Stroper: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Stroper: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Stroper? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Stroper wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Stroper, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Stroper
Vacatures Stroper
Vacatures laden...
Wat is een Stroper?
De Stroper staat vooral bekend als illegale jager die op beschermde diersoorten jaagt, maar in werkelijkheid is de stroperij een veel breder begrip. De stroperij is een vorm van diefstal. Het is het zonder toestemming verwerven van natuurlijke zaken uit een gebied wat niet van die persoon is. Onderdeel hiervan is de wildstroperij, waar deze term vooral om bekend staat.
Hout sprokkelen zonder toestemming van de eigenaar, het meenemen van planten en bomen (met of zonder schade aan te richten) en het vergaren van de na de oogst overgebleven producten vallen allemaal onder de stroperij. Deze vorm van misdaad is in het Nederlandse Wetboek van Strafrecht opgenomen. In de praktijk worden Stropers vooral veroordeeld als zij op grote schaal en voor handelsdoeleinden stropen.
De meest bekende vorm van stroperij is de wildstroperij. Dit is het zonder vergunning vissen of jagen. Het verwonden, doden, bemachtigen of vangen van dieren zonder de benodigde vergunningen worden als stroperij gezien. Het is een vorm van diefstal die wereldwijd plaatsvindt. Veel dierenrechtenorganisaties strijden tegen stropers en een strengere aanpak van wildstroperij. Stropers jagen vaak op bedreigde diersoorten en vormen hierdoor een groot gevaar voor hun overlevingskansen.
Past het beroep Stroper bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Stroper per niveau
Vacatures Stroper per stad
Salarisschaal Stroper
Hoe word je een Stroper?
De Stroper heeft vaak geen specifieke opleiding gevolgd, maar heeft zijn vaardigheden in de praktijk geleerd.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stroper
Er zijn geen opleidingen Stroper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stroper in werkt
Bekijk alle opleidingen Agrarisch & MilieuOmscholen tot Stroper
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Stroper. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Stroper
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Stroper
Als je Stroper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stroper zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Stroper
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Stroper
Een Stroper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen
Omschrijving
In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.
Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.
Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.
Vaardigheden Stroper
- Positiviteit
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Vitaliteit
- Levenslust
- Zelfsturing
- Zelfontwikkeling
- Durf
- Overtuigingskracht
- Creativiteit
- Bemiddelen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Stroper nodig?
De Stroper moet een goede kennis hebben van de flora en fauna van het gebied om goed te kunnen stropen. Ook moet de Stroper een goede handelsgeest hebben om zijn waren zo goed mogelijk te kunnen verkopen. (Baas). De Stroper gaat doelgericht en energiek te werk (Succesvolle werker).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Stroper
- Zelfverzekerdheid
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Enthousiasme
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Stroper?
Er is geen vraag naar Stropers en het is een illegale activiteit. Stropers kunnen binnen hun eigen netwerk wel bekend worden door de juiste waren te stropen en voor de juiste prijs weer te verkopen.
Waar werkt een Stroper?
De Stroper werkt vaak als zelfstandige of werkt samen met andere stropers. De Stroper verkoopt de verworven goederen om zo winst te maken. De Stroper werkt hierdoor in de profit sector.
Met wie werkt een Stroper samen?
De Stroper werkt soms samen met andere Stropers. Ook heeft de Stroper vaak een goed netwerk van mogelijks kopers van de gestroopte waren.
Alles over het beroep Stroper in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van onbekend