Treincateraar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Treincateraar: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Treincateraar? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Treincateraar wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Treincateraar, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Treincateraar
Vacatures Treincateraar
Vacatures laden...
Wat is een Treincateraar?
De treincateraar verkoopt eten en drinken in de trein. De treincateraar werkt voor de Railcatering van de NS. De treincateraar reist met de treinen mee (vaak hetzelfde traject) en probeert eten en drinken aan de reizigers te verkopen. Deze producten kunnen verschillen van warme thee, koffie en soep tot cola, bier, nootjes, chocoladerepen of gevulde koeken.
Past het beroep Treincateraar bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een Treincateraar?
De treincateraar draagt een backpack met daarin heet water en de verschillende producten. De treincateraar gaat het gesprek aan met reizigers in de trein en probeert door middel van vriendelijkheid en overtuigingskracht de producten te verkopen. Daarnaast stapt de treincateraar af en toe de trein uit om zijn producten indien nodig bij te vullen.
De treincateraar is representatief en weet zijn producten op een goede manier aan te prijzen. Daarnaast kan hij goed omgaan met geld, weet hij bedragen uit zijn hoofd uit te rekenen en zo de bestellingen goed op te nemen en af te handelen. De treincateraar is meestal werkzaam in de ochtend, middag of avonduren en werkt tussen de vijf en vijfentwintig uur per week.
Omdat voor het beroep van treincateraar geen opleiding is verricht is het de ideale bijbaan voor studenten of voor mensen die iets bij willen verdienen. De treincateraar werkt zelfstandig en beschikt over sociale vaardigheden.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Treincateraar per niveau
Vacatures Treincateraar per stad
Vacatures Treincateraar Alkmaar
Vacatures Treincateraar Almelo
Vacatures Treincateraar Almere
Vacatures Treincateraar Alphen aan den Rijn
Vacatures Treincateraar Amersfoort
Vacatures Treincateraar Amstelveen
Vacatures Treincateraar Amsterdam
Vacatures Treincateraar Apeldoorn
Vacatures Treincateraar Arnhem
Vacatures Treincateraar Bergen op Zoom
Vacatures Treincateraar Capelle aan den IJssel
Vacatures Treincateraar Den Bosch
Vacatures Treincateraar Den Haag
Vacatures Treincateraar Den Helder
Vacatures Treincateraar Deventer
Vacatures Treincateraar Doetinchem
Vacatures Treincateraar Dordrecht
Vacatures Treincateraar Eindhoven
Vacatures Treincateraar Enschede
Vacatures Treincateraar Groningen
Vacatures Treincateraar Haarlem
Vacatures Treincateraar Haarlemmermeer
Vacatures Treincateraar Heerlen
Vacatures Treincateraar Helmond
Vacatures Treincateraar Hengelo
Vacatures Treincateraar Hilversum
Vacatures Treincateraar Hoogeveen
Vacatures Treincateraar Katwijk
Vacatures Treincateraar Leeuwarden
Vacatures Treincateraar Leiden
Vacatures Treincateraar Lelystad
Vacatures Treincateraar Maastricht
Vacatures Treincateraar Middelburg
Vacatures Treincateraar Nieuwegein
Vacatures Treincateraar Nijmegen
Vacatures Treincateraar Purmerend
Vacatures Treincateraar Roermond
Vacatures Treincateraar Roosendaal
Vacatures Treincateraar Rotterdam
Vacatures Treincateraar Schiedam
Vacatures Treincateraar Spijkenisse
Vacatures Treincateraar Terneuzen
Vacatures Treincateraar Tilburg
Vacatures Treincateraar Utrecht
Vacatures Treincateraar Veenendaal
Vacatures Treincateraar Vlaardingen
Vacatures Treincateraar Westland
Vacatures Treincateraar Zaanstad
Salarisschaal Treincateraar
Wat verdient een Treincateraar?
Het salaris van een Treincateraar begint het wettelijk minimumloon. Uitgaande van een fulltime dienstverband met een leeftijd van 21 jaar zou deze minimaal € 1725 per maand moeten krijgen o.b.v. het minimumloon.
Dit kan oplopen tot ongeveer € 1980 bruto per maand afhankelijk van de leeftijd, de duur van het dienstverband en de totale verantwoordelijkheden.
Voor treincateraars die onder de 21-jaar oud zijn geldt er een lager salaris. Ook werken niet alle treincateraars fulltime, dus hun salaris zal naar rato worden berekend.
Meer weten over het salaris Treincateraar
Hoe word je een Treincateraar?
Voor het beroep van treincateraar is geen opleiding vereist.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Treincateraar
Er zijn geen opleidingen Treincateraar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Treincateraar in werkt
Bekijk alle opleidingen HorecaOmscholen tot Treincateraar
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Treincateraar. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Treincateraar
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Treincateraar
Als je Treincateraar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Treincateraar zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Treincateraar
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Treincateraar
Een Treincateraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Accuratesse:
precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme
Omschrijving
Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.
Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.
Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.
Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.
Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties.
Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk
Omschrijving
Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.
Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.
Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.
Vaardigheden Treincateraar
- Oog voor detail
- Zorgvuldigheid
- Nauwkeurigheid
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Positiviteit
- Analyseren
- Evalueren
- Redeneren
- Zelfsturing
- Zelfontwikkeling
- Durf
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Ontspannenheid
- Improvisatievermogen
- Helder communiceren
- Inlevingsvermogen
- Taalkennis
Wat voor persoonlijkheid heeft een Treincateraar nodig?
De treincateraar is een succesvolle werker. Hij probeert op zoveel mogelijk manier de producten aan de man te brengen en zoveel mogelijk producten te verkopen. Daarnaast is de treincateraar ook een waarnemer. Hij let goed op de mensen in de trein, kijkt welke mensen eventueel iets willen kopen en spreekt mensen die naar hem kijken aan om zo contact met de eventuele klanten te krijgen.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Treincateraar
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Treincateraar?
Het arbeidsmarktperspectief voor de treincateraar is gemiddeld. Er is gemiddeld werkgelegenheid. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden naar een meer leidinggevende functie.
Doorgroei mogelijkheden Treincateraar
Het beroep Treincateraar is onderdeel van de beroepsfamilie Stewards bus, trein, schip.
Verwante beroepen Treincateraar
Mogelijke specialisaties voor een Treincateraar
Doorgroei beroepen voor een Treincateraar
Waar werkt een Treincateraar?
De treincateraar werkt voor de NS en werkt in de trein.
Met wie werkt een Treincateraar samen?
Het netwerk van de treincateraar bestaat uit de conducteur, zijn leidinggevende en de reizigers in de trein.
- Conducteur
- Leidinggevende
- Reizigers
Verwante beroepen Treincateraar:
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: Geen
Baankans: Goed
Baankans
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Goed
Baankans
Alles over het beroep Treincateraar in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Conducteur
- Leidinggevende
- Reizigers
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1725 tot €1980