Uitgever: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Uitgever: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Uitgever? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Uitgever wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Uitgever, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Uitgever


Vacatures Uitgever

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Uitgever?

Een Uitgever brengt informatiedragers op de markt. Hij werkt bij een uitgeverij, die boeken of tijdschriften publiceert. Hierbij kan men denken aan een algemene, wetenschappelijke, of educatieve uitgeverij, maar ook aan een uitgeverij van specifiek tijdschriften. De Uitgever maakt informatie beschikbaar voor lezers of gebruikers en zorgt ervoor dat zijn producten bij de juiste doelgroep terecht komen. Hierbij onderhoudt een Uitgever nauw contact met auteurs en werkt samen met redacteuren, vormgevers en ICT-specialisten.

De Uitgever staat aan het hoofd van het uitgeefproces en stuurt de verschillende afdelingen van een uitgeverij aan. Hij is verantwoordelijk voor een ‘fonds’. Dit fonds bestaat uit een categorie producten binnen de uitgeverij, bijvoorbeeld het fonds van kookboeken.

Het uitgeefproces begint bij het maken van een uitgeefplan. Hiervoor wordt eerst onderzoek gedaan om na te gaan hoe de markt in elkaar zit en wat de wensen van de kopers zijn. Na goedkeuring van dit plan legt de Uitgever contact met auteurs. Hierbij worden manuscripten beoordeeld. Ook kan gedacht worden aan het aankopen van de uitgeefrechten van een bestaand werk. Vervolgens zorgt de Uitgever voor de productie van een werk of product en onderhoudt daarbij nauw contact met drukkers en vormgevers.

Een belangrijk onderdeel in het uitgeefproces is het op de markt brengen en promoten van een product. De Uitgever is verantwoordelijk voor de winsten of verliezen die per uitgave gemaakt worden.


Past het beroep Uitgever bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Uitgever per stad

Vacatures Uitgever Alkmaar

Vacatures Uitgever Almelo

Vacatures Uitgever Almere

Vacatures Uitgever Alphen aan den Rijn

Vacatures Uitgever Amersfoort

Vacatures Uitgever Amstelveen

Vacatures Uitgever Amsterdam

Vacatures Uitgever Apeldoorn

Vacatures Uitgever Arnhem

Vacatures Uitgever Assen

Vacatures Uitgever Bergen op Zoom

Vacatures Uitgever Breda

Vacatures Uitgever Capelle aan den IJssel

Vacatures Uitgever Delft

Vacatures Uitgever Den Bosch

Vacatures Uitgever Den Haag

Vacatures Uitgever Den Helder

Vacatures Uitgever Deventer

Vacatures Uitgever Doetinchem

Vacatures Uitgever Dordrecht

Vacatures Uitgever Ede

Vacatures Uitgever Eindhoven

Vacatures Uitgever Emmen

Vacatures Uitgever Enschede

Vacatures Uitgever Gouda

Vacatures Uitgever Groningen

Vacatures Uitgever Haarlem

Vacatures Uitgever Haarlemmermeer

Vacatures Uitgever Heerlen

Vacatures Uitgever Helmond

Vacatures Uitgever Hengelo

Vacatures Uitgever Hilversum

Vacatures Uitgever Hoogeveen

Vacatures Uitgever Hoorn

Vacatures Uitgever Katwijk

Vacatures Uitgever Leeuwarden

Vacatures Uitgever Leiden

Vacatures Uitgever Lelystad

Vacatures Uitgever Maastricht

Vacatures Uitgever Middelburg

Vacatures Uitgever Nieuwegein

Vacatures Uitgever Nijmegen

Vacatures Uitgever Oss

Vacatures Uitgever Purmerend

Vacatures Uitgever Roermond

Vacatures Uitgever Roosendaal

Vacatures Uitgever Rotterdam

Vacatures Uitgever Schiedam

Vacatures Uitgever Spijkenisse

Vacatures Uitgever Terneuzen

Vacatures Uitgever Tilburg

Vacatures Uitgever Utrecht

Vacatures Uitgever Veenendaal

Vacatures Uitgever Venlo

Vacatures Uitgever Vlaardingen

Vacatures Uitgever Westland

Vacatures Uitgever Zaanstad

Vacatures Uitgever Zeist

Vacatures Uitgever Zoetermeer

Vacatures Uitgever Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Uitgever

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Uitgever?

Het salaris wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Uiteraard is dit afhankelijk van de gevolgde opleiding, werkervaring en de betreffende werkgever. Het ligt ongeveer tussen de €2600 en €3700 per maand.


Meer weten over het salaris Uitgever

Salaris aankomend Uitgever Salaris junior Uitgever Wat is het salaris van een medior Uitgever? Welk salaris krijgt een senior Uitgever?


Hoe word je een Uitgever? 

Voor een baan als Uitgever bestaan er verschillende vooropleidingen. De HBO opleiding Media, Informatie en Communicatie biedt de specialisatie Media, Marketing en Publishing van het Instituut voor Media en Informatie Management (MIM, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam). Deze opleiding leidt specifiek op tot meer zakelijke en commerciële functies als Uitgever en marketingmanager. Maar ook HBO opleidingen als Commerciële Economie of Communicatie kunnen een baan als Uitgever mogelijk maken.

Ook zijn er veel Uitgevers met een Universitaire achtergrond. Hierbij kan gedacht worden aan een groot aantal uiteenlopende opleidingen, afhankelijk van het type uitgeverij en sector waar de Uitgever werkzaam is. Zo kan iemand met een opleiding rechten gaan werken bij een juridische uitgeverij. Door middel van cursussen of trainingen kunnen specifieke compententies van Uitgever bijgeleerd worden.

Opleidingen Uitgever

Excel 2019 Basis Gevorderd Expert: Excel - Microsoft Office - Microsoft Office 365 - Excel voor gevorderden / expert
Excel Basis Gevorderd Expert.  Bestel deze Excel 2019 unieke E-learning cursus online, 1 jaar 24/ 7 toegang tot een virtuele Office (Cloud) omgeving met rijke interactieve video’s, spraak, ondertiteling, praktijkopdrachten …
Excel 2019 Basis Gevorderd Expert: Excel - Microsoft Office - Microsoft Office 365 - Excel voor gevorderden / expert
Microsoft Outlook - E-mail - Microsoft Outlook 365 + Online Boek
Outlook 365 + Online Boek.  Unieke Outlook 365 cursus versie 2019 in een virtuele Office 365 cloud omgeving met praktijkopdrachten en rijke interactieve video’s met spraak en ondertiteling met real-time …
Microsoft Outlook - E-mail - Microsoft Outlook 365 + Online Boek
Microsoft Teams: Microsoft Teams - Microsoft Office 365 - Online communicatie - Digitale communicatie - Vergaderen - Effectief vergaderen - Samenwerken - Interne communicatie - B2B-Communicatie - Thuiswerken / werken op afstand
Microsoft Teams.  Bestel de beste, unieke E-Learning cursus Microsoft Teams, 365 dagen 24/ 7 toegang tot een virtuele Office (Cloud) omgeving met rijke interactieve video’s, spraak, ondertiteling, praktijkopdrachten met real-time …
Microsoft Teams: Microsoft Teams - Microsoft Office 365 - Online communicatie - Digitale communicatie - Vergaderen - Effectief vergaderen - Samenwerken -  Interne communicatie - B2B-Communicatie - Thuiswerken / werken op afstand
Adobe Illustrator
Ben jij geïnteresseerd in het ontwerpen van logo´s, iconen, infographics en ander grafisch artwork? Dan kan deze training Illustrator iets voor jou zijn. In een dag leer je hoe je …
Adobe Illustrator
Word - Microsoft Word - Word 2019 Basis Gevorderd Expert - Microsoft Office - Microsoft Office 365 - tekstverwerken
Word 2019 Basis Gevorderd Expert.  Bestel de beste, unieke E-Learning cursus Microsoft Word 2019, 365 dagen 24/ 7 toegang tot een virtuele Office (Cloud) omgeving met rijke interactieve video’s, spraak, …
Word - Microsoft Word - Word 2019 Basis Gevorderd Expert - Microsoft Office - Microsoft Office 365 - tekstverwerken



Omscholen tot Uitgever

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Uitgever. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Uitgever

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Uitgever

Als je Uitgever wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Uitgever zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Uitgever

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Uitgever?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Uitgever

Een Uitgever heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Delegeren
Delegeren

Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.

Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak. 

Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Uitgever

  • Beslissingen nemen
  • Afwegen
  • Prioriteiten stellen
  • Overzicht hebben
  • Leiderschap
  • Uitdrukkingsvaardigheid
  • Vernieuwend zijn
  • Verbeeldingskracht
  • Creatief denken
  • Besluitvaardigheid
  • Delegeren
  • Motiveren
  • Doelgericht werken
  • Doorzettingsvermogen
  • Ambitie
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Uitgever nodig? 

De Uitgever leidt het uitgeefproces en werkt samen met een groot aantal mensen. Het is dus belangrijk om over leidinggevende kwaliteiten te bezitten. Hij stuurt mensen aan en weet anderen te motiveren en te overtuigen. Een krachtige uitstraling is hierbij van belang (Baas).

Omdat een Uitgever verantwoordelijk is voor het succes van een uitgave en de eventuele behaalde winst, is het tevens belangrijk dat hij gedreven is en gericht op het behalen van successen. Hij gaat doelgericht te werk en heeft een sterke behoefte om successen te behalen (Succesvolle werker).


Eigenschappen Uitgever

  • Zelfverzekerdheid
  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Enthousiasme
  • Ondernemendheid



Wat zijn de baankansen voor een Uitgever?

Als Uitgever kun je doorgroeien naar senior Uitgever. Deze beheert een groter fonds en heeft meer redacteuren onder zich. Tevens zijn er doorgroeimogelijkheden naar een functie waarbij men leiding geeft over verschillende Uitgevers en ten slotte directeur van een uitgeverij.

De actuele kans op werk voor een Uitgever

Het beroep Uitgever is onderdeel van de beroepsfamilie Uitgevers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Uitgevers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Uitgever

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Uitgever

Het beroep Uitgever is onderdeel van de beroepsfamilie Uitgevers.


Waar werkt een Uitgever?

Een Uitgever is werkzaam bij een uitgeverij. Deze zijn in te delen in vier verschillende sectoren: de algemene, educatieve of wetenschappelijke uitgeverij en de tijdschriftenuitgeverij. De grootte van uitgeverijen is erg uiteenlopend. Dit kunnen grote organisaties zijn met honderden mederwerkers, maar er bestaan ook kleine uitgeverijen met slechts 15 werknemers. Over het algemeen zijn dit profit-organisaties. Er bestaan enkele kleine non-profit uitgeverijen. Dit zijn echter uitzonderingen.


Met wie werkt een Uitgever samen? 

De Uitgever heeft een groot netwerk om zich heen waarmee hij nauw samenwerkt. Hij geeft leiding aan een team, meestal bestaande uit een redacteur, vormgever, martketeer en ICT-specialist. Deze zijn allemaal verantwoordelijk voor een gedeelte van het uitgeefproces. Tevens heeft de Uitgever veel contact met auteurs. Naar boven toe legt de Uitgever verantwoording af aan de directie. Deze dient het uitgeefplan goed te keuren.


  • Redacteur
  • Vormgever
  • Marketeer
  • ICT-specialist
Uitgever

Verwante beroepen Uitgever:

Redacteur
Salaris: €2200 tot €4500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Uitgever in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Redacteur
  • Vormgever
  • Marketeer
  • ICT-specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar