restaurantkok (basis) Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een restaurantkok (basis)?

Het beroep restaurantkok (basis) is een variant van het beroep basiskok en is onderdeel van de beroepsfamilie basiskoks restaurant

Beschrijving van het moederberoep basiskok

Een Basiskok werkt in de keuken van een restaurant, eetcafé, hotel, cateringbedrijf of bijvoorbeeld verzorgingstehuis. De Basiskok begint overdag met de voorbereidende werkzaamheden voor het klaarmaken van de gerechten, zoals het wassen en snijden van de groenten, het maken van sauzen of het voorkoken van soepen. Hierbij wordt de versheid en de houdbaarheid van de producten door de Basiskok gecontroleerd. Tijdens de lunch of het diner bereidt hij de gerechten. Het is zijn verantwoordelijkheid de gerechten op de juiste manier bereid worden, zodat het vlees bijvoorbeeld de juiste gaarheid heeft.

De Basiskok past zijn werktempo aan aan de drukte in het bedrijf waar hij werkt. Het is immers belangrijk dat de gasten hun eten op tijd geserveerd krijgen. De kok maakt de gerechten klaar zoals omschreven op de menukaart en maakt de juiste porties op het bord klaar voor presentatie. Hierbij worden de wensen van de gasten altijd in het oog gehouden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een gerecht aangepast wordt omdat een gast het verzoek heeft ingediend om een bepaald ingredient weg te laten vanwege een allergie.

Ook de hygiëne staat bij het bereiden van de gerechten hoog in het vaandel. Wanneer de gasten uitgegeten zijn reinigt de Basiskok de gebruikte keukenapparatuur. Ook helpt hij met het ontvangen en opslaan van geleverde voedingsmiddelen.


Andere beroepen binnen de beroepsfamilie basiskoks restaurant



Past het beroep restaurantkok (basis) bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Vacatures restaurantkok (basis)

Wil je een beter salaris verdienen als restaurantkok (basis)? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures restaurantkok (basis) per stad

Vacatures restaurantkok (basis) Alkmaar

Vacatures restaurantkok (basis) Almelo

Vacatures restaurantkok (basis) Almere

Vacatures restaurantkok (basis) Alphen aan den Rijn

Vacatures restaurantkok (basis) Amersfoort

Vacatures restaurantkok (basis) Amstelveen

Vacatures restaurantkok (basis) Amsterdam

Vacatures restaurantkok (basis) Apeldoorn

Vacatures restaurantkok (basis) Arnhem

Vacatures restaurantkok (basis) Assen

Vacatures restaurantkok (basis) Bergen op Zoom

Vacatures restaurantkok (basis) Breda

Vacatures restaurantkok (basis) Capelle aan den IJssel

Vacatures restaurantkok (basis) Delft

Vacatures restaurantkok (basis) Den Bosch

Vacatures restaurantkok (basis) Den Haag

Vacatures restaurantkok (basis) Den Helder

Vacatures restaurantkok (basis) Deventer

Vacatures restaurantkok (basis) Doetinchem

Vacatures restaurantkok (basis) Dordrecht

Vacatures restaurantkok (basis) Ede

Vacatures restaurantkok (basis) Eindhoven

Vacatures restaurantkok (basis) Emmen

Vacatures restaurantkok (basis) Enschede

Vacatures restaurantkok (basis) Gouda

Vacatures restaurantkok (basis) Groningen

Vacatures restaurantkok (basis) Haarlem

Vacatures restaurantkok (basis) Haarlemmermeer

Vacatures restaurantkok (basis) Heerlen

Vacatures restaurantkok (basis) Helmond

Vacatures restaurantkok (basis) Hengelo

Vacatures restaurantkok (basis) Hilversum

Vacatures restaurantkok (basis) Hoogeveen

Vacatures restaurantkok (basis) Hoorn

Vacatures restaurantkok (basis) Katwijk

Vacatures restaurantkok (basis) Leeuwarden

Vacatures restaurantkok (basis) Leiden

Vacatures restaurantkok (basis) Lelystad

Vacatures restaurantkok (basis) Maastricht

Vacatures restaurantkok (basis) Middelburg

Vacatures restaurantkok (basis) Nieuwegein

Vacatures restaurantkok (basis) Nijmegen

Vacatures restaurantkok (basis) Oss

Vacatures restaurantkok (basis) Purmerend

Vacatures restaurantkok (basis) Roermond

Vacatures restaurantkok (basis) Roosendaal

Vacatures restaurantkok (basis) Rotterdam

Vacatures restaurantkok (basis) Schiedam

Vacatures restaurantkok (basis) Spijkenisse

Vacatures restaurantkok (basis) Terneuzen

Vacatures restaurantkok (basis) Tilburg

Vacatures restaurantkok (basis) Utrecht

Vacatures restaurantkok (basis) Veenendaal

Vacatures restaurantkok (basis) Venlo

Vacatures restaurantkok (basis) Vlaardingen

Vacatures restaurantkok (basis) Westland

Vacatures restaurantkok (basis) Zaanstad

Vacatures restaurantkok (basis) Zeist

Vacatures restaurantkok (basis) Zoetermeer

Vacatures restaurantkok (basis) Zwolle

Meer steden Minder steden

restaurantkok (basis) worden: Opleidingen tot restaurantkok (basis)

Wil je restaurantkok (basis) worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de restaurantkok (basis).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot restaurantkok (basis)

Er zijn geen opleidingen restaurantkok (basis) aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden restaurantkok (basis)

Het beroep restaurantkok (basis) is onderdeel van de beroepsfamilie Basiskoks restaurant.


Hoofd beroepsgroep restaurantkok (basis)

Het beroep restaurantkok (basis) valt binnen de hoofdberoepsgroep Dienstverlenend personeel en verkopers

Dienstverlenend personeel en verkopers bieden verschillende diensten met betrekking tot reizen, huishouden, persoonlijke verzorging, of beveiliging. Of het demonstreren en verkopen van goederen in groothandels- of detailhandelszaken, of op beurzen en markten. 

Het opleidings- en werk- denkniveau van dienstverlenend personeel en verkopers ligt gemiddeld genomen op VMBO tot MHBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

De werkzaamheden van dienstverlenend personeel en verkopers

Taken die worden uitgevoerd door dienstverlenend personeel en verkopers omvatten meestal: 

  • het organiseren en verlenen van services tijdens het reizen
  • het verlenen van huishoudelijke diensten
  • het bereiden en serveren van eten en drinken 
  • de zorg voor kinderen 
  • het verlenen van persoonlijke en basisgezondheidszorg aan huis of in instellingen. Hierbij horen ook kappers- en schoonheidsbehandelingen
  • Het verlenen van beveiligingsdiensten en het beschermen van personen en eigendommen tegen brand, diefstal en vandalisme 
  • De handhaving van de wet en orde 
  • het verkopen van goederen in groot- of kleinhandelszaken, beurzen en markten
  • het demonstreren van goederen aan potentiële klanten 

 

Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subgroepen binnen dienstverlenend personeel en verkopers

Beroepen in de hoofdgroep dienstverlenend personeel en verkopers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

  • Medewerkers persoonlijke dienstverlening
  • Verkoopmedewerkers
  • Verzorgend personeel
  • Beveiligingswerkers


Solliciteren op de functie restaurantkok (basis)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als restaurantkok (basis) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor restaurantkok (basis) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als restaurantkok (basis). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep restaurantkok (basis) iets voor je?

Zou je graag restaurantkok (basis) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als restaurantkok (basis) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar