Snowboardleraar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Snowboardleraar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Snowboardleraar? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Snowboardleraar wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Snowboardleraar, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Snowboardleraar


Vacatures Snowboardleraar

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Snowboardleraar?

Een snowboardleraar is iemand die snowboardles geeft. Vaak verricht hij deze werkzaamheden in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er snowboardleraren werkzaam, bijvoorbeeld in de skihallen. Het werk van een snowboardleraar wordt voor mensen die daar in aanraking mee komen, bijvoorbeeld tijdens de lessen op een wintersportvakantie, zeer belangrijk geacht. Niet alleen vinden zij de feitelijke werkzaamheden van hem belangrijk, ze willen na de lessen goed kunnen snowboarden, maar ook de sfeer die een snowboardleraar met zich meebrengt dient niet onderschat te worden. Dit laatste wordt belangrijk gevonden wegens het vaak intensieve contact wat een leerling met een snowboardleraar heeft.  Iemand die snowboardles geeft aan vakantiegangers kan de vakantie van deze personen hierdoor dan ook vaak maken of breken.

Een snowboardleraar in het buitenland is vaak aangesloten bij een skischool. Bij de skischool schrijven geïnteresseerden zich in, waarna ze naar niveau ingedeeld worden bij één van de snowboardleraren. De grootte van de groep hangt af van de animo op dat moment, maar het maximum is vaak acht leerlingen per groep. Veel snowboardleraren beheersen het snowboarden zo dusdanig goed dat zij zowel beginners als ver gevorderde les kunnen geven. Bij beginners zullen we werkzaamheden bestaan uit het aanleren van de basis van het snowboarden, terwijl deze bij gevorderden bestaat uit het verbeteren van de techniek of het uitbreiden van de vaardigheden door bijvoorbeeld in het funpark het maken van sprongen te leren. Het principe van het lesgeven is in het buitenland hetzelfde als in Nederland, al zijn er in de skihallen uiteraard minder mogelijkheden bijvoorbeeld omdat het funpark vaak maar uit één schans bestaat.


Past het beroep Snowboardleraar bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Snowboardleraar per stad

Vacatures Snowboardleraar Alkmaar

Vacatures Snowboardleraar Almelo

Vacatures Snowboardleraar Almere

Vacatures Snowboardleraar Alphen aan den Rijn

Vacatures Snowboardleraar Amersfoort

Vacatures Snowboardleraar Amstelveen

Vacatures Snowboardleraar Amsterdam

Vacatures Snowboardleraar Apeldoorn

Vacatures Snowboardleraar Arnhem

Vacatures Snowboardleraar Assen

Vacatures Snowboardleraar Bergen op Zoom

Vacatures Snowboardleraar Breda

Vacatures Snowboardleraar Capelle aan den IJssel

Vacatures Snowboardleraar Delft

Vacatures Snowboardleraar Den Bosch

Vacatures Snowboardleraar Den Haag

Vacatures Snowboardleraar Den Helder

Vacatures Snowboardleraar Deventer

Vacatures Snowboardleraar Doetinchem

Vacatures Snowboardleraar Dordrecht

Vacatures Snowboardleraar Ede

Vacatures Snowboardleraar Eindhoven

Vacatures Snowboardleraar Emmen

Vacatures Snowboardleraar Enschede

Vacatures Snowboardleraar Gouda

Vacatures Snowboardleraar Groningen

Vacatures Snowboardleraar Haarlem

Vacatures Snowboardleraar Haarlemmermeer

Vacatures Snowboardleraar Heerlen

Vacatures Snowboardleraar Helmond

Vacatures Snowboardleraar Hengelo

Vacatures Snowboardleraar Hilversum

Vacatures Snowboardleraar Hoogeveen

Vacatures Snowboardleraar Hoorn

Vacatures Snowboardleraar Katwijk

Vacatures Snowboardleraar Leeuwarden

Vacatures Snowboardleraar Leiden

Vacatures Snowboardleraar Lelystad

Vacatures Snowboardleraar Maastricht

Vacatures Snowboardleraar Middelburg

Vacatures Snowboardleraar Nieuwegein

Vacatures Snowboardleraar Nijmegen

Vacatures Snowboardleraar Oss

Vacatures Snowboardleraar Purmerend

Vacatures Snowboardleraar Roermond

Vacatures Snowboardleraar Roosendaal

Vacatures Snowboardleraar Rotterdam

Vacatures Snowboardleraar Schiedam

Vacatures Snowboardleraar Spijkenisse

Vacatures Snowboardleraar Terneuzen

Vacatures Snowboardleraar Tilburg

Vacatures Snowboardleraar Utrecht

Vacatures Snowboardleraar Veenendaal

Vacatures Snowboardleraar Venlo

Vacatures Snowboardleraar Vlaardingen

Vacatures Snowboardleraar Westland

Vacatures Snowboardleraar Zaanstad

Vacatures Snowboardleraar Zeist

Vacatures Snowboardleraar Zoetermeer

Vacatures Snowboardleraar Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Snowboardleraar

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Snowboardleraar?

Doordat een snowboardleraar overal ter wereld zijn werk kan doen, is het lastig om een gemiddeld salaris te geven. Daarnaast hangt het ook erg van het niveau van de leraar en de personen aan wie hij lesgeeft af. Gemiddeld ligt het salaris tussen de 1800,- en de 2800,- bruto per maand. Het werk van een snowboardleraar in het buitenland is echter vaak seizoensgebonden, waardoor het salaris alleen in de wintermaanden ontvangen zal worden.


Meer weten over het salaris Snowboardleraar

Salaris aankomend Snowboardleraar Salaris junior Snowboardleraar Wat is het salaris van een medior Snowboardleraar? Welk salaris krijgt een senior Snowboardleraar?


Hoe word je een Snowboardleraar? 

Een snowboardleraar die in het buitenland via een skischool les wil geven, moet hier een diploma voor hebben. Deze opleiding kan behaald worden na een cursus succesvol afgerond te hebben. Deze cursus kan zowel in Nederland als in het buitenland gevolgd worden. De diploma’s worden echter vaak maar in één land erkend, waardoor er dan alleen in dat land snowboardles gegeven kan worden. Een buitenlands diploma tot snowboardleraar biedt wel de mogelijkheid om in Nederland les te geven. Het behalen van een diploma om in een ander land snowboardles te geven duurt vaak tussen de 10 en 14 dagen. Een leraar die alleen in Nederland snowboardles wil geven kan dit ook doen na het behalen van de 6-daagse cursus die leidt tot het NSL-diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Snowboardleraar

Er zijn geen opleidingen Snowboardleraar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Snowboardleraar in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie


Omscholen tot Snowboardleraar

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Snowboardleraar. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Snowboardleraar

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Snowboardleraar

Als je Snowboardleraar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Snowboardleraar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Snowboardleraar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Snowboardleraar?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Snowboardleraar

Een Snowboardleraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Vaardigheden Snowboardleraar

  • Luistervaardigheid
  • Feedback geven
  • Stimuleren
  • Spontaniteit
  • Sociaal gevoel
  • Bereid om risico's te nemen
  • Besluitvaardigheid
  • Positiviteit
  • Vriendelijkheid
  • Respectvol
  • Dienstverlenendheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Snowboardleraar nodig? 

Een goede snowboardleraar dient zowel een baas als een gever te zijn. Dit lijken tegenstrijdige eigenschappen, maar in deze context is dat niet het geval. Een snowboardleraar heeft een groep van maximaal acht personen onder zich die hij allen (beter) moet leren snowboarden. Dit vergt veel organisatie. Een snowboardleraar moet daadkrachtig en zelfverzekerd zijn om de lessen in goede banen te leiden.
Naast deze eigenschappen van een baas is een snowboardleraar ook een gever. Hij dient niet alleen leiding te geven aan het groepje leerlingen, hij moet deze ook daadwerkelijk iets leren. Dit kan alleen als hij verzorgend is en inzicht heeft in de behoefte van zijn leerlingen.


Eigenschappen Snowboardleraar

  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Zelfverzekerdheid
  • Empathie
  • Behulpzaamheid
  • Vriendelijkheid



Wat zijn de baankansen voor een Snowboardleraar?

Het arbeidsmarktperspectief van een snowboardleraar is slecht. Dit komt omdat er veel animo is voor het werk en er maar weinig werk in te vinden is. Er is vaak louter tijdens de wintermaanden werk in, maar de vacatures die hiervoor openstaan zijn te weinig om alle snowboarders met een diploma van werk te voorzien. In Nederland is er wel het hele jaar door werk in, maar ook hier gaat het maar over een klein aantal vacatures.

Doorgroeimogelijkheden voor een snowboardleraar zijn er wel, maar dit heeft dan meer met de organisatorische kant van het lesgeven te maken. Het betreft hier dan vaak een functie binnen de skischool. Deze werkzaamheden zijn echter zo anders dat deze functie vaak niet door snowboardleraren geprefereerd worden.

De actuele kans op werk voor een Snowboardleraar

Het beroep Snowboardleraar is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Snowboardleraar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Snowboardleraar

Het beroep Snowboardleraar is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs.


Waar werkt een Snowboardleraar?

Een snowboardleraar is werkzaam voor een profit organisatie. Deze organisatie betreft vaak een skischool. Binnen Nederland gaat het hier om een functie bij één van de skihallen.
De organisatie is zo opgebouwd dat een snowboardleraar personen boven zich heeft staan die de organisatie voeren. Geïnteresseerden in snowboardlessen schrijven zich bij hen in en zij plannen die personen bij een snowboardleraar in.


Met wie werkt een Snowboardleraar samen? 

Een snowboardleraar heeft tijdens de lessen intensief contact met zijn leerlingen. Daarnaast, als een leraar aangesloten is bij een skischool, zal hij hier ook bijna dagelijks in contact mee staan. Dit contact zal dan voornamelijk gaan over nieuwe leerlingen. Een snowboardleraar heeft vaak ook dagelijks contact met andere snowboardleraar. Vooral een snowboardleraar die voor een skischool werkt heeft dit vaak. Dit heeft dan te maken met het niveau van de leerlingen, want als een leerling boven het niveau van de rest van de groep uitsteekt is er vaak de mogelijkheid om deze bij een andere leraar onder te brengen die een groep leidt die gevorderder is.


Snowboardleraar

Verwante beroepen Snowboardleraar:

Skileraar
Salaris: €1800 tot €3200
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Snowboardleraar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar