restaurantkok (basis) Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen
Wat is een restaurantkok (basis)?
Het beroep restaurantkok (basis) is een variant van het beroep basiskok en is onderdeel van de beroepsfamilie basiskoks restaurant
Beschrijving van het moederberoep basiskok
Een Basiskok werkt in de keuken van een restaurant, eetcafé, hotel, cateringbedrijf of bijvoorbeeld verzorgingstehuis. De Basiskok begint overdag met de voorbereidende werkzaamheden voor het klaarmaken van de gerechten, zoals het wassen en snijden van de groenten, het maken van sauzen of het voorkoken van soepen. Hierbij wordt de versheid en de houdbaarheid van de producten door de Basiskok gecontroleerd. Tijdens de lunch of het diner bereidt hij de gerechten. Het is zijn verantwoordelijkheid de gerechten op de juiste manier bereid worden, zodat het vlees bijvoorbeeld de juiste gaarheid heeft.
De Basiskok past zijn werktempo aan aan de drukte in het bedrijf waar hij werkt. Het is immers belangrijk dat de gasten hun eten op tijd geserveerd krijgen. De kok maakt de gerechten klaar zoals omschreven op de menukaart en maakt de juiste porties op het bord klaar voor presentatie. Hierbij worden de wensen van de gasten altijd in het oog gehouden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een gerecht aangepast wordt omdat een gast het verzoek heeft ingediend om een bepaald ingredient weg te laten vanwege een allergie.
Ook de hygiëne staat bij het bereiden van de gerechten hoog in het vaandel. Wanneer de gasten uitgegeten zijn reinigt de Basiskok de gebruikte keukenapparatuur. Ook helpt hij met het ontvangen en opslaan van geleverde voedingsmiddelen.
Andere beroepen binnen de beroepsfamilie basiskoks restaurant
Past het beroep restaurantkok (basis) bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesVacatures restaurantkok (basis)
Wil je een beter salaris verdienen als restaurantkok (basis)? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen
Vacatures laden...
Vacatures restaurantkok (basis) per niveau
Vacatures restaurantkok (basis) per stad
Vacatures restaurantkok (basis) Alkmaar
Vacatures restaurantkok (basis) Almelo
Vacatures restaurantkok (basis) Almere
Vacatures restaurantkok (basis) Alphen aan den Rijn
Vacatures restaurantkok (basis) Amersfoort
Vacatures restaurantkok (basis) Amstelveen
Vacatures restaurantkok (basis) Amsterdam
Vacatures restaurantkok (basis) Apeldoorn
Vacatures restaurantkok (basis) Arnhem
Vacatures restaurantkok (basis) Assen
Vacatures restaurantkok (basis) Bergen op Zoom
Vacatures restaurantkok (basis) Breda
Vacatures restaurantkok (basis) Capelle aan den IJssel
Vacatures restaurantkok (basis) Delft
Vacatures restaurantkok (basis) Den Bosch
Vacatures restaurantkok (basis) Den Haag
Vacatures restaurantkok (basis) Den Helder
Vacatures restaurantkok (basis) Deventer
Vacatures restaurantkok (basis) Doetinchem
Vacatures restaurantkok (basis) Dordrecht
Vacatures restaurantkok (basis) Ede
Vacatures restaurantkok (basis) Eindhoven
Vacatures restaurantkok (basis) Emmen
Vacatures restaurantkok (basis) Enschede
Vacatures restaurantkok (basis) Gouda
Vacatures restaurantkok (basis) Groningen
Vacatures restaurantkok (basis) Haarlem
Vacatures restaurantkok (basis) Haarlemmermeer
Vacatures restaurantkok (basis) Heerlen
Vacatures restaurantkok (basis) Helmond
Vacatures restaurantkok (basis) Hengelo
Vacatures restaurantkok (basis) Hilversum
Vacatures restaurantkok (basis) Hoogeveen
Vacatures restaurantkok (basis) Hoorn
Vacatures restaurantkok (basis) Katwijk
Vacatures restaurantkok (basis) Leeuwarden
Vacatures restaurantkok (basis) Leiden
Vacatures restaurantkok (basis) Lelystad
Vacatures restaurantkok (basis) Maastricht
Vacatures restaurantkok (basis) Middelburg
Vacatures restaurantkok (basis) Nieuwegein
Vacatures restaurantkok (basis) Nijmegen
Vacatures restaurantkok (basis) Oss
Vacatures restaurantkok (basis) Purmerend
Vacatures restaurantkok (basis) Roermond
Vacatures restaurantkok (basis) Roosendaal
Vacatures restaurantkok (basis) Rotterdam
Vacatures restaurantkok (basis) Schiedam
Vacatures restaurantkok (basis) Spijkenisse
Vacatures restaurantkok (basis) Terneuzen
Vacatures restaurantkok (basis) Tilburg
Vacatures restaurantkok (basis) Utrecht
Vacatures restaurantkok (basis) Veenendaal
Vacatures restaurantkok (basis) Venlo
Vacatures restaurantkok (basis) Vlaardingen
Vacatures restaurantkok (basis) Westland
Vacatures restaurantkok (basis) Zaanstad
Vacatures restaurantkok (basis) Zeist
restaurantkok (basis) worden: Opleidingen tot restaurantkok (basis)
Wil je restaurantkok (basis) worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de restaurantkok (basis).
Opleidingen, cursussen en trainingen tot restaurantkok (basis)
Er zijn geen opleidingen restaurantkok (basis) aanwezig.
Doorgroei mogelijkheden restaurantkok (basis)
Het beroep restaurantkok (basis) is onderdeel van de beroepsfamilie Basiskoks restaurant.
Verwante beroepen restaurantkok (basis)
Mogelijke specialisaties voor een restaurantkok (basis)
Doorgroei beroepen voor een restaurantkok (basis)
Hoofd beroepsgroep restaurantkok (basis)
Het beroep restaurantkok (basis) valt binnen de hoofdberoepsgroep Dienstverlenend personeel en verkopers
Dienstverlenend personeel en verkopers bieden verschillende diensten met betrekking tot reizen, huishouden, persoonlijke verzorging, of beveiliging. Of het demonstreren en verkopen van goederen in groothandels- of detailhandelszaken, of op beurzen en markten.
Het opleidings- en werk- denkniveau van dienstverlenend personeel en verkopers ligt gemiddeld genomen op VMBO tot MHBO niveau. In de meeste gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.
De werkzaamheden van dienstverlenend personeel en verkopers
Taken die worden uitgevoerd door dienstverlenend personeel en verkopers omvatten meestal:
- het organiseren en verlenen van services tijdens het reizen
- het verlenen van huishoudelijke diensten
- het bereiden en serveren van eten en drinken
- de zorg voor kinderen
- het verlenen van persoonlijke en basisgezondheidszorg aan huis of in instellingen. Hierbij horen ook kappers- en schoonheidsbehandelingen
- Het verlenen van beveiligingsdiensten en het beschermen van personen en eigendommen tegen brand, diefstal en vandalisme
- De handhaving van de wet en orde
- het verkopen van goederen in groot- of kleinhandelszaken, beurzen en markten
- het demonstreren van goederen aan potentiële klanten
Het toezicht houden op andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.
Subgroepen binnen dienstverlenend personeel en verkopers
Beroepen in de hoofdgroep dienstverlenend personeel en verkopers kunnen worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:
- Medewerkers persoonlijke dienstverlening
- Verkoopmedewerkers
- Verzorgend personeel
- Beveiligingswerkers
Solliciteren op de functie restaurantkok (basis)
Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als restaurantkok (basis) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor restaurantkok (basis) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als restaurantkok (basis). Bekijk dan onze tips.
Bekijk onze CV en sollicitatietipsIs het beroep restaurantkok (basis) iets voor je?
Zou je graag restaurantkok (basis) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als restaurantkok (basis) bij jou past.
Doe de gratis beroepskeuzetestFAQ / Veelgestelde vragen beroep restaurantkok (basis)
❓ Hoeveel vacatures restaurantkok (basis) hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 0 vacatures restaurantkok (basis) online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je restaurantkok (basis) wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep restaurantkok (basis) iets voor jou is.