook bij de verhuur van het gebouw aan externen. Het onderwijsondersteunend personeel kan bestaan uit (hoofd)conciërges, technisch personeel, kantinemedewerkers en receptionisten. De locatiebeheerder verdeelt de taken over het onderwijsondersteunende personeel, stelt draaiboeken op voor werkzaamheden en ziet toe op de uitvoering van deze werkzaamheden.
Hij legt verantwoording af aan de directie.
(FUWA-VO)
Past het beroep Locatiebeheerder bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Locatiebeheerder per niveau
Vacatures Locatiebeheerder per stad
Vacatures Locatiebeheerder Alkmaar
Vacatures Locatiebeheerder Almelo
Vacatures Locatiebeheerder Almere
Vacatures Locatiebeheerder Alphen aan den Rijn
Vacatures Locatiebeheerder Amersfoort
Vacatures Locatiebeheerder Amstelveen
Vacatures Locatiebeheerder Amsterdam
Vacatures Locatiebeheerder Apeldoorn
Vacatures Locatiebeheerder Arnhem
Vacatures Locatiebeheerder Assen
Vacatures Locatiebeheerder Bergen op Zoom
Vacatures Locatiebeheerder Breda
Vacatures Locatiebeheerder Capelle aan den IJssel
Vacatures Locatiebeheerder Delft
Vacatures Locatiebeheerder Den Bosch
Vacatures Locatiebeheerder Den Haag
Vacatures Locatiebeheerder Den Helder
Vacatures Locatiebeheerder Deventer
Vacatures Locatiebeheerder Doetinchem
Vacatures Locatiebeheerder Dordrecht
Vacatures Locatiebeheerder Ede
Vacatures Locatiebeheerder Eindhoven
Vacatures Locatiebeheerder Emmen
Vacatures Locatiebeheerder Enschede
Vacatures Locatiebeheerder Gouda
Vacatures Locatiebeheerder Groningen
Vacatures Locatiebeheerder Haarlem
Vacatures Locatiebeheerder Haarlemmermeer
Vacatures Locatiebeheerder Heerlen
Vacatures Locatiebeheerder Helmond
Vacatures Locatiebeheerder Hengelo
Vacatures Locatiebeheerder Hilversum
Vacatures Locatiebeheerder Hoogeveen
Vacatures Locatiebeheerder Hoorn
Vacatures Locatiebeheerder Katwijk
Vacatures Locatiebeheerder Leeuwarden
Vacatures Locatiebeheerder Leiden
Vacatures Locatiebeheerder Lelystad
Vacatures Locatiebeheerder Maastricht
Vacatures Locatiebeheerder Middelburg
Vacatures Locatiebeheerder Nieuwegein
Vacatures Locatiebeheerder Nijmegen
Vacatures Locatiebeheerder Oss
Vacatures Locatiebeheerder Purmerend
Vacatures Locatiebeheerder Roermond
Vacatures Locatiebeheerder Roosendaal
Vacatures Locatiebeheerder Rotterdam
Vacatures Locatiebeheerder Schiedam
Vacatures Locatiebeheerder Spijkenisse
Vacatures Locatiebeheerder Terneuzen
Vacatures Locatiebeheerder Tilburg
Vacatures Locatiebeheerder Utrecht
Vacatures Locatiebeheerder Veenendaal
Vacatures Locatiebeheerder Venlo
Vacatures Locatiebeheerder Vlaardingen
Vacatures Locatiebeheerder Westland
Vacatures Locatiebeheerder Zaanstad
Vacatures Locatiebeheerder Zeist
Salarisschaal Locatiebeheerder
Wat verdient een Locatiebeheerder?
Een locatiebeheerder zit in schaal 8 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee bruto tussen de 1983 en 3009 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.
Meer weten over het salaris Locatiebeheerder
Hoe word je een Locatiebeheerder?
Een Locatiebeheerder heeft niet per sé een opleiding nodig, maar een technische opleiding past goed. Ook een BHV-certificaat is meestal belangrijk.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Locatiebeheerder
Er zijn geen opleidingen Locatiebeheerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Locatiebeheerder in werkt
Bekijk alle opleidingen Facilitaire DienstverleningOmscholen tot Locatiebeheerder
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Locatiebeheerder. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Locatiebeheerder
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Locatiebeheerder
Als je Locatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Locatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Locatiebeheerder
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Locatiebeheerder?
Competenties Locatiebeheerder
Een Locatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Vaardigheden Locatiebeheerder
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Locatiebeheerder nodig?
De locatiebeheerder is boven alles dienstverlener. Hij is gevoelig voor wat anderen nodig hebben, schept er genoegen in om hen te helpen. Hij is betrokken en sociaal, kan goed met mensen overweg. Hij is de gastheer van zijn locatie (Gever). Hij neemt zijn werk serieus en heeft een groot plichtsgevoel. Hij doet wat hij moet doen, is betrouwbaar en loyaal aan collega en instelling (Loyalist)
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Loyalist? De loyalist is een zeer trouw persoon. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De loyalist is door diens twijfel in anderen zelf erg punctueel, concreet en probleemgericht. Daarnaast heeft de loyalist een goede intuïtie en is hij trouw. Vaak ondersteunt hij het gezag op alle mogelijke manieren. Verder is hij door zijn twijfel en behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen.
Zwakke eigenschappen
De loyalist is erg slecht in het vertrouwen van anderen, en daardoor vaak erg onrustig en teruggetrokken. Door de angst is het moeilijk voor de loyalist om de gevoelens van anderen en die van zichzelf te onderscheiden, waardoor de twijfel in anderen ook erg subjectief is. Ook kan hij zich door zijn twijfel gaan verzetten tegen het gezag.
Omgang
Een loyalist is over het algemeen prettig in de omgang. Hij laat het nooit zien als er iets mis is, maakt grapjes en komt zijn afspraken altijd na. Wel kan de loyalist onrustig zijn in de omgang. Dit kan leiden tot misverstanden. De verhouding tot de autoriteit kan verder tot stroeve relaties met collega’s leiden.
Eigenschappen Locatiebeheerder
- Empathie
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
- Trouw
- Integriteit
- Punctueel
Wat zijn de baankansen voor een Locatiebeheerder?
Scholen voor voortgezet onderwijs blijven altijd bestaan. Daarom is het arbeidsmarktperspectief voor Locatiebeheerders vrij goed. Wel is het belangrijk een BHV-papier te hebben.
De doorgroeimogelijkheden voor een Locatiebeheerder zijn beperkt. Wellicht kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en anderen opleiden.
De actuele kans op werk voor een Locatiebeheerder
Het beroep Locatiebeheerder is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Facilitair managers is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
1
Baankans Locatiebeheerder
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Locatiebeheerder
Het beroep Locatiebeheerder is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers.
Verwante beroepen Locatiebeheerder
Mogelijke specialisaties voor een Locatiebeheerder
chef civiele dienst (hotel, instelling)
hoofd civiele dienst (hotel, instelling)
manager civiele dienst (hotel, instelling)
huishoudkundige voor inrichtingen
hoofd huishouding en verzorging instelling
hoofd huishouding zorginstelling
hoofd huishoudster inrichtingen
afdelingshoofd huishouding zorginstelling
hoofdhuishoudster inrichting, tehuis
vsr kwaliteitscontroleur schoonmaak
afdelingshoofd facilitaire dienst
Doorgroei beroepen voor een Locatiebeheerder
Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor
bedrijfsleider administratiekantoor
ondernemer administratiekantoor
Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau
bedrijfsleider actuarieel adviesbureau
ondernemer actuarieel adviesbureau
Hoofd crediteurenadministratie
groepshoofd crediteurenadministratie
teamleider crediteurenadministratie
teamleider debiteurenadministratie
groepshoofd debiteurenadministratie
hoofd debiteurenadministratie en incasso
Hoofd interne accountantsdienst
Teamleider Salarisadministratie
Bedrijfsleider / ondernemer kamerverhuurbedrijf
bedrijfsleider kamerverhuurbedrijf
ondernemer kamerverhuurbedrijf
Vestigingsdirecteur makelaarskantoor
vestigingsmanager woningbouwvereniging
hoofd verhuur- en bewonerszaken woondiensten
manager sociaal beheer woondiensten
manager overkoepelend orgaan woningorganisaties
chef algemene zaken en kabinet
Bedrijfsleider / ondernemer glazenwasserij
Bedrijfsleider / ondernemer autowasstraat
bedrijfsleider/ondernemer autowasbedrijf
Projectleider industriële reiniging
Waar werkt een Locatiebeheerder?
De locatiebeheerder werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs.
Met wie werkt een Locatiebeheerder samen?
Een locatiebeheerder stemt zijn werkzaamheden af met en legt verantwoording af aan de directie van zijn locatie. Daarnaast voert hij overleg met andere locatiebeheerders van de instelling, om werkzaamheden gelijk te trekken. Incidenteel heeft de locatiebeheerder contact met ouders, in geval van problemen. Verder heeft hij externe contacten met betrekking tot levering van producten en diensten.
- Sectordirecteur (Voortgezet onderwijs)
- Locatiebeheerder (Voortgezet onderwijs)
Verwante beroepen Locatiebeheerder:
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Locatiebeheerder in één oogopslag
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- Sectordirecteur (Voortgezet onderwijs)
- Locatiebeheerder (Voortgezet onderwijs)
Salarisindicatie:
- Van €1983 tot €3009