Kapitein Zeevaart: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Kapitein Zeevaart: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Kapitein Zeevaart? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Kapitein Zeevaart wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Kapitein Zeevaart, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Kapitein Zeevaart
Vacatures Kapitein Zeevaart
Vacatures laden...
Wat is een Kapitein Zeevaart?
De Kapitein Zeevaart is belast met de leiding over een schip en eindverantwoordelijk voor zaken zoals:
- zeewaardigheid
- navigatie
- vracht
- certificaten
- documenten
- personeelsbeleid
Daarnaast is de Kapitein Zeevaart verantwoordelijk voor alle andere zaken die op een schip kunnen spelen, of dit nu een cruiseschip, tanker of vrachtschip is. Tevens is de Kapitein Zeevaart er verantwoordelijk voor dat het schip voldoet aan alle veiligheidseisen, zowel nationaal als internationaal.
Past het beroep Kapitein Zeevaart bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een Kapitein Zeevaart?
Een van de belangrijkste taken van de Kapitein Zeevaart is zorgen dat het schip voldoet aan het beveiligingsplan, vereist door de IMO-ISPS-code. Hij kan ook optreden als Hulpofficier van Justitie om strafbare feiten vast te leggen en als ambtenaar van de Burgelijke Stand optreden bij overlijden of geboortes. Tenslotte is de Kapitein Zeevaart uiteraard verantwoordelijk voor het bijhouden van de logboeken
De werkzaamheden van de Kapitein Zeevaart bestaan uit het navigeren en besturen van het schip, het onderhouden van contacten met passerende schepen, het toezicht houden op de werkzaamheden en leidinggeven, het bewerkstelligen van een werkbare situatie aan boord van het schip en andere zaken die nodig zijn om het schip vaarbaar te houden.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Kapitein Zeevaart per niveau
Vacatures Kapitein Zeevaart per stad
Vacatures Kapitein Zeevaart Alkmaar
Vacatures Kapitein Zeevaart Almelo
Vacatures Kapitein Zeevaart Almere
Vacatures Kapitein Zeevaart Alphen aan den Rijn
Vacatures Kapitein Zeevaart Amersfoort
Vacatures Kapitein Zeevaart Amstelveen
Vacatures Kapitein Zeevaart Amsterdam
Vacatures Kapitein Zeevaart Apeldoorn
Vacatures Kapitein Zeevaart Arnhem
Vacatures Kapitein Zeevaart Assen
Vacatures Kapitein Zeevaart Bergen op Zoom
Vacatures Kapitein Zeevaart Breda
Vacatures Kapitein Zeevaart Capelle aan den IJssel
Vacatures Kapitein Zeevaart Delft
Vacatures Kapitein Zeevaart Den Bosch
Vacatures Kapitein Zeevaart Den Haag
Vacatures Kapitein Zeevaart Den Helder
Vacatures Kapitein Zeevaart Deventer
Vacatures Kapitein Zeevaart Doetinchem
Vacatures Kapitein Zeevaart Dordrecht
Vacatures Kapitein Zeevaart Ede
Vacatures Kapitein Zeevaart Eindhoven
Vacatures Kapitein Zeevaart Emmen
Vacatures Kapitein Zeevaart Enschede
Vacatures Kapitein Zeevaart Gouda
Vacatures Kapitein Zeevaart Groningen
Vacatures Kapitein Zeevaart Haarlem
Vacatures Kapitein Zeevaart Haarlemmermeer
Vacatures Kapitein Zeevaart Heerlen
Vacatures Kapitein Zeevaart Helmond
Vacatures Kapitein Zeevaart Hengelo
Vacatures Kapitein Zeevaart Hilversum
Vacatures Kapitein Zeevaart Hoogeveen
Vacatures Kapitein Zeevaart Hoorn
Vacatures Kapitein Zeevaart Katwijk
Vacatures Kapitein Zeevaart Leeuwarden
Vacatures Kapitein Zeevaart Leiden
Vacatures Kapitein Zeevaart Lelystad
Vacatures Kapitein Zeevaart Maastricht
Vacatures Kapitein Zeevaart Middelburg
Vacatures Kapitein Zeevaart Nieuwegein
Vacatures Kapitein Zeevaart Nijmegen
Vacatures Kapitein Zeevaart Oss
Vacatures Kapitein Zeevaart Purmerend
Vacatures Kapitein Zeevaart Roermond
Vacatures Kapitein Zeevaart Roosendaal
Vacatures Kapitein Zeevaart Rotterdam
Vacatures Kapitein Zeevaart Schiedam
Vacatures Kapitein Zeevaart Spijkenisse
Vacatures Kapitein Zeevaart Terneuzen
Vacatures Kapitein Zeevaart Tilburg
Vacatures Kapitein Zeevaart Utrecht
Vacatures Kapitein Zeevaart Veenendaal
Vacatures Kapitein Zeevaart Venlo
Vacatures Kapitein Zeevaart Vlaardingen
Vacatures Kapitein Zeevaart Westland
Vacatures Kapitein Zeevaart Zaanstad
Vacatures Kapitein Zeevaart Zeist
Salarisschaal Kapitein Zeevaart
Wat verdient een Kapitein Zeevaart?
Primair: De Kapitein Zeevaart zal na afloop van zijn/haar opleiding zo'n 3150-3500 euro verdienen. (dit geldt voor de MBO'er). De HBO- en WO-Kapiteins verdienen, afhankelijk van hun specialisatie, doorgaans tussen de 4150,- en 7500,- euro. Bij de Marine en zeker bij Greenpeace liggen de salarissen lager. De genoemde bedragen zijn bruto per maand.
Secundair: Binnen de scheepvaart wordt er volgens de CAO-afspraken voorzien in enkele basisvoorzieningen. Hierbij valt te denken aan vergoedingen omtrent de langdurige afwezigheid en het draaien van onregelmatige diensten. Daarnaast is het mogelijk om een geregeld pensioen, een collectieve ziektekostenverzekering, een dertiende maand, 8 procent vakantieloon, zwangerschapsverlof, spaarloon/levensloopregelingen en vergoedingen voor vervolgopleidingen te verkrijgen. Deze afspraken zijn afhankelijk van de individuele onderhandelingen met de werkgever.
De meeste rederijen hebben hun eigen CAO.
Meer weten over het salaris Kapitein Zeevaart
Hoe word je een Kapitein Zeevaart?
De opleiding tot Kapitein Zeevaart is lang en zwaar en begint met een MBO of HBO/WO-opleiding gevolgd door de Maritieme opleiding. De Maroff (Maritiem Officier) opleiding is een 4-jarige opleiding waarvan 1 jaar bestaat uit een stage aan boord van een schip. Als je de opleiding met goed gevolg hebt voltooid, kun je als Scheepsofficier gaan varen. Je begint onderaan als 3e of 4e Stuurman en met het toenemen van je vaarjaren zal je in rang stijgen. Dit zal uiteindelijk moeten leiden naar de rang van Kapitein Zeevaart. Dit traject kan wel 10 jaar duren en is niet voor iedereen weggelegd.
De opleiding zal zowel theorie als praktijk behandelen, aangezien een Kapitein Zeevaart in zijn/haar werkzaamheden niet genoeg heeft aan 'kennis uit het boekje'. Doorgaans is het zelfs zo dat de theorie vooral dient te worden gehaald voor een wettelijke kwalificatie, daar waar de praktijk de Kapitein klaarstoomt voor het 'echte werk'.
Tijdens de opleiding komen veel aspecten van de scheepvaart aan bod. Zo zullen de te vervoeren goederen/stoffen, de geldende veiligheidseisen, de standaard manoeuvres, de afgesproken werkprocessen, navigatie, onderhoud etc. aan bod komen.
Opleidingen Kapitein Zeevaart
Omscholen tot Kapitein Zeevaart
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Kapitein Zeevaart. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kapitein Zeevaart
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kapitein Zeevaart
Als je Kapitein Zeevaart wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kapitein Zeevaart zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Kapitein Zeevaart
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Kapitein Zeevaart?
Competenties Kapitein Zeevaart
Een Kapitein Zeevaart heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren
Omschrijving
De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.
Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.
Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus
Omschrijving
Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.
Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.
Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Vaardigheden Kapitein Zeevaart
- Doorzettingsvermogen
- Ambitie
- Consequent handelen
- Doelgericht werken
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
- Analytisch vermogen
- Initiatief ontplooien
- Inzicht in omgeving
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Prioriteiten stellen
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Kapitein Zeevaart nodig?
De Kapitein is een Levensgenieter en een Baas. Zo heeft hij/zij een spontane, charmante, nieuwsgierige, snelle, productieve, fantasierijke, gezaghebbende, loyale, energieke, beschermende persoonlijkheid en beschikt hij/zij over het nodige zelfvertrouwen.
Toch kan de Kapitein op zijn tijd dominant, opstandig, narcistisch, ongedisciplineerd, ongeconcentreerd, impulsief, agressief, sceptisch, egocentrisch, ongevoelig en opstandig overkomen. Toch is de Kapitein in staat om deze negatieve eigenschappen zoveel mogelijk te onderdrukken en zelfs te gebruiken als 'positieve karaktertrekjes' in een werkbare mix van nieuwsgierigheid, productiviteit, scepticisme, dominantie en energie.
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Eigenschappen Kapitein Zeevaart
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Optimisme
- Energiek
- Vindingrijkheid
Wat zijn de baankansen voor een Kapitein Zeevaart?
Wanneer de Kapitein Zeevaart na een langdurige periode gewerkt te hebben voor dezelfde organisatie / rederij, of wanneer hij/zij op leeftijd begint te komen, komt het regelmatig voor dat de Kapitein van de werkgever een baan aan wal krijgt aangeboden.
Binnen het huidige aantrekkende economische klimaat, grotendeels gebaseerd op de import- en export-positie van Nederland, ziet de toekomst voor de Kapitein Zeevaart er niet slecht uit.
De actuele kans op werk voor een Kapitein Zeevaart
Het beroep Kapitein Zeevaart is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden zeevaart. De kans op werk voor de beroepsfamilie Leidinggevenden zeevaart is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Kapitein Zeevaart
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Kapitein Zeevaart
Het beroep Kapitein Zeevaart is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden zeevaart.
Verwante beroepen Kapitein Zeevaart
Mogelijke specialisaties voor een Kapitein Zeevaart
eerste maritiem officier alle schepen
eerste maritiem officier schepen < 3000 gt en < 3000 kw voortstuwingsvermogen
Doorgroei beroepen voor een Kapitein Zeevaart
derde schipper stationair materieel
assistent schipper kleinschalig materieel
tweede schipper stationair materieel
eerste schipper stationair materieel
eerste schipper zelfvarende cutter
hoofdschipper stationair materieel
schipper klein(schalig) stationair materieel
Schipper hulpmaterieel waterbouw
Stuurman-motordrijver binnenvaart (zelfvarend materieel)
Schipper-werktuigkundige stationair materieel
eerste schipper-werktuigkundige stationair materieel
tweede schipper-werktuigkundige stationair materieel
kapitein bulkvaart (binnenvaart)
kapitein container- en tankvaart (binnenvaart)
kapitein passagiersvaart (binnenvaart)
kapitein roll-on/roll-off vaart (roro) (binnenvaart)
kapitein sleepvaart (binnenvaart)
kapitein tankvaart (binnenvaart)
kapitein veerboot (binnenvaart)
Kapitein / schipper binnenvaart (zelfvarend productiematerieel)
stuurman tankvaart (binnenvaart)
stuurman veerboot (binnenvaart)
stuurman sleepvaart (binnenvaart)
stuurman bulkvaart (binnenvaart)
stuurman container- en tankvaart (binnenvaart)
stuurman passagiersvaart (binnenvaart)
stuurman roll-on/roll-off vaart (roro-vaart) (binnenvaart)
binnenvaartschipper roll-on/roll-off vaart (roro)
binnenvaartschipper sleepvaart
binnenvaartschipper container- en tankvaart
binnenvaartschipper duweenheid
binnenvaartschipper passagiersvaart
Waar werkt een Kapitein Zeevaart?
De Kapitein kan zowel werkzaam zijn voor een Profit- als voor een Non-Profit organisatie.
Wanneer een Kapitein Zeevaart bij een Non-Profit organisatie werkzaam is, zoals de Marine, heeft men vooral de taak de zeeën en wateren vrij begaanbaar en veilig te houden. Ook bij een organisatie als Greenpeace kan je als Kapitein op een van de schepen werkzaam zijn.
Wanneer een Kapitein werkzaam is bij een Profit-organisatie, zoals een rederij, zal er winst moeten worden gemaakt.
Afhankelijk van de keuze van de Kapitein Zeevaart kan hij/zij ervoor kiezen om zelfstandig werkzaam te zijn, bijvoorbeeld door zichzelf te verhuren aan een rederij of door zelf klussen aan te nemen van klanten.
Met wie werkt een Kapitein Zeevaart samen?
De Kapitein Zeevaart komt tijdens zijn werkzaamheden in contact met veel mensen, van Stuurman tot Matroos, van Hoofdwerktuigkundige tot Bankwerker en van Hofmeester tot Bediende. Het hangt van de grootte van het schip af hoe frequent het contact is.
De Kapitein Zeevaart zal veel contact hebben met Matrozen die op het schip werkzaam zijn. Het contact zal bestaan uit het geven van opdrachten, het aansturen en controleren van de werkzaamheden en het onderhouden van sociale banden, aangezien er aan boord van de schepen doorgaans weinig contact is met 'de buitenwereld'.
Buiten 'het schip' wordt er contact onderhouden met de eventuele leidinggevenden en collega's aan wal. Dit contact zal bestaan uit het bespreken van de geleverde, huidige en toekomstige werkzaamheden. Daarnaast zal er contact zijn met andere schepen wanneer men deze op zee of in de havens tegen komt. In de havens is er contact met de havenautoriteiten.
- Matrozen
- Collega Kapiteins
- Leidinggevenden
- Collega's aan wal
- Havenautoriteiten
Verwante beroepen Kapitein Zeevaart:
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Kapitein Zeevaart in één oogopslag
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
- Matrozen
- Collega Kapiteins
- Leidinggevenden
- Collega's aan wal
- Havenautoriteiten
Salarisindicatie:
- Van €3150 tot €7500