Suppoost: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Suppoost: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Suppoost? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Suppoost wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Suppoost, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Suppoost
Vacatures Suppoost
Vacatures laden...
Wat is een Suppoost?
De suppoost bewaakt kunstwerken in een museum en zorgt ervoor dat bezoekers de objecten met respect behandelen. Ook beantwoordt de suppoost vragen en helpt die ervoor te zorgen dat de bezoekers het naar hun zin hebben, binnen zekere richtlijnen.
Een suppoost dient kennis te bezitten van diens museum en de belangrijkste werken daarbinnen, om alle vragen te kunnen beantwoorden die de bezoekers hebben. Tenzij een bezoeker de regels overtreedt zal men vriendelijk en behulpzaam met iedereen om moeten kunnen gaan en een zeker enthusiasme wat betreft de collectie over kunnen brengen op het publiek.
Om als suppoost goed werk te doen zal men constant op moeten letten en ook precies weten welke acties een kunstwerk kunnen beschadigen. Zo zal een suppoost er niet alleen voor moeten zorgen dat mensen het kunstwerk niet aanraken, maar ook dat sommige kunstwerken niet blootgesteld worden aan camera-flitsen of andere schadelijke behandelingen.
Nadat het museum gesloten is zal de suppoost meehelpen om alles af te sluiten, rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk geen bezoekers in het museum achtergebleven zijn. Hiervoor is een intieme kennis van alle plekjes in het museum nodig, en goede samenwerking met de andere suppoosten. Soms kan een suppoost ook gevraagd worden om bij de ingang of in de museumwinkel te staan en bijvoorbeeld toegangsbewijzen te checken of te verkopen.
Past het beroep Suppoost bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Suppoost per niveau
Vacatures Suppoost per stad
Salarisschaal Suppoost
Wat verdient een Suppoost?
Een suppoost kan een salaris ontvangen dat afwisseld van 1100 tot 2250 euro per maand, bruto, afhankelijk van het museum waarbij men komt te werken, de moeilijkheidsfactor van het werk en het eigen ervaringsniveau. In zeer grote, bekende musea met vele bezoekers of in musea waar men ook andere rollen op zich neemt zal de suppoost meer betaald krijgen dan bij kleine, tijdelijke tentoonstellingen.
Verdere arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het contract dat men heeft; een suppoost die via een uitzendbureau werkt zal andere secundaire voorwaarden ontvangen als iemand die direct en fulltime door het museum is ingehuurd.
Meer weten over het salaris Suppoost
Hoe word je een Suppoost?
Om suppoost te zijn zal men een diploma in de beveiliging dienen te hebben, en vaak ook een EHBO-cursus dienen te volgen. Vaak wordt men bij een museum hiernaast ook nog intern opgeleid.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Suppoost
Er zijn geen opleidingen Suppoost aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Suppoost in werkt
Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & EntertainmentOmscholen tot Suppoost
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Suppoost. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Suppoost
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Suppoost
Als je Suppoost wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Suppoost zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Suppoost
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Suppoost
Een Suppoost heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren
Omschrijving
De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.
Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.
Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel
Wat is Zelfsturing?
Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.
Zwakke punten
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.
Vaardigheden Suppoost
- Doorzettingsvermogen
- Consequent handelen
- Ambitie
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Proactiviteit
- Doelgericht werken
- Wendbaarheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Suppoost nodig?
Een suppoost werkt zelfstandig om ervoor te zorgen dat objecten niet aangetast worden, en zal dus uit zichzelf actie dienen te ondernemen om diens werk succesvol te doen. Een pro-actieve instelling gericht op de uitvoering van het werk is dan ook noodzakelijk (Succesvolle werker).
Om diens werk te kunnen doen zal een suppoost goed op moeten letten en alles in de gaten kunnen houden, hoe druk de omgeving ook is. Hiervoor heeft men een zeker anticipatie-vermogen en oog voor detail nodig (Waarnemer) dat alleen met voldoende ervaring behaald wordt.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Suppoost
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Suppoost?
De locatie is belangrijk voor het arbeidsmarktperspectief van een suppoost. Als men in een museumstad woont kan men meestal wel werk als suppoost vinden; er zijn in dit geval genoeg functies te vergeven. Het is dan ook belangrijk om voor werk als suppoost niet alleen in de directe omgeving te kijken, maar meer op een landelijk niveau.
Vanuit een positie als suppoost zou men andere bewakers-rollen op zich kunnen nemen, en zich van daaruit kunnen ontwikkelen tot teamleider.
De actuele kans op werk voor een Suppoost
Het beroep Suppoost is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
41
Baankans Suppoost
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Suppoost
Het beroep Suppoost is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten.
Verwante beroepen Suppoost
Mogelijke specialisaties voor een Suppoost
Doorgroei beroepen voor een Suppoost
Waar werkt een Suppoost?
Musea kunnen zowel privaat als door de staat gefinancierd worden. Wel zal men altijd in een situatie zijn waarbij kostbare voorwerpen bewaakt dienen te worden, verspreid over meerdere ruimtes. Een suppoost zal zo een goede conditie nodig hebben om diens werkomgeving te kunnen blijven bewaken.
Met wie werkt een Suppoost samen?
Een suppoost blijft via portofoon altijd in contact met diens collega's om zo het werk te coordineren en, indien nodig, snel hulp te kunnen bieden. Daarnaast praat men natuurlijk met de bezoekers die langskomen, en de museummedewerkers die ook tijdens bezoekuren in het museum te vinden zijn.
- Suppoost
- Bezoeker
- Museummedewerker
Verwante beroepen Suppoost:
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Suppoost in één oogopslag
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Suppoost
- Bezoeker
- Museummedewerker
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1100 tot €2250