Arrangeur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Arrangeur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Arrangeur? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Arrangeur wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Arrangeur, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Arrangeur
Vacatures Arrangeur
Vacatures laden...
Wat is een Arrangeur?
Als arrangeur bewerk je een bestaand stuk muziek of een bepaalde compositie voor een ander doel. Je bewerkt het voor een bepaalde stijl of een bepaalde gelegenheid. Het nieuwe muziekstuk of de nieuwe compositie die hieruit ontstaat wordt een arrangement genoemd. De meeste composities worden door een arrangeur zelf gemaakt en georkestreerd. Een arrangeur is vaak ook aanwezig tijdens de opnames in de studio. Als arrangeur vervul je tijdens het opnemen van een compositite ook de rol van een producent.
Past het beroep Arrangeur bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Arrangeur per niveau
Vacatures Arrangeur per stad
Vacatures Arrangeur Alphen aan den Rijn
Vacatures Arrangeur Amersfoort
Vacatures Arrangeur Amstelveen
Vacatures Arrangeur Bergen op Zoom
Vacatures Arrangeur Capelle aan den IJssel
Vacatures Arrangeur Den Helder
Vacatures Arrangeur Doetinchem
Vacatures Arrangeur Haarlemmermeer
Vacatures Arrangeur Leeuwarden
Vacatures Arrangeur Maastricht
Vacatures Arrangeur Middelburg
Vacatures Arrangeur Nieuwegein
Vacatures Arrangeur Roosendaal
Vacatures Arrangeur Spijkenisse
Vacatures Arrangeur Veenendaal
Vacatures Arrangeur Vlaardingen
Salarisschaal Arrangeur
Wat verdient een Arrangeur?
Het salaris van een arrangeur is geen vast salaris per maand. Een arrangeur krijgt vaak per compositie betaald. Het salaris van een arrangeur is daarom afhankelijk van het aantal composities en stukken dat een arrangeur produceert en van het bedrijf waarvoor de arrangeur werkzaam is.
Hoe word je een Arrangeur?
Als arrangeur is het wenselijk dat je kennis hebt van bijvoorbeeld harmonieleer, instrumentatie en orkestratie. Een muzikale opleiding is als arrangeur dus wenselijk. Verder zijn er verschillende cursussen, zoals een cursus arrangeren, waardoor een arrangeur zijn vaardigheden verder kan ontwikkeln.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arrangeur
Er zijn geen opleidingen Arrangeur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arrangeur in werkt
Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & EntertainmentOmscholen tot Arrangeur
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Arrangeur. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Arrangeur
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Arrangeur
Als je Arrangeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arrangeur zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Arrangeur
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Arrangeur
Een Arrangeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: investeren, toekomst, doelen, durf
Omschrijving
Deze mensen investeren in zichzelf en in de toekomst. Ze willen steeds hogerop komen en stellen hierbij doelen en prioriteiten. Vaak weten deze mensen precies wat ze willen bereiken. Ze gaan hier dan ook voor de volle 100% voor. Ambitieuze mensen zijn vaak op zoek naar de grenzen en nemen hierbij dan ook vaak verschillende risico’s.
Sterke punten
Deze mensen hebben vaak lef en nemen verschillende risico’s. Omdat ze helder voor ogen hebben waar ze naar toe willen, zijn ze vaak ook initiatiefrijk en creatief. Ze bewandelen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Ze zijn resultaatgericht en hun doelen staan dan ook altijd centraal. Ambitieuze mensen zijn doorzetters en hebben daarbij vaak ook een hoog energieniveau.
Zwakke punten
Teveel ambitie hebben kan ook verschillende valkuilen met zich meebrengen. Sommige mensen kunnen dan als een ‘kip zonder kop’ te werk gaan en verliezen bijvoorbeeld oog voor detail. Bepaalde doelstellingen kunnen onrealistisch worden en wanneer dan wordt vastgehouden aan de doelen kan stress een gevaar vormen. Ambitieuze mensen zijn niet altijd prettig voor de omgeving. Ze begrijpen het bijvoorbeeld soms niet als iemand andere prioriteiten heeft.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken
Omschrijving
Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.
Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.
Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.
Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen
Omschrijving
Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit.
Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.
Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Vaardigheden Arrangeur
- Motivatie
- Doelmatig werken
- Doorzettingsvermogen
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Zelfontwikkeling
- Concentratievermogen
- Resultaatgerichtheid
- Luistervaardigheid
- Belangstelling hebben
- Vragen stellen
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
Wat voor persoonlijkheid heeft een Arrangeur nodig?
Als arrangeur moet je goed kunnen luisteren en moet je de juiste dingen samen kunnen brengen. Je moet gevoelig, warm en scherpzinnig zijn en een ongekende passie hebben voor muziek (Romanticus).
Verder moet je als arrangeur heel wat in je mars hebben om echt door te breken. Je moet daarom energiek, optimistisch en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).
Wat voor persoonlijkheidstype is de romanticus? De romanticus is een bijzonder mens. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De romanticus is erg origineel en creatief, waardoor deze innovatieve oplossingen weet te vinden. Hij kan zich ook goed inleven in anderen.
Zwakke eigenschappen
De romanticus is nooit tevreden en streeft altijd naar het onbereikbare. Hij komt vaak met innovatieve oplossingen die niet altijd praktisch zijn. Daarnaast is de romanticus door diens gedachtenproces ook vaak bezig met pijnlijke gevoelens en depressie, waardoor de romanticus zichzelf vaak in de weg zit. Hij voelt zich vaak onbegrepen. Hij is moeilijk te doorgronden en dat kan lastig zijn op de werkvloer.
Omgang
De romanticus heeft niet veel contact met anderen. Denkprocessen zijn voor de romanticus moeilijk te vertalen naar gesprekken. Hij is graag op zichzelf, maar áls hij contact heeft met anderen, gaat dit vaak heel diep.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Arrangeur
- Originaliteit
- Creativiteit
- Passie
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Arrangeur?
Er zijn in Nederland niet veel vacatures beschikbaar voor een arrangeur. Je komt als arrangeur te werken in een zeer specialistische sector en het aantal vacatures is beperkt.
Verder heb je als arrangeur ook niet bijster veel doorgroeimogelijkheden. Je moet als arrangeur proberen een doorbraak te creëren waardoor je veel bekenheid verwerft en meer gevraagd zal worden om compositie of andere muziekstukken te schrijven.
Doorgroei mogelijkheden Arrangeur
Het beroep Arrangeur is onderdeel van de beroepsfamilie Componisten en arrangeurs.
Mogelijke specialisaties voor een Arrangeur
Doorgroei beroepen voor een Arrangeur
Waar werkt een Arrangeur?
Als arrangeur is je doel om geld te verdienen met het schrijven van muziekstukken. Je bent daarom werkzaam in de profit sector.
Met wie werkt een Arrangeur samen?
Als arrangeur arrangeer je stukken voor klanten. Klanten vragen je om een bepaalde compositite te maken voor een bepaalde gelegenheid. Voor het ontwikkelen van een compositie heb je als arrangeur vaak de medewerking van verschillende muzikanten nodig.
- Klanten
- Muzikanten
Verwante beroepen Arrangeur:
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: HBO WO
Baankans: Gemiddeld
Baankans
Alles over het beroep Arrangeur in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Klanten
- Muzikanten
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van onbekend