Recruitment Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Recruitment Manager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Recruitment Manager? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Recruitment Manager wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Recruitment Manager, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Recruitment Manager
Vacatures Recruitment Manager
Vacatures laden...
Wat is een Recruitment Manager?
Als Recruitment Manager ben je verantwoordelijk voor de Recruitment Consultants. Jij bent de eindverantwoordelijke voor de behaalde resultaten en het realiseren van de gestelde doelstellingen.
Je vervult onder andere een rol in de opzet en uitvoering in de recruitment- en humanresourceprocessen. Als Recruitment Manager vertaal je het beleid van het recruitmentbedrijf naar daadwerkelijke plannen voor regio's of vestigingen, wanneer je Manager bent van meer dan een vestiging. In dat geval behoren ook het organiseren en maken van planningen met regiomanagers of de directeur tot je taken.
Past het beroep Recruitment Manager bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Recruitment Manager per niveau
Vacatures Recruitment Manager per stad
Vacatures Recruitment Manager Alkmaar
Vacatures Recruitment Manager Almelo
Vacatures Recruitment Manager Almere
Vacatures Recruitment Manager Alphen aan den Rijn
Vacatures Recruitment Manager Amersfoort
Vacatures Recruitment Manager Amstelveen
Vacatures Recruitment Manager Amsterdam
Vacatures Recruitment Manager Apeldoorn
Vacatures Recruitment Manager Arnhem
Vacatures Recruitment Manager Assen
Vacatures Recruitment Manager Bergen op Zoom
Vacatures Recruitment Manager Breda
Vacatures Recruitment Manager Capelle aan den IJssel
Vacatures Recruitment Manager Delft
Vacatures Recruitment Manager Den Bosch
Vacatures Recruitment Manager Den Haag
Vacatures Recruitment Manager Den Helder
Vacatures Recruitment Manager Deventer
Vacatures Recruitment Manager Doetinchem
Vacatures Recruitment Manager Dordrecht
Vacatures Recruitment Manager Ede
Vacatures Recruitment Manager Eindhoven
Vacatures Recruitment Manager Emmen
Vacatures Recruitment Manager Enschede
Vacatures Recruitment Manager Gouda
Vacatures Recruitment Manager Groningen
Vacatures Recruitment Manager Haarlem
Vacatures Recruitment Manager Haarlemmermeer
Vacatures Recruitment Manager Heerlen
Vacatures Recruitment Manager Helmond
Vacatures Recruitment Manager Hengelo
Vacatures Recruitment Manager Hilversum
Vacatures Recruitment Manager Hoogeveen
Vacatures Recruitment Manager Hoorn
Vacatures Recruitment Manager Katwijk
Vacatures Recruitment Manager Leeuwarden
Vacatures Recruitment Manager Leiden
Vacatures Recruitment Manager Lelystad
Vacatures Recruitment Manager Maastricht
Vacatures Recruitment Manager Middelburg
Vacatures Recruitment Manager Nieuwegein
Vacatures Recruitment Manager Nijmegen
Vacatures Recruitment Manager Oss
Vacatures Recruitment Manager Purmerend
Vacatures Recruitment Manager Roermond
Vacatures Recruitment Manager Roosendaal
Vacatures Recruitment Manager Rotterdam
Vacatures Recruitment Manager Schiedam
Vacatures Recruitment Manager Spijkenisse
Vacatures Recruitment Manager Terneuzen
Vacatures Recruitment Manager Tilburg
Vacatures Recruitment Manager Utrecht
Vacatures Recruitment Manager Veenendaal
Vacatures Recruitment Manager Venlo
Vacatures Recruitment Manager Vlaardingen
Vacatures Recruitment Manager Westland
Vacatures Recruitment Manager Zaanstad
Vacatures Recruitment Manager Zeist
Salarisschaal Recruitment Manager
Wat verdient een Recruitment Manager?
Het salaris van een Recruitment Manager ligt ergens tussen de €3500 en de €6000 bruto per maand. Wat je gaat verdienen hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, taken en het werkveld waarbinnen het recruitmentbureau actief is. Ook bestaat het salaris voor een deel uit bonussen. Hoeveel bonussen of commissie je krijgt hangt af van de prestaties van jou en het team dat voor je werkt.
Overige arbeidsvoorwaarden kunnen onder andere zijn trainingen, mobiele telefoon, laptop en een eindejaarsbonus.
Meer weten over het salaris Recruitment Manager
Hoe word je een Recruitment Manager?
Om Recruitment Manager te worden heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig of een WO achtergrond. Vaak wordt er niet een specifieke opleiding gevraagd, maar vooral ervaring.
Een optie kan zijn om door te stromen in deze functie vanuit de functie van Recruitment Consultant. Je hebt dan al meer ervaring in deze richting. Een logische opleidingskeuze is dan richting Recruitment of Sales. Soms worden er ook traineeships aangeboden vanuit recruitmentbedrijven die je dan in praktijk de kneepjes van het vak bijbrengen.
Opleidingen Recruitment Manager
Omscholen tot Recruitment Manager
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Recruitment Manager. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Recruitment Manager
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Recruitment Manager
Als je Recruitment Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recruitment Manager zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Recruitment Manager
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Recruitment Manager?
Competenties Recruitment Manager
Een Recruitment Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit
Omschrijving
Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.
Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.
Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Vaardigheden Recruitment Manager
- Prioriteiten stellen
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Luistervaardigheid
- Kansen zien
- Contacten leggen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Recruitment Manager nodig?
In eerste instantie ben je als Recruitment Manager leidinggevende van een groep medewerkers binnen het recruitmentbureau. Dat wil zeggen dat je ook van nature over die eigenschappen moet beschikken. Je moet gezag uitstralen en zelfvertrouwen hebben. Toch moet je ook dusdanig met de werkvloer in contact zijn dat personeel wanneer dat nodig is naar je toe kan en durft te stappen (Baas).
Omdat het halen van targets afhankelijk is van de inspanningen en leiding van de Recruitment Manager moet je gedreven zijn en het beter willen doen dan anderen. Verlies daarbij echter niet uit het oog wat praktisch haalbaar is voor je personeel om te voorkomen dat zich hierin problemen ontwikkelen (Succesvolle werker).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Recruitment Manager
- Zelfverzekerdheid
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Enthousiasme
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Recruitment Manager?
Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Recruitment Manager. Zowel in binnen- als buitenland worden voldoende goede krachten gezocht die leiding kunnen geven in de werving en selectiebranche.
Soms zul je een bedrijf binnenkomen als trainee of anders als junior medewerkers. Je doorgroeimogelijkheden zijn in dat geval de functie van senior recruitment consultant en daarna bij voldoende ervaring de eigenlijke functie waar je op uit was, die van Recruitment Manager. Het is in ieder geval belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche, dit kan de Recruitment Manager bijvoorbeeld doen door het lezen van blogs over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment
Na Recruitment Manager te zijn geweest van een afdeling kun je ook doorgroeien naar regiomanager en vervolgens nog tot directeur. Uiteindelijk kun je er dan zelf voor kiezen het bureau uit te breiden en meer personeel aan te nemen, grotere of meer opdrachten te verwerken of meer vestigingen te openen.
De actuele kans op werk voor een Recruitment Manager
Het beroep Recruitment Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers werving & selectie en arbeidsbemiddeling. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers werving & selectie en arbeidsbemiddeling is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Recruitment Manager
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Recruitment Manager
Het beroep Recruitment Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers werving & selectie en arbeidsbemiddeling.
Verwante beroepen Recruitment Manager
Mogelijke specialisaties voor een Recruitment Manager
Doorgroei beroepen voor een Recruitment Manager
Waar werkt een Recruitment Manager?
Een recruitmentbureau waar de Recruitment Manager werkt is bedoelt om winst te maken. Diensten worden verleend na betaling. Dat betekent dat de functie dus valt onder de profit sector.
Met wie werkt een Recruitment Manager samen?
De Recruitment Manager heeft in eerste instantie vooral te maken met het team van recruitment consultants onder zich. Zij doen het directe werk op de werkvloer en rapporteren aan jou. De Recruitment Manager moet dan weer verantwoording afleggen aan de regiomanager. De regiomanager staat weer in contact met andere regiomanagers en de directeur van het geheel.
- Recruitment Manager
- Regiomanager
- Directeur
- Recruitment Consultant
Verwante beroepen Recruitment Manager:
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed
Baankans
Alles over het beroep Recruitment Manager in één oogopslag
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
- Recruitment Manager
- Regiomanager
- Directeur
- Recruitment Consultant
Salarisindicatie:
- Van €3500 tot €6000