Stylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Stylist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Stylist? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Stylist wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Stylist, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Stylist


Vacatures Stylist

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Stylist?

De Stylist geeft anderen stijladvies. Dit advies kan op verschillende gebieden zijn. Denk hierbij aan advies op het gebied van mode (modestylist), op het gebied van wonen (woningstylist) of op het gebied van voeding (voedselstylist). Er zijn allerlei verschillende soorten Stylisten. Ze hebben gemeen dat zij een adviserende rol hebben op het gebied van stijl.

Modestylist

De naam Stylist wordt meestal gebruikt voor een modestylist. Een Stylist geeft een persoon advies over het complete plaatje. Kleding, kapsel, make-up en accessoires worden zorgvuldig uitgekozen. De Stylist kleedt bijvoorbeeld fotomodellen, acteurs, zangers en televisiepersoonlijkheden. Dit kan voor een optreden, modeshow, galadiner of videoclip zijn. De Stylist bouwt daarmee aan het imago van de persoon.

Imagostylist

Met de keuze voor een bepaalde stijl geeft de Stylist de persoon een bepaald imago mee. Voor een make over probeert de Stylist vaak voor een compleet andere stijl te gaan, maar meestal moet de Stylist aan de wensen en de huidige stijl van de persoon proberen te voldoen. Creativiteit, kritisch kunnen kijken en iemand van het juiste advies kunnen voorzien zijn belangrijke eigenschappen van de Stylist. De Stylist moet daarnaast op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen en goed in de gaten houden voor welk doel de persoon gestyled moet worden.

Haarstylist

De Haarstylist een in feite een topkapper en kijkt vooral naar het haar. Het kan wel zijn dat deze stylist ook visagie (make-up) erbij doet.

Stylist / Ontwerper

Dit type stylist gaat richting interieurstylist of interieurontwerper. Dit type Stylist geeft niet alleen advies over de inrichting, maar maakt ook ontwerpen voor bijvoorbeeld showrooms. 


Past het beroep Stylist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Stylist per stad

Vacatures Stylist Alkmaar

Vacatures Stylist Almelo

Vacatures Stylist Almere

Vacatures Stylist Alphen aan den Rijn

Vacatures Stylist Amersfoort

Vacatures Stylist Amstelveen

Vacatures Stylist Amsterdam

Vacatures Stylist Apeldoorn

Vacatures Stylist Arnhem

Vacatures Stylist Assen

Vacatures Stylist Bergen op Zoom

Vacatures Stylist Breda

Vacatures Stylist Capelle aan den IJssel

Vacatures Stylist Delft

Vacatures Stylist Den Bosch

Vacatures Stylist Den Haag

Vacatures Stylist Den Helder

Vacatures Stylist Deventer

Vacatures Stylist Doetinchem

Vacatures Stylist Dordrecht

Vacatures Stylist Ede

Vacatures Stylist Eindhoven

Vacatures Stylist Emmen

Vacatures Stylist Enschede

Vacatures Stylist Gouda

Vacatures Stylist Groningen

Vacatures Stylist Haarlem

Vacatures Stylist Haarlemmermeer

Vacatures Stylist Heerlen

Vacatures Stylist Helmond

Vacatures Stylist Hengelo

Vacatures Stylist Hilversum

Vacatures Stylist Hoogeveen

Vacatures Stylist Hoorn

Vacatures Stylist Katwijk

Vacatures Stylist Leeuwarden

Vacatures Stylist Leiden

Vacatures Stylist Lelystad

Vacatures Stylist Maastricht

Vacatures Stylist Middelburg

Vacatures Stylist Nieuwegein

Vacatures Stylist Nijmegen

Vacatures Stylist Oss

Vacatures Stylist Purmerend

Vacatures Stylist Roermond

Vacatures Stylist Roosendaal

Vacatures Stylist Rotterdam

Vacatures Stylist Schiedam

Vacatures Stylist Spijkenisse

Vacatures Stylist Terneuzen

Vacatures Stylist Tilburg

Vacatures Stylist Utrecht

Vacatures Stylist Veenendaal

Vacatures Stylist Venlo

Vacatures Stylist Vlaardingen

Vacatures Stylist Westland

Vacatures Stylist Zaanstad

Vacatures Stylist Zeist

Vacatures Stylist Zoetermeer

Vacatures Stylist Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Stylist

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Stylist?

Het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Stylist zijn afhankelijk van de organisatie waar de Stylist voor werkt en in welke branche de Stylist werkzaam is. Het salaris van een Stylist in loondienst begint bij ongeveer € 1900,- voor een junior stylist en kan oplopen tot €3600,- voor een Topstylist.

De inkomsten van een succesvol zelfstandig Stylist kan nog een flink stuk oplopen.


Meer weten over het salaris Stylist

Salaris aankomend Stylist Salaris junior Stylist Wat is het salaris van een medior Stylist? Welk salaris krijgt een senior Stylist?


Hoe word je een Stylist? 

Een Stylist heeft vaak een opleiding gevolgd op het gebied van mode, haarstyling, interieurstyling of voeding. Door deze opleiding beschikt de Stylist over voldoende kennis om aan de slag te kunnen. Deze opleiding zijn vaak op verschillende niveaus te volgen en kennen elk een andere duur.

Opleidingen Stylist

Stylist
Waarom staat een jurk met A-lijn de ene vrouw geweldig, terwijl de ander er zo ongeveer in verzuipt? En hoe kies je als man een pak dat niet alleen past, …
Stylist
Mode stylist
In de modebranche is geen dag hetzelfde. Zeker niet als je als modestylist werkzaam bent en modellen, acteurs en bekende personen voorziet van de juiste outfit voor elke gelegenheid. Met …
Mode stylist
Modestyling / Fashion Stylist
Modestylistes zijn helemaal HOT. Iedereen wilt tegenwoordig een Stylist zien en een Stylist hebben. Maar het is nu ook voor iedereen mogelijk om een Stylist te zijn! De Modestylist(e) beroepsopleiding is een groot succes …
Modestyling / Fashion Stylist
Interieurstylist - Gevorderden
Heb je de basis van de interieurstyling al onder de knie en wil je leren hoe je opvalt tussen de rest? Wil jij de nummer één stylist van Nederland worden …
Interieurstylist - Gevorderden
Illustrator Creative Cloud
Illustrator is het meest gebruikte tekenprogramma onder professionals en onmisbaar als je aan de slag wilt als grafisch vormgever, mode-ontwerper, stylist, architect of in een ander creatief beroep waar ontwerpen …
Illustrator Creative Cloud



Omscholen tot Stylist

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Stylist. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Stylist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Stylist

Als je Stylist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stylist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stylist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Stylist?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Stylist

Een Stylist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Stylist

  • Durf
  • Nieuwe oplossingen bedenken
  • Buiten kaders denken
  • Zelfsturing
  • Zelfontwikkeling
  • Oog voor detail
  • Zorgvuldigheid
  • Nauwkeurigheid
  • Beslissingen nemen
  • Afwegen
  • Prioriteiten stellen
  • Vriendelijkheid
  • Respectvol
  • Dienstverlenendheid
  • Analyseren
  • Evalueren
  • Redeneren
  • Helder communiceren
  • Inlevingsvermogen
  • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stylist nodig? 

De Stylist gaat zelfverzekerd en doelgericht te werk (Succesvolle werker). De Stylist weet voor welke stijl hij of zij gaat en is energiek. Daarnaast kan de Stylist goed zelf keuzes maken en werkt onafhankelijk (Baas).


Eigenschappen Stylist

  • Idealistisch
  • Gedisciplineerdheid
  • Punctueel
  • Enthousiasme
  • Zelfverzekerdheid
  • Ondernemendheid



Wat zijn de baankansen voor een Stylist?

Er is voldoende vraag naar Stylisten, al is dit wel afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkzaam is. Door hard te werken, veel inzet te tonen en op de hoogte te blijven van de laatste trends kan de Stylist doorgroeien.

De actuele kans op werk voor een Stylist

Het beroep Stylist is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle. De kans op werk voor de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Stylist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Stylist

Het beroep Stylist is onderdeel van de beroepsfamilie Afslankconsulenten en adviseurs lifestyle.


Waar werkt een Stylist?

Afhankelijk van de branche waarin de Stylist werkt, kan de Stylist bij een organisatie werken of als zelfstandige werkzaam zijn. De Stylist is altijd werkzaam in de profit sector.


Met wie werkt een Stylist samen? 

De Stylist werkt soms samen met andere stylisten. Denk hierbij bijvoorbeeld een de modestylist die samenwerkt met een kapper en een make upartiest. Daarnaast werkt de Stylist meestal voor een klant en moet aan de wensen van de klant voldoen en hem of haar adviseren.


Stylist

Verwante beroepen Stylist:

haarstylist
Salaris: €1785 tot €2800
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Interieurstylist
Salaris: €1900 tot €3500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Stylist in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1880 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar