Webwinkelier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Webwinkelier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Webwinkelier? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Webwinkelier wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Webwinkelier, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Webwinkelier
Vacatures Webwinkelier
Vacatures laden...
Wat is een Webwinkelier?
Een webwinkelier of webshopeigenaar beheert en exploiteerd één of meerdere webshops. De webwinkeliers kan dat alleen doen als zelfstandige, of met meerdere partners. Er zijn verschillende type webwinkeliers. Je hebt webwinkeliers die zich richten op een bepaalde branche, of een groot assoritment hebben. Je hebt ook niche-webwinkeliers, zij richten zich op een heel specifiek stuk(je) van de markt of zelfs alleen op één product. Wanneer een webwinkelier in loondienst werkt, wordt deze vaak webshop manager genoemd.
De webshop eigenaar is vaak een allround ondernemer die ook verstand heeft van online marketing of webexploitatie. De webwinkelier heeft veel zaken om aan te denken, naast het runnen van de website moet hij of zij zich ook bezig houden met ervoor zorgen dat er bezoekers op de website komen. Ook is de webwinkel eigenaar bezig met de inkoop, dus ook het bepalen van het assortiment. Maar natuurlijk ook de verzending van de producten en klantenservice. In sommige gevallen bouwt de webwinkelier zijn eigen website, of doet hij dit samen met de zijn zakenpartner. Verder zal je als webwinkelier ook bezig zijn met het organiseren van betalingen en de webhositing. En dan niet te vergeten doet de webwinkeleigenaar ook nog de boekhouding. Zelf, via een boekhoud pakket, of het wordt uitbesteedt.
Als webwinkel eigenaar heb je dus een heel diverse baan of onderneming. Er zijn webwinkeliers die hun onderneming parttime doen naast een vaste baan. Als je je echt richt op een niche kan je van klein naar groot groeien. Je zal niet de eerste zijn die klein begint en na verloop van tijd een serieus bedrijf heeft. In het begin is het aan te raden dat je zoveel mogelijk kleine delen van het ondernemen zelf kunt oppakken om de kosten laag te houden. Denk aan zaken zoals basis boekhouden, opbouwen van een basis e-commerce website.
Past het beroep Webwinkelier bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een Webwinkelier?
Een Webwinkelier doet vele verschillende dingen. Hij is verantwoordelijk voor de website en moet ervoor zorgen dat er bezoekers komen, want zonder bezoekers zijn er geen klanten.
De webwinkelier moet de webwinkel inrichten op een manier dat de bezoekers goed kunnen vinden wat ze willen. Hij of zij moet ervoor zorgen dat de juiste producten op de website staan en er aantrekkelijk uit zien.
Daarnaast is een webwinkelier bezig met de klantenservice, want vaak zijn er vragen of komen er retouren.
Ook moet de webwinkelier de gekochte producten versturen. Het is belangrijk dat hij of zij de juiste verpakkingsmaterialen gebruikt. Een mode webshop verstuurd bijvoorbeeld meestal niet in dozen, maar in kleding verzendzakken.
Een webwinkelier moet er dus ook voor zorgen dat de website draait. Dus hij/zij is verantwoordelijk voor de IT ervan, of besteedt dit uit aan een specialist.
Daarnaast moet een webwinkelier ook de administratie verzorgen. De kosten voor de inkoop, de opbrengsten van de verkoop, de marketing, enzovoort.
Dit zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een webwinkelier. Wanneer je start als webwinkelier zal je vele van deze taken zelf doen, of je werkt met specialisten. Wanneer je groeit kan het zo zijn dat je stapsgewijs deze verantwoordelijkheden overdraagt aan je medewerkers.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Webwinkelier per niveau
Vacatures Webwinkelier per stad
Vacatures Webwinkelier Alkmaar
Vacatures Webwinkelier Alphen aan den Rijn
Vacatures Webwinkelier Amersfoort
Vacatures Webwinkelier Amstelveen
Vacatures Webwinkelier Amsterdam
Vacatures Webwinkelier Apeldoorn
Vacatures Webwinkelier Bergen op Zoom
Vacatures Webwinkelier Capelle aan den IJssel
Vacatures Webwinkelier Den Bosch
Vacatures Webwinkelier Den Haag
Vacatures Webwinkelier Den Helder
Vacatures Webwinkelier Deventer
Vacatures Webwinkelier Doetinchem
Vacatures Webwinkelier Dordrecht
Vacatures Webwinkelier Eindhoven
Vacatures Webwinkelier Enschede
Vacatures Webwinkelier Groningen
Vacatures Webwinkelier Haarlem
Vacatures Webwinkelier Haarlemmermeer
Vacatures Webwinkelier Heerlen
Vacatures Webwinkelier Helmond
Vacatures Webwinkelier Hengelo
Vacatures Webwinkelier Hilversum
Vacatures Webwinkelier Hoogeveen
Vacatures Webwinkelier Katwijk
Vacatures Webwinkelier Leeuwarden
Vacatures Webwinkelier Lelystad
Vacatures Webwinkelier Maastricht
Vacatures Webwinkelier Middelburg
Vacatures Webwinkelier Nieuwegein
Vacatures Webwinkelier Nijmegen
Vacatures Webwinkelier Purmerend
Vacatures Webwinkelier Roermond
Vacatures Webwinkelier Roosendaal
Vacatures Webwinkelier Rotterdam
Vacatures Webwinkelier Schiedam
Vacatures Webwinkelier Spijkenisse
Vacatures Webwinkelier Terneuzen
Vacatures Webwinkelier Tilburg
Vacatures Webwinkelier Utrecht
Vacatures Webwinkelier Veenendaal
Vacatures Webwinkelier Vlaardingen
Vacatures Webwinkelier Westland
Vacatures Webwinkelier Zaanstad
Salarisschaal Webwinkelier
Wat verdient een Webwinkelier?
Een webwinkelier die in dienstverband zal de titel webshop manager dragen. Hij of zij zal gemiddeld zo rond de € 4000,- per maand verdienen, afhankelijk van de grootte van de webshop.
Als zefstandige zal een beginnend webshop eigenaar tevreden moeten zijn met weinig tot geen inkomsten. Dit aangezien het verkrijgen van een aandeel binnen de E-commerce markt best lastig kan zijn. Het is dus een kwestie van de aanhouder wint. Hierna is het mogelijk om een laag tot gemiddeld salaris te onttrekken uit de onderneming. Bij volledige focus op de webshop (zonder baan ernaast) is het mogelijk om modaal te verdienen en meer. Dit alles is afhankelijk van de markt waar je in opereert, qua locatie en marktomvang. De grootte van vraag naar jouw producten en de marge die gemaakt wordt. Ook is het natuurlijk afhankelijk of je alleen werkt, met partners of personeel in dienst hebt.
Meer weten over het salaris Webwinkelier
Hoe word je een Webwinkelier?
Als webshop eigenaar hoeft je niet specifiek een vooropleiding te hebben. Er zijn wel mogelijkheden als een HBO opleiding Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers te volgen, want ondernemen is een vak apart. Verder is het belangrijk dat je wel verstand hebt van E-commerce of online marketing. Hier zijn vele cursussen in te vinden, van basis webshop beginnen, tot SEO, Adwords of E-mail marketing. Omdat je met veel bezig bent dien je dus van alles wat af te weten, dus een cursus inkoop of boekhouding kan ook van pas komen. Er zijn best wel wat webwinkel eigenaren die eerst ervaring in loondienst hebben opgedaan om zo de nodige kennis in de praktijk op te doen. Verder is er ook online veel informatie te vinden om een webwinkel te starten.
Opleidingen Webwinkelier
Omscholen tot Webwinkelier
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Webwinkelier. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Webwinkelier
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Webwinkelier
Als je Webwinkelier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Webwinkelier zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Webwinkelier
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Interview met een Webwinkelier
Erik Koomen is eigenaar van een webwinkel.
Ben je benieuwd wat een webwinkeleigenaar allemaal doet op een dag? Erik Koomen is webwinkeleigenaar en vertelt je er alles over!
Lees de rest van het interview met een WebwinkelierCompetenties Webwinkelier
Een Webwinkelier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend
Omschrijving
Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.
Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.
Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken
Omschrijving
Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.
Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.
Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.
Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen
Omschrijving
In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.
Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.
Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.
Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk
Omschrijving
Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.
Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.
Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel
Wat is Zelfsturing?
Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.
Zwakke punten
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.
Vaardigheden Webwinkelier
- Durf
- Doorzettingsvermogen
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Buiten kaders denken
- Ambitie
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Prioriteiten stellen
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Positiviteit
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Zelfontwikkeling
- Concentratievermogen
- Resultaatgerichtheid
- Overtuigingskracht
- Creativiteit
- Bemiddelen
- Proactiviteit
- Doelgericht werken
- Wendbaarheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Webwinkelier nodig?
De succesvolle werker past het beste bij het profiel van webshop manager of webwinkel eigenaar. Dit aangezien de markt altijd aan verandering onderhevig is, dien je stevig in je schoenen te staan en doelgericht dient te handelen. Uiteraard ben je als eigen ondernemer ook van het (eigen) baas type. Je zult jezelf en of anderen dienen aan te sturen en de juiste beslissingen moeten nemen om de onderneming te laten draaien.
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Webwinkelier
- Zelfverzekerdheid
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Enthousiasme
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Webwinkelier?
De E-commerce sector biedt vele mogelijkheden en zijn bijna eindeloos te noemen, de markt groeit al jaren met tientallen procenten per jaar. De groei zal doorblijven gaan, de vraag naar nieuwe producten en diensten zal blijven evolueren.
Wanneer je als zelfstandige de markt op wilt, zal je wel creatief moeten zijn en jouw stuk van de markt en het product moeten ontdekken. Mocht het onverhoopt toch niet lukken kan je als oud webinkeleigenaar vaak wel aan de slag bij een bedrijf, want er is ook al jaren een tekort aan E-commerce professionals met ervaring. Er zijn dus veel online marketing vacatures.
De actuele kans op werk voor een Webwinkelier
Het beroep Webwinkelier is onderdeel van de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Webwinkelier
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Webwinkelier
Het beroep Webwinkelier is onderdeel van de beroepsfamilie Managers detail- en groothandel.
Verwante beroepen Webwinkelier
Mogelijke specialisaties voor een Webwinkelier
Doorgroei beroepen voor een Webwinkelier
Waar werkt een Webwinkelier?
Een webwinkelier zit in bijna alle gevallen bij een Profit organisatie. Het kan voorkomen dat een webwinkelier een stichting heeft of er voor werkt, bijvoorbeeld als de inkomsten bedoelt zijn als fondsenwerving. Als ondernemer is het in eerste instantie is het wijs om te kiezen voor een projectmatige organisatie welke later (bij het aannemen van personeel) evalueert in een meer traditionele structuur of Holacracy.
Met wie werkt een Webwinkelier samen?
Het netwerk van een webwinkelier is heel breed. Hij of zij heeft contacten in alle branches waar de onderneming mee te maken heeft. Van de klant tot verschillende leveranciers, de boekhouder, de developer of een online marketeer.
Alles over het beroep Webwinkelier in één oogopslag
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2800 tot €8000