Schuldhulpverlener: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Schuldhulpverlener: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Schuldhulpverlener? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Schuldhulpverlener wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Schuldhulpverlener, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Schuldhulpverlener
Vacatures Schuldhulpverlener
Vacatures laden...
Wat is een Schuldhulpverlener?
Een Schuldhulpverlener of Schuldbemiddelaar is iemand die particulieren of bedrijven helpt met het oplossen van problematische schulden. Dit zijn vaak schulden waarvan de originele overeenkomst over aflossing niet meer kan worden nagekomen.
Als Schuldhulpverlener probeer je door bemiddeling of sanering de problemen op te lossen. Je hebt hier als Schuldhulpverlener verschillende mogelijkheden voor. Je kunt allereerst kijken of de schulden alsnog kunnen worden ingelost op de afgesproken wijze nadat je bepaalde maatregelen hebt genomen. Deze maatregelen zijn te onderscheiden in twee groepen, namelijk inkomstenverhogende of uitgavenverlagende maatregelen. Onder eerstgenoemde vallen bijvoorbeeld werk zoeken of het verkopen van materiële zaken die gemist kunnen worden (zoals een auto). Als uitgavenverlagende maatregel kan iemand een nieuw uitgavepatroon worden aangeleerd, waarbij minder geld wordt besteed aan secundaire levensbehoeften als elektronica of dure merkkleding.
Als Schuldhulpverlener kun je werkzaam zijn bij particuliere organisaties, bijvoorbeeld stichtingen voor schuldhulp en budgetbeheer maar ook voor commerciële schuldhulporganisaties. Ook kun je werkzaam zijn bij door de overheid gefinancierde instellingen zoals kredietbanken. Als Schuldhulpverlener is het verder belangrijk dat je beschikt over kennis van de faillissementswet en dat je je cliënten kan voorlichten over hoe zij verstandiger met geld om kunnen gaan. Mocht jouw hulp als Schuldverlener de schuldenaar niet voldoende helpen met zijn problemen dan kun je hem ondersteunen om een beroep te doen op de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).
Past het beroep Schuldhulpverlener bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Schuldhulpverlener per niveau
Vacatures Schuldhulpverlener per stad
Vacatures Schuldhulpverlener Alkmaar
Vacatures Schuldhulpverlener Almelo
Vacatures Schuldhulpverlener Almere
Vacatures Schuldhulpverlener Alphen aan den Rijn
Vacatures Schuldhulpverlener Amersfoort
Vacatures Schuldhulpverlener Amstelveen
Vacatures Schuldhulpverlener Amsterdam
Vacatures Schuldhulpverlener Apeldoorn
Vacatures Schuldhulpverlener Arnhem
Vacatures Schuldhulpverlener Assen
Vacatures Schuldhulpverlener Bergen op Zoom
Vacatures Schuldhulpverlener Breda
Vacatures Schuldhulpverlener Capelle aan den IJssel
Vacatures Schuldhulpverlener Delft
Vacatures Schuldhulpverlener Den Bosch
Vacatures Schuldhulpverlener Den Haag
Vacatures Schuldhulpverlener Den Helder
Vacatures Schuldhulpverlener Deventer
Vacatures Schuldhulpverlener Doetinchem
Vacatures Schuldhulpverlener Dordrecht
Vacatures Schuldhulpverlener Ede
Vacatures Schuldhulpverlener Eindhoven
Vacatures Schuldhulpverlener Emmen
Vacatures Schuldhulpverlener Enschede
Vacatures Schuldhulpverlener Gouda
Vacatures Schuldhulpverlener Groningen
Vacatures Schuldhulpverlener Haarlem
Vacatures Schuldhulpverlener Haarlemmermeer
Vacatures Schuldhulpverlener Heerlen
Vacatures Schuldhulpverlener Helmond
Vacatures Schuldhulpverlener Hengelo
Vacatures Schuldhulpverlener Hilversum
Vacatures Schuldhulpverlener Hoogeveen
Vacatures Schuldhulpverlener Hoorn
Vacatures Schuldhulpverlener Katwijk
Vacatures Schuldhulpverlener Leeuwarden
Vacatures Schuldhulpverlener Leiden
Vacatures Schuldhulpverlener Lelystad
Vacatures Schuldhulpverlener Maastricht
Vacatures Schuldhulpverlener Middelburg
Vacatures Schuldhulpverlener Nieuwegein
Vacatures Schuldhulpverlener Nijmegen
Vacatures Schuldhulpverlener Oss
Vacatures Schuldhulpverlener Purmerend
Vacatures Schuldhulpverlener Roermond
Vacatures Schuldhulpverlener Roosendaal
Vacatures Schuldhulpverlener Rotterdam
Vacatures Schuldhulpverlener Schiedam
Vacatures Schuldhulpverlener Spijkenisse
Vacatures Schuldhulpverlener Terneuzen
Vacatures Schuldhulpverlener Tilburg
Vacatures Schuldhulpverlener Utrecht
Vacatures Schuldhulpverlener Veenendaal
Vacatures Schuldhulpverlener Venlo
Vacatures Schuldhulpverlener Vlaardingen
Vacatures Schuldhulpverlener Westland
Vacatures Schuldhulpverlener Zaanstad
Vacatures Schuldhulpverlener Zeist
Salarisschaal Schuldhulpverlener
Wat verdient een Schuldhulpverlener?
Als Schuldhulpverlener verdien je ongeveer tussen de €2200 en €4100 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van de organisatie waarvoor je werkt en het aantal jaar ervaring dat je hebt als Schuldhulpverlener. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer je zal verdienen. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geld dat dit compleet afhankelijk is van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. De ene organisatie zal misschien wel een auto van de zaak aanbieden waar de andere organisatie juist een telefoon zal vergoeden.
Meer weten over het salaris Schuldhulpverlener
Hoe word je een Schuldhulpverlener?
Om Schuldhulpverlener te worden volg je vaak een cursus of post-HBO opleiding in Schuldhulpverlening. Hiervoor is een opleiding als Sociaal Juridische Dienstverlening (HBO) een geschikte basis. De post-HBO opleidingen duren ongeveer een jaar en zorgen dat je jezelf een gekwalificeerd Schuldhulpverlener mag noemen. Tijdens deze opleiding doe je kennis op van de faillissementswet en krijg je veel informatie over hoe je verstandig met geld om moet gaan. Ook worden je dingen geleerd als het maken van een budget en het opzetten van een balans. Deze opleidingen zijn vaak juridisch van aard en er zal dan ook veel aan bod komen over de wet en de eventuele handhaving van de wet.
Op MBO niveau is er de opleiding Sociale Schuldhulpverlening.
Opleidingen Schuldhulpverlener
Omscholen tot Schuldhulpverlener
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Schuldhulpverlener. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Schuldhulpverlener
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Schuldhulpverlener
Als je Schuldhulpverlener wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Schuldhulpverlener zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Schuldhulpverlener
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Schuldhulpverlener?
Competenties Schuldhulpverlener
Een Schuldhulpverlener heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: bemiddelen, onderhandelen, overtuigen, voor zichzelf opkomen
Omschrijving
Deze personen proberen het goed te doen voor zichzelf en voor iemand anders. Per situatie bekijken assertieve mensen de voor- en nadelen voor beide partijen. In bepaalde situaties zullen deze personen eerder voor zichzelf opkomen en in andere situaties geven ze de ander zijn zin. Ze gaan confrontaties niet uit de weg en vinden het fijn om zo nu en dan wat tegengas te krijgen.
Sterke punten
Deze personen hebben lef nodig om voor zichzelf en een ander op te komen. Daarbij kunnen ze goed luisteren en anderen overtuigen. Ze geven de ander de ruimte om te praten en zullen zelf ook proberen iemand te overtuigen van hun standpunt.
Zwakke punten
In bepaalde situaties kunnen deze personen ervoor kiezen om hun gelijk te halen. Daarentegen kan het ook voorkomen dat deze personen bewust de ander zijn zin geven. Omdat dit niet vast staat, kan het zijn dat deze personen wispelturig overkomen.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal
Omschrijving
Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.
Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.
Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.
Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen
Omschrijving
Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit.
Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.
Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.
Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.
Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.
Vaardigheden Schuldhulpverlener
- Luistervaardigheid
- Belangstelling hebben
- Vragen stellen
- Spontaniteit
- Sociaal gevoel
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Ontspannenheid
- Grenzen aangeven
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Betrouwbaarheid
- Consequent handelen
- Loyaliteit
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Analytisch vermogen
- Inlevingsvermogen
- Logisch redeneren
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Schuldhulpverlener nodig?
Als Schuldhulpverlener is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je zult namelijk veel te maken krijgen met details en die moeten allemaal netjes verzameld en geordend worden zodat je het overzicht niet verliest (Perfectionist). Ook is het belangrijk dat je vriendelijk en geduldig bent. De mensen die je helpt hebben vaak grote schulden en die zullen niet snel opgelost zijn. Deze mensen zullen het doorgaans zwaar hebben en het zal dan fijn zijn als er iemand is die ze helpt en vriendelijk en geduldig is. Ruimdenkendheid is ook een eigenschap die goed van pas komt in je werk als Schuldhulpverlener, omdat de geijkte oplossingen niet altijd de beste zijn en je dus soms ook andere minder voor de hand liggende oplossingen moet kunnen bedenken (Bemiddelaar).
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de romanticus? De romanticus is een bijzonder mens. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De romanticus is erg origineel en creatief, waardoor deze innovatieve oplossingen weet te vinden. Hij kan zich ook goed inleven in anderen.
Zwakke eigenschappen
De romanticus is nooit tevreden en streeft altijd naar het onbereikbare. Hij komt vaak met innovatieve oplossingen die niet altijd praktisch zijn. Daarnaast is de romanticus door diens gedachtenproces ook vaak bezig met pijnlijke gevoelens en depressie, waardoor de romanticus zichzelf vaak in de weg zit. Hij voelt zich vaak onbegrepen. Hij is moeilijk te doorgronden en dat kan lastig zijn op de werkvloer.
Omgang
De romanticus heeft niet veel contact met anderen. Denkprocessen zijn voor de romanticus moeilijk te vertalen naar gesprekken. Hij is graag op zichzelf, maar áls hij contact heeft met anderen, gaat dit vaak heel diep.
Eigenschappen Schuldhulpverlener
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Idealistisch
- Gedisciplineerdheid
- Punctueel
- Originaliteit
- Creativiteit
- Passie
Wat zijn de baankansen voor een Schuldhulpverlener?
Het arbeidsmarktperspectief van een Schuldhulpverlener is behoorlijk afhankelijk van de economische situatie. Gaat het namelijk slecht met de economie dan zullen er meer mensen met schulden zijn die dringend moeten worden afbetaald omdat banken en bedrijven vaak sneller hun geld terug willen en ook er soms meer rente over vragen. Maar ook als het goed gaat met de economie dan zullen er mensen met schulden zijn omdat mensen dan vaak meer geld te besteden hebben en sneller over hun budget heen gaan. In principe is er dus een redelijk gunstig arbeidsmarktperspectief voor een Schuldhulpverlener omdat er (helaas) altijd mensen zijn die schulden hebben die dringend moeten worden afgelost.
Over de doorgroeimogelijkheden van een Schuldhulpverlener valt weinig te zeggen omdat Schuldhulpverlener een erg op zichzelf staand beroep is waarin je niet zo makkelijk door kan groeien naar een andere functie zonder dat je verdere scholing nodig hebt.
De actuele kans op werk voor een Schuldhulpverlener
Het beroep Schuldhulpverlener is onderdeel van de beroepsfamilie Bewindvoerders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bewindvoerders is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Schuldhulpverlener
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Schuldhulpverlener
Het beroep Schuldhulpverlener is onderdeel van de beroepsfamilie Budgetconsulenten.
Verwante beroepen Schuldhulpverlener
Mogelijke specialisaties voor een Schuldhulpverlener
Doorgroei beroepen voor een Schuldhulpverlener
Teamleider uitkeringen (sociale verzekeringen)
onderzoeksambtenaar sociale voorzieningen
informateur onderzoek sociale voorzieningen
bijstandsmaatschappelijk werker
Manager / teamleider werk en inkomen
districtmanager werk en inkomen
vestigingsmanager werk en inkomen
vestigingsmanager arbeidsbureau
senior adviseur werk en inkomen
senior consulent arbeidsvoorziening
jeugdconsulent arbeidsbemiddeling
consulent bijzondere arbeidsbemiddeling
bewindvoerder wet schuldsanering natuurlijke personen (wsnp)
bewindvoerder beschermingsbewind
Consulent complementaire sociale voorzieningen
adviseur wet voorzieningen gehandicapten (wvg)
consulent wet voorzieningen gehandicapten (wvg)
indicatieadviseur gezondheidszorg
Opsporingsambtenaar sociale voorzieningen (binnendienst)
leidinggevend opsporingsambtenaar sociale voorzieningen (excl. buitendienst)
Controleur buitendienst sociale verzekeringen
controleur werkloosheidswet (ww)
rayonvertegenwoordiger bedrijfsvereniging
lekencontroleur (sociale verzekeringen)
Claimbeoordelaar (sociale verzekeringen)
procesbegeleider uitkeringsinstantie (sociale verzekeringen)
Waar werkt een Schuldhulpverlener?
Je kunt als Schuldhulpverlener zowel werkzaam zijn in de profit sector voor een commerciële hulporganisatie, als in de non-profit bij een overheidsinstelling. Dat zijn meestal de kredietbanken die door de overheid gefinancierd worden.
Met wie werkt een Schuldhulpverlener samen?
Als Schuldhulpverlener kom je vooral in aanraking met je cliënten. Hiermee zul je het meest direct in contact staan en je zult hen begeleiden met het oplossen van hun schulden. Verder zul je door het proberen op te lossen van deze schulden ook veel in contact komen met de schuldeisers die geld willen van je cliënten. Je zult met hen overleggen over de best mogelijk oplossingen en over eventuele overeenkomsten en contracten die nog moeten worden nagekomen. Soms kan het voorkomen dat je ook in contact komt met juristen die een van de partijen bijstaan in het oplossen van de schuldproblemen.
- Cliënten
- Schuldeisers
- Juristen
Verwante beroepen Schuldhulpverlener:
Opleiding: HBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Schuldhulpverlener in één oogopslag
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
- Cliënten
- Schuldeisers
- Juristen
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2200 tot €4100