Vlogger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vlogger: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Vlogger? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Vlogger wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Vlogger, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Vlogger
Vacatures Vlogger
Vacatures laden...
Wat is een Vlogger?
Past het beroep Vlogger bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Vlogger per niveau
Vacatures Vlogger per stad
Salarisschaal Vlogger
Wat verdient een Vlogger?
Een vlogger of Youtuber kan goed verdienen als hij/zij succesvol is. Er zijn ook Vloggers die echt in loondienst zijn, dat salaris varieert tussen de 1800,- per maand voor een starter tot ongeveer 4000,- voor een senior Vlogger / Videocontentspecialist. In die laatste rol zie je ook steeds vaker ZZP Videocontent specialisten. Die kunnen een tarief van zo ongeveer tussen de 60,- tot 80,- per uur ontvangen.
Meer weten over het salaris Vlogger
Hoe word je een Vlogger?
Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep van Vlogger. Het is natuurlijk wel handig als je goed met een camera kunt omgaan. Een cursus Filmen is daarom wel een aanrader, evenals een cursus Media. De meesten leren het echter simpelweg door het vaak te doen en goed te kijken naar anderen. Heel soms krijgen bekende Vloggers hulp van mediabedrijven.
Opleidingen Vlogger
Omscholen tot Vlogger
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Vlogger. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vlogger
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vlogger
Als je Vlogger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vlogger zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Vlogger
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Vlogger
Een Vlogger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend
Omschrijving
Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.
Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.
Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus
Omschrijving
Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.
Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.
Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.
Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.
Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.
Vaardigheden Vlogger
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Buiten kaders denken
- Durf
- Vitaliteit
- Levenslust
- Positiviteit
- Proactiviteit
- Ondernemendheid
- Oplossingsgerichtheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Luistervaardigheid
- Resultaatgerichtheid
- Argumentatiekracht
Wat voor persoonlijkheid heeft een Vlogger nodig?
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Eigenschappen Vlogger
- Optimisme
- Energiek
- Vindingrijkheid
- Idealistisch
- Gedisciplineerdheid
- Punctueel
Wat zijn de baankansen voor een Vlogger?
Doorgaans vlogt een Vlogger hobbymatig. Wellicht kan hij doorgroeien tot een bekende Vlogger. Hoe meer hij dan online zet, hoe meer hij kan verdienen. Natuurlijk geldt dan wel als voorwaarde dat de filmpjes van goede kwaliteit zijn (leuke en interessante content). Om een speciaal publiek aan te trekken, kan hij zich (nog meer) gaan specialiseren in een bepaald onderwerp of een bepaalde filmtechniek. Indien een Vlogger zichzelf goed in de markt zet, kan hij tevens worden gevraagd voor reclamespotjes en dergelijke.
De actuele kans op werk voor een Vlogger
Het beroep Vlogger is onderdeel van de beroepsfamilie Mediapresentatoren en omroepers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Mediapresentatoren en omroepers is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Vlogger
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Vlogger
Het beroep Vlogger is onderdeel van de beroepsfamilie Mediapresentatoren en omroepers.
Verwante beroepen Vlogger
Mogelijke specialisaties voor een Vlogger
Waar werkt een Vlogger?
De meeste Vloggers werken voor zichzelf. Ze doen dit meestal hobbymatig. Als iemand een groot publiek trekt en ook inkomsten krijgt uit advertenties of het showen van producten, dan kan hij zich als ZZP’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als de Vlogger streeft naar winst, werkt hij in de profitsector. Omdat de meesten niet als doel hebben (een volwaardig) salaris te verdienen met hun vlogs, zijn de meeste Vloggers werkzaam in de non-profitsector.
Met wie werkt een Vlogger samen?
Iemand die vlogt heeft veel contact met zijn volgers. Hij probeert een publiek op te bouwen en met deze mensen te interacteren. Indien iemand professioneel vlogt, dan zal hij ook te maken krijgen met aanbieders van bepaalde producten en reclamebureaus.
- Volgers
- Reclamebureaus
Verwante beroepen Vlogger:
Opleiding: HBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Vlogger in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Volgers
- Reclamebureaus
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1800 tot €4000