Gemeentesecretaris: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Gemeentesecretaris: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Gemeentesecretaris? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Gemeentesecretaris wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Gemeentesecretaris, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Gemeentesecretaris
Vacatures Gemeentesecretaris
Vacatures laden...
Wat is een Gemeentesecretaris?
Gemeentesecretaris wordt beschouwd als de hoogste functie in de lokale ambtenarij. De gemeentesecretaris is als het ware de algemeen directeur van de gemeente. Volgens het algemeen functieprofiel van gemeentesecretaris.nl “leidt” de gemeentesecretaris de organisatie, en inspireert deze het management. Ook vertaalt de gemeentesecretaris ambtelijke ambities in plannen en brengt hij of zij deze in uitvoering. De gemeentesecretaris is strategisch adviseur van het college van burgemeester en wethouders, en ook is hij of zij verantwoordelijk voor een moderne en klantgerichte vorm van dienstverlening aan burgers door de gemeente.
De gemeentesecretaris is dus een veelzijdige manager. De gemeentesecretaris heeft visie, verantwoordelijkheid en is communicatief sterk. De gemeentesecretaris houdt zich niet enkel aan eigen afspraken, maar controleert, begeleidt en adviseert ook anderen. Het is dus van groot belang dat de gemeentesecretaris geordend en overzichtelijk kan werken, en zich ook goed kan verantwoorden naar anderen toe.
Past het beroep Gemeentesecretaris bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Gemeentesecretaris per niveau
Vacatures Gemeentesecretaris per stad
Vacatures Gemeentesecretaris Alkmaar
Vacatures Gemeentesecretaris Almelo
Vacatures Gemeentesecretaris Almere
Vacatures Gemeentesecretaris Alphen aan den Rijn
Vacatures Gemeentesecretaris Amersfoort
Vacatures Gemeentesecretaris Amstelveen
Vacatures Gemeentesecretaris Amsterdam
Vacatures Gemeentesecretaris Apeldoorn
Vacatures Gemeentesecretaris Arnhem
Vacatures Gemeentesecretaris Assen
Vacatures Gemeentesecretaris Bergen op Zoom
Vacatures Gemeentesecretaris Breda
Vacatures Gemeentesecretaris Capelle aan den IJssel
Vacatures Gemeentesecretaris Delft
Vacatures Gemeentesecretaris Den Bosch
Vacatures Gemeentesecretaris Den Haag
Vacatures Gemeentesecretaris Den Helder
Vacatures Gemeentesecretaris Deventer
Vacatures Gemeentesecretaris Doetinchem
Vacatures Gemeentesecretaris Dordrecht
Vacatures Gemeentesecretaris Ede
Vacatures Gemeentesecretaris Eindhoven
Vacatures Gemeentesecretaris Emmen
Vacatures Gemeentesecretaris Enschede
Vacatures Gemeentesecretaris Gouda
Vacatures Gemeentesecretaris Groningen
Vacatures Gemeentesecretaris Haarlem
Vacatures Gemeentesecretaris Haarlemmermeer
Vacatures Gemeentesecretaris Heerlen
Vacatures Gemeentesecretaris Helmond
Vacatures Gemeentesecretaris Hengelo
Vacatures Gemeentesecretaris Hilversum
Vacatures Gemeentesecretaris Hoogeveen
Vacatures Gemeentesecretaris Hoorn
Vacatures Gemeentesecretaris Katwijk
Vacatures Gemeentesecretaris Leeuwarden
Vacatures Gemeentesecretaris Leiden
Vacatures Gemeentesecretaris Lelystad
Vacatures Gemeentesecretaris Maastricht
Vacatures Gemeentesecretaris Middelburg
Vacatures Gemeentesecretaris Nieuwegein
Vacatures Gemeentesecretaris Nijmegen
Vacatures Gemeentesecretaris Oss
Vacatures Gemeentesecretaris Purmerend
Vacatures Gemeentesecretaris Roermond
Vacatures Gemeentesecretaris Roosendaal
Vacatures Gemeentesecretaris Rotterdam
Vacatures Gemeentesecretaris Schiedam
Vacatures Gemeentesecretaris Spijkenisse
Vacatures Gemeentesecretaris Terneuzen
Vacatures Gemeentesecretaris Tilburg
Vacatures Gemeentesecretaris Utrecht
Vacatures Gemeentesecretaris Veenendaal
Vacatures Gemeentesecretaris Venlo
Vacatures Gemeentesecretaris Vlaardingen
Vacatures Gemeentesecretaris Westland
Vacatures Gemeentesecretaris Zaanstad
Vacatures Gemeentesecretaris Zeist
Salarisschaal Gemeentesecretaris
Wat verdient een Gemeentesecretaris?
Het salaris van de gemeentesecretaris ligt pakweg tussen de 5000 en de 8000 euro per maand. Gemeentesecretaris is vaak “een beroep voor mannen met grijze haren”, en gezien leeftijd en ervaring deels het salaris bepalen krijgen veel gemeentesecretarissen al een flink bedrag als startsalaris.
Meer weten over het salaris Gemeentesecretaris
Hoe word je een Gemeentesecretaris?
Er is geen strikte, landelijk gehanteerde eis qua opleiding voor het beroep, maar vanwege de verantwoordelijkheid van het beroep zal minimaal om iemand gevraagd worden met een diploma in het hoger onderwijs (hbo of wo), en het liefst een flink aantal jaren ervaring in een soortgelijke werkomgeving of functie.
Opleidingen Gemeentesecretaris
Omscholen tot Gemeentesecretaris
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Gemeentesecretaris. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Gemeentesecretaris
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gemeentesecretaris
Als je Gemeentesecretaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gemeentesecretaris zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Gemeentesecretaris
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Gemeentesecretaris?
Competenties Gemeentesecretaris
Een Gemeentesecretaris heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit
Omschrijving
Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.
Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.
Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.
Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse
Omschrijving
Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.
Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.
Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit
Omschrijving
Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.
Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.
Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.
Steekwoorden: toekomst, zelfontwikkeling, resultaatgericht, zelfkennis
Omschrijving
Deze mensen hebben een duidelijk toekomstbeeld. Hierbij houden ze rekening met de verschillende mogelijkheden en wegen die zij kunnen bewandelen. Deze mensen kunnen zaken vanaf een afstand bekijken en objectieve besluiten nemen. Verder onderzoeken deze mensen vaak nieuwe dingen en willen ze graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen.
Sterke punten
Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht. Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling.
Zwakke punten
Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken. Ook kunnen ze koppig en eigenwijs overkomen omdat ze teveel aan hun visie vasthouden. Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is.
Vaardigheden Gemeentesecretaris
- Prioriteiten stellen
- Analyseren
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Luisteren
- Verbanden leggen
- Evalueren
- Redeneren
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Inlevingsvermogen
- Omgaan met veranderingen
- Flexibiliteit
- Analytisch vermogen
- Initiatief ontplooien
- Inzicht in omgeving
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
- Voorstellingsvermogen
- Toekomstgerichtheid
- Probleemoplossend
Wat voor persoonlijkheid heeft een Gemeentesecretaris nodig?
Het functieprofiel van de gemeentesecretaris komt overeen met het persoonstype Baas. De gemeentesecretaris heeft leidinggevende eigenschappen als onafhankelijkheid, zelfverzekerdheid, autoriteit en kritisch vermogen en zet deze succesvol in bij het verbeteren van de gemeente. Verder heeft de gemeentesecretaris eigenschappen van de Loyalist (hij of zij is verantwoordelijk en betrouwbaar) en van de Bemiddelaar (hij of zij is geduldig, en kan goed conflicten oplossen).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Loyalist? De loyalist is een zeer trouw persoon. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De loyalist is door diens twijfel in anderen zelf erg punctueel, concreet en probleemgericht. Daarnaast heeft de loyalist een goede intuïtie en is hij trouw. Vaak ondersteunt hij het gezag op alle mogelijke manieren. Verder is hij door zijn twijfel en behoefte aan controle goed in het opsporen van fouten en het opzetten en controleren van processen.
Zwakke eigenschappen
De loyalist is erg slecht in het vertrouwen van anderen, en daardoor vaak erg onrustig en teruggetrokken. Door de angst is het moeilijk voor de loyalist om de gevoelens van anderen en die van zichzelf te onderscheiden, waardoor de twijfel in anderen ook erg subjectief is. Ook kan hij zich door zijn twijfel gaan verzetten tegen het gezag.
Omgang
Een loyalist is over het algemeen prettig in de omgang. Hij laat het nooit zien als er iets mis is, maakt grapjes en komt zijn afspraken altijd na. Wel kan de loyalist onrustig zijn in de omgang. Dit kan leiden tot misverstanden. De verhouding tot de autoriteit kan verder tot stroeve relaties met collega’s leiden.
Eigenschappen Gemeentesecretaris
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Trouw
- Integriteit
- Punctueel
Wat zijn de baankansen voor een Gemeentesecretaris?
Per gemeente is er één gemeentesecretaris. Een heel luxe arbeidsmarktperspectief is er dus niet. Gemeentesecretaris wordt daarnaast wel beschouwd als de hoogste ambtenarenfunctie in de lokale politiek, wat betekent dat er in de ambtenarij weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Natuurlijk heeft de gemeentesecretaris wel een grote hoeveelheid managementervaring, en kan hij of zij zo het bedrijfsleven instromen.
Doorgroei mogelijkheden Gemeentesecretaris
Het beroep Gemeentesecretaris is onderdeel van de beroepsfamilie Beleidsadviseurs jurisch-bestuurlijke zaken.
Mogelijke specialisaties voor een Gemeentesecretaris
persoonlijk medewerker tweede kamerlid
secretaris huuradviescommissie
beleidsmedewerker criminaliteitspreventie
beleidsmedewerker interbestuurlijke betrekkingen
beleidsmedewerker internationale rechtshulp
junior beleidsmedewerker bestuurlijk-juridische zaken
beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid
beleidsmedewerker politie- en brandweerzaken
beleidsmedewerker wetgeving, wetgevingsbeleid
senior beleidsmedewerker bestuurlijk-juridische zaken
beleidsambtenaar bestuurlijk-juridische zaken
beleidsmedewerker juridische zaken
beleidsambtenaar politieke en internationale betrekkingen
beleidsmedewerker buitenlandse politiek
beleidsmedewerker internationale zaken
beleidsmedewerker koninkrijksrelaties
junior beleidsmedewerker politieke en internationale betrekkingen
senior beleidsmedewerker politieke en internationale betrekkingen
Doorgroei beroepen voor een Gemeentesecretaris
Beleidsmedewerker economische zaken
beleidsmedewerker economische politiek
beleidsmedewerker financiële zaken
junior beleidsmedewerker economische zaken
senior beleidsmedewerker economische zaken
beleidsmedewerker (buitenlandse) financiële, economische zaken
beleidsambtenaar economische zaken
beleidsmedewerker algemene en economische zaken
beleidsmedewerker financieel-administratieve zaken
beleidsmedewerker financiële, economische zaken
Beleidsmedewerker fiscale zaken
beleidsambtenaar fiscale zaken
junior beleidsmedewerker fiscale zaken
senior beleidsmedewerker fiscale zaken
Beleidsmedewerker agrarische zaken
beleidsmedewerker voedselbeleid
junior beleidsmedewerker agrarische zaken
senior beleidsmedewerker agrarische zaken
beleidsambtenaar agrarische zaken
beleidsmedewerker visserijbeleid
beleidsmedewerker natuur-, milieu-, faunabeheer
beleidsmedewerker bos- en landschapsbouw
beleidsmedewerker milieubeheer en geluidshinder
beleidsmedewerker milieu-effectrapportage
beleidsmedewerker duurzame milieuontwikkeling
beleidsmedewerker milieubeheer
junior beleidsmedewerker milieu
senior beleidsmedewerker milieu
beleidsmedewerker afvalverwerking
Medewerker onderwijs (overheid)
medewerker onderwijs en leerplicht
senior beleidsmedewerker onderwijs
beleidsmedewerker basisonderwijs
beleidsmedewerker beroepsonderwijs en volwasseneneducatie
beleidsmedewerker hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek
beleidsmedewerker onderzoeks- en wetenschapsbeleid
beleidsmedewerker speciaal onderwijs
beleidsmedewerker voortgezet onderwijs
junior beleidsmedewerker onderwijs
beleidsambtenaar landbouwonderwijs
Beleidsmedewerker/projectleider (Voortgezet onderwijs)
Beleidsmedewerker personeel en organisatie
beleidsmedewerker formatiebeleid, personeelsplanning en budgettering
beleidsmedewerker functiewaardering
beleidsmedewerker personeelszaken
beleidsmedewerker werving, selectie en opleiding
beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden
beleidsmedewerker arbeidsmarkt economische aangelegenheden
beleidsmedewerker arbeidsmarkt, sociaal-culturele vraagstukken
Beleidsmedewerker infrastructuur
beleidsambtenaar infrastructuur
beleidsmedewerker civiele techniek
beleidsmedewerker cultuurtechniek
beleidsmedewerker openbaar vervoer
beleidsmedewerker personen-, goederenvervoer
beleidsmedewerker verkeer en vervoer
beleidsmedewerker weg- en waterbouw
junior beleidsmedewerker infrastructuur
senior beleidsmedewerker infrastructuur
Adviseur Mobiliteit Verkeer en Vervoer
Beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker grotestedenbeleid
beleidsmedewerker openbare ruimte
junior beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
senior beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker woningbeheer en huurbeleid
beleidsambtenaar planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en volkshuisvesting
beleidsmedewerker volkshuisvesting
beleidsmedewerker bouwbeleid, stadsvernieuwing
Beleidsmedewerker sociale zaken en welzijn
beleidsmedewerker maatschappelijk werk
beleidsambtenaar sociale zaken en welzijn
beleidsmedewerker jeugd-, kinderbescherming en delinquentenzorg
beleidsmedewerker reclassering
beleidsmedewerker sociale verzekeringen
beleidsmedewerker sociale zaken
beleidsmedewerker vreemdelingenzaken
beleidsmedewerker werk en inkomen
beleidsmedewerker werkgelegenheid
junior beleidsmedewerker sociale zaken en welzijn
senior beleidsmedewerker sociale zaken en welzijn
beleidsmedewerker ouderenbeleid
beleidsmedewerker gehandicaptenbeleid
beleidsmedewerker sociaal-cultureel werk
beleidsmedewerker sociale zekerheid
beleidsmedewerker minderhedenbeleid
Beleidsmedewerker recreatie en toerisme
beleidsambtenaar recreatie en toerisme
beleidsmedewerker openluchtrecreatie
junior beleidsmedewerker recreatie en toerisme
senior beleidsmedewerker recreatie en toerisme
beleidsmedewerker vrijetijdsvraagstukken
beleidsmedewerker sport en recreatie
Adviseur instellingen sociaal-cultureel werk
adviseur instellingen jeugdwerk
adviseur instellingen vormingswerk
adviseur instellingen buurthuiswerk
Beleidsmedewerker kunst en cultuur
junior beleidsmedewerker kunst en cultuur
senior beleidsmedewerker kunst en cultuur
beleidsmedewerker monumentenzorg
beleidsambtenaar kunst en cultuur
Beleidscoördinator emancipatiezaken
Beleidsmedewerker documentatie, bibliotheek, informatievoorziening
beleidsmedewerker documentaire informatievoorziening
beleidsmedewerker documentatie en archiefverwerking
beleidsambtenaar documentatie, bibliotheek, informatievoorziening
Beleidsmedewerker volksgezondheid
junior beleidsmedewerker volksgezondheid
senior beleidsmedewerker volksgezondheid
beleidsmedewerker gezondheidsbescherming, preventieve zorg
beleidsambtenaar volksgezondheid
beleidsmedewerker gezondheidszorg
Adviseur rampenbestrijding brandweer
Waar werkt een Gemeentesecretaris?
De gemeentesecretaris werkt voor een gemeente.
Met wie werkt een Gemeentesecretaris samen?
De gemeentesecretaris heeft een netwerk binnen het bestuur van de gemeente. Hij of zij is adviseur van het college van burgemeester en wethouders, en heeft verder veel contact met de lagere managementfuncties in de gemeente en waarschijnlijk ook de raadsleden.
- Burgemeester
- Wethouder
- Raadslid
Verwante beroepen Gemeentesecretaris:
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: WO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Gemeentesecretaris in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Burgemeester
- Wethouder
- Raadslid
Salarisindicatie:
- Van €5000 tot €8000