Admiraal: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Admiraal: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Admiraal? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Admiraal wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Admiraal, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Admiraal
Vacatures Admiraal
Vacatures laden...
Wat is een Admiraal?
De Admiraal Zeemacht commandeert het leger van de Zeemacht. De Admiraal Zeemacht geeft taken aan de formatie ( een leger ) en traint zijn ploeg in de taken die zij moeten uitvoeren als er een oorlog uitbreekt. Maar ook worden er door de Nederlandse overheid formaties gestuurd naar landen waar spanningen zijn. De Admiraal Zeemacht is dan de leider van zo’n formatie en stuurt de groep aan in hun militaire taken. De Admiraal Zeemacht beslist wanneer de formatie uitrukt naar een bepaald gebied waar hulp nodig is en verdeelt de groep indien nodig. Ook geeft de Admiraal Zeemacht aan wanneer er wordt gestopt met aanvallen.
Past het beroep Admiraal bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Admiraal per niveau
Vacatures Admiraal per stad
Salarisschaal Admiraal
Wat verdient een Admiraal?
De Admiraal Zeemacht is de hoogste functie die er is binnen de Zeemacht. De Admiraal Zeemacht verdient dan ook tussen de E7000 en E9000 bruto per maand. Je hebt eerst de manschappen , dan de onderofficieren en daarna de officieren. Bij de officieren zijn er ook nog 11 rangen, te beginnen bij aspirant officier en eindigend bij Admiraal Zeemacht. Het salaris stijgt bij elke rang.
Meer weten over het salaris Admiraal
Hoe word je een Admiraal?
Iemand die Admiraal Zeemacht wil worden, kan de AMO doen. Dit is de Algemene Militaire Opleiding. Deze opleiding duurt 4 maanden. Daarna kan de toekomstig Admiraal Zeemacht specifieke opleidingen gaan doen om hogerop te komen maar de AMO is een vereiste om gedaan te hebben. Wel vinden er keuringen plaats om toegelaten te worden tot deze opleiding.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Admiraal
Er zijn geen opleidingen Admiraal aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Admiraal in werkt
Bekijk alle opleidingen DefensieOmscholen tot Admiraal
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Admiraal. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Admiraal
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Admiraal
Als je Admiraal wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Admiraal zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Admiraal
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Admiraal
Een Admiraal heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Vaardigheden Admiraal
- Analytisch vermogen
- Initiatief ontplooien
- Inzicht in omgeving
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Prioriteiten stellen
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Admiraal nodig?
De Admiraal Zeemacht geeft leiding dus hij moet een goede leidinggevende zijn. De militairen in de formatie moeten de Admiraal Zeemacht serieus nemen. De Admiraal Zeemacht moet dus charisma uitstralen en niet over zich heen laten lopen. Zeker bij dit beroep moet de leidinggevende overwicht hebben. De Admiraal Zeemacht vraagt namelijk veel lichamelijke inspanning van zijn militairen en moet deze inspanningen op de juiste manier afdwingen om zijn militairen over de streep te trekken en hun eigen grenzen te laten opzoeken. Ook moet de Admiraal Zeemacht een goede waarnemer zijn om goed te kunnen anticiperen in moeilijke situaties.
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Admiraal
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Admiraal?
Het is niet mogelijk om door te groeien voor de Admiraal Zeemacht aangezien dit al de hoogste functie is binnen de Zeemacht.
Doorgroei mogelijkheden Admiraal
Het beroep Admiraal is onderdeel van de beroepsfamilie Officieren marine.
Verwante beroepen Admiraal
Officier specialist koninklijke marine
Officier van administratie koninklijke marine
Officier vlieger koninklijke marine
Officier luchtvaartnavigator koninklijke marine
Officier der mariniers koninklijke marine
Officier zeedienst koninklijke marine
Mogelijke specialisaties voor een Admiraal
luitenant-ter-zee der 3e klasse specialist marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse specialist marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie specialist marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse specialist marine
luitenant-ter-zee der 3e klasse van administratie marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse van administratie marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie van administratie marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse van administratie marine
kapitein-luitenant-ter-zee van administratie marine
commandeur van administratie marine
kapitein-ter-zee van administratie marine
schout-bij-nacht van administratie marine
vice-admiraal van administratie marine
luitenant-admiraal van administratie marine
admiraal van administratie marine
officier-waarnemer marineluchtvaartdienst
officier-vlieger marineluchtvaartdienst
luitenant-ter-zee der 3e klasse vlieger marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie vlieger marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse vlieger marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse vlieger marine
luitenant-ter-zee der 3e klasse luchtvaartnavigator marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse luchtvaartnavigator marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie luchtvaartnavigator marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse luchtvaartnavigator marine
tweede luitenant der mariniers
eerste luitenant der mariniers
luitenant-kolonel der mariniers
luitenant-generaal der mariniers
luitenant-ter-zee der 3e klasse zeedienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse zeedienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie zeedienst marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse zeedienst marine
kapitein-luitenant-ter-zee zeedienst marine
kapitein-ter-zee zeedienst marine
schout-bij-nacht zeedienst marine
vice-admiraal zeedienst marine
luitenant-admiraal zeedienst marine
luitenant-ter-zee der 3e klasse elektrotechnische dienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse elektrotechnische dienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie elektrotechnische dienst marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse elektrotechnische dienst marine
kapitein-luitenant-ter-zee elektrotechnische dienst marine
kapitein-ter-zee elektrotechnische dienst marine
schout-bij-nacht elektrotechnische dienst marine
commandeur elektrotechnische dienst marine
vice-admiraal elektrotechnische dienst marine
luitenant-admiraal elektrotechnische dienst marine
admiraal elektrotechnische dienst marine
luitenant-ter-zee der 3e klasse technische dienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse technische dienst marine
luitenant-ter-zee der 2e klasse oudste categorie technische dienst marine
luitenant-ter-zee der 1e klasse technische dienst marine
kapitein-luitenant-ter-zee technische dienst marine
kapitein-ter-zee technische dienst marine
commandeur technische dienst marine
schout-bij-nacht technische dienst marine
vice-admiraal technische dienst marine
Doorgroei beroepen voor een Admiraal
Officier koninklijke landmacht
Officier Cavalerie Verkenning Landmacht
Officier Militaire Administratie Landmacht
Officier bewaking koninklijke luchtmacht
tweede luitenant bewaking luchtmacht
eerste luitenant bewaking luchtmacht
luitenant-kolonel bewaking luchtmacht
generaal-majoor bewaking luchtmacht
luitenant-generaal bewaking luchtmacht
Officier Inlichtingen & Veiligheid Luchtmacht
Officier administratie, economie en personeel koninklijke luchtmacht
vaandrig administratie, economie en personeel luchtmacht
tweede luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht
eerste luitenant administratie, economie en personeel luchtmacht
kapitein administratie, economie en personeel luchtmacht
majoor administratie, economie en personeel luchtmacht
luitenant-kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht
kolonel administratie, economie en personeel luchtmacht
commodore administratie, economie en personeel luchtmacht
generaal-majoor administratie, economie en personeel luchtmacht
luitenant-generaal administratie, economie en personeel luchtmacht
generaal administratie, economie en personeel luchtmacht
Officier brandweer, medisch en sport koninklijke luchtmacht
vaandrig brandweer, medisch en sport luchtmacht
tweede luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht
eerste luitenant brandweer, medisch en sport luchtmacht
kapitein brandweer, medisch en sport luchtmacht
majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht
luitenant-kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht
kolonel brandweer, medisch en sport luchtmacht
commodore brandweer, medisch en sport luchtmacht
generaal-majoor brandweer, medisch en sport luchtmacht
generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht
luitenant-generaal brandweer, medisch en sport luchtmacht
Officier techniek koninklijke luchtmacht
tweede luitenant techniek luchtmacht
eerste luitenant techniek luchtmacht
luitenant-kolonel techniek luchtmacht
generaal-majoor techniek luchtmacht
luitenant-generaal techniek luchtmacht
Officier vlieger en loadmaster koninklijke luchtmacht
vaandrig vlieger en loadmaster luchtmacht
tweede luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht
beroepsvlieger bij de koninklijke luchtmacht
eerste luitenant vlieger en loadmaster luchtmacht
kapitein vlieger en loadmaster luchtmacht
majoor vlieger en loadmaster luchtmacht
luitenant-kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht
kolonel vlieger en loadmaster luchtmacht
commodore vlieger en loadmaster luchtmacht
generaal-majoor vlieger en loadmaster luchtmacht
luitenant-generaal vlieger en loadmaster luchtmacht
generaal vlieger en loadmaster luchtmacht
helikoptervlieger koninklijke luchtmacht
Officier horeca, logistiek en transport koninklijke luchtmacht
vaandrig horeca, logistiek en transport luchtmacht
tweede luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht
eerste luitenant horeca, logistiek en transport luchtmacht
kapitein horeca, logistiek en transport luchtmacht
majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht
luitenant-kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht
kolonel horeca, logistiek en transport luchtmacht
commodore horeca, logistiek en transport luchtmacht
generaal-majoor horeca, logistiek en transport luchtmacht
luitenant-generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht
generaal horeca, logistiek en transport luchtmacht
Officier luchtverdediging koninklijke luchtmacht
luitenant-generaal luchtverdediging luchtmacht
generaal luchtverdediging luchtmacht
vaandrig luchtverdediging luchtmacht
tweede luitenant luchtverdediging luchtmacht
eerste luitenant luchtverdediging luchtmacht
kapitein luchtverdediging luchtmacht
majoor luchtverdediging luchtmacht
luitenant-kolonel luchtverdediging luchtmacht
kolonel luchtverdediging luchtmacht
commodore luchtverdediging luchtmacht
generaal-majoor luchtverdediging luchtmacht
Officier Luchtverdediging Luchtmacht
Officier vliegerondersteunend koninklijke luchtmacht
generaal-majoor vliegerondersteunend luchtmacht
vaandrig vliegerondersteunend luchtmacht
tweede luitenant vliegerondersteunend luchtmacht
eerste luitenant vliegerondersteunend luchtmacht
kapitein vliegerondersteunend luchtmacht
majoor vliegerondersteunend luchtmacht
luitenant-kolonel vliegerondersteunend luchtmacht
kolonel vliegerondersteunend luchtmacht
commodore vliegerondersteunend luchtmacht
luitenant-generaal vliegerondersteunend luchtmacht
generaal vliegerondersteunend luchtmacht
Officier Grondverdediger Luchtmacht
Officier koninklijke marechaussee
luitenant-kolonel marechaussee
chef veiligheidsdienst overheid
chef veiligheidsdienst koninklijk huis
Waar werkt een Admiraal?
Het leger is een non-profit organisatie. De Admiraal Zeemacht zal dus alleen werkzaam zijn voor non-profit organisaties.
Met wie werkt een Admiraal samen?
De Admiraal Zeemacht heeft te maken met zijn militairen. Ook geeft de Admiraal Zeemacht ordes aan de luitenant Admiraal Zeemacht en de Admiraal Zeemacht majoor. Deze rangen komen net voor de Admiraal Zeemacht. De Admiraal Zeemacht heeft de hoogste functies maar overlegt wel veel met de andere rangen voor hem. Uiteindelijk bepalen alle officieren samen het beleid voor de militairen die uitvoeren. Hierbij heeft ieder zijn eigen taken en verantwoordelijkheden maar de Admiraal Zeemacht stuurt de officieren aan.
- Militairen
- Admiraal Majoor
- Luitenant Admiraal
Verwante beroepen Admiraal:
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Admiraal in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- Militairen
- Admiraal Majoor
- Luitenant Admiraal
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €7000 tot €9000