Traiteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Traiteur: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Traiteur? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Traiteur wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Traiteur, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Traiteur


Vacatures Traiteur

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Traiteur?

 

Een Traiteur bereidt verse maaltijden en verkoopt die in een Traiterie of brengt die bij klanten, zoals bedrijven of particulieren.

De Traiteur maakt bijvoorbeeld lekkere gerechten, soepen, broodjes en maaltijden. Ook maakt de Traiteur buffetten voor feesten en recepties. De Traiteur zal altijd creatief moeten zijn om iets extra’s te bieden en beter te zijn dan concurrenten. De Traiteur bedenkt nieuwe producten en nieuwe presenteermogelijkheden. Hij speelt hierbij in op de wensen van klanten en culinaire trends.

De Traiteur houdt zich verder onder meer bezig met het adviseren van de klant, het beheren van de voorraad, marketing, administreren en reinigen en desinfecteren. De Traiteur houdt zich strikt aan de hygiëneregels. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels van de Europese Unie en de Vleeswarenwet.
 


Past het beroep Traiteur bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Traiteur per stad

Vacatures Traiteur Alkmaar

Vacatures Traiteur Almelo

Vacatures Traiteur Almere

Vacatures Traiteur Alphen aan den Rijn

Vacatures Traiteur Amersfoort

Vacatures Traiteur Amstelveen

Vacatures Traiteur Amsterdam

Vacatures Traiteur Apeldoorn

Vacatures Traiteur Arnhem

Vacatures Traiteur Assen

Vacatures Traiteur Bergen op Zoom

Vacatures Traiteur Breda

Vacatures Traiteur Capelle aan den IJssel

Vacatures Traiteur Delft

Vacatures Traiteur Den Bosch

Vacatures Traiteur Den Haag

Vacatures Traiteur Den Helder

Vacatures Traiteur Deventer

Vacatures Traiteur Doetinchem

Vacatures Traiteur Dordrecht

Vacatures Traiteur Ede

Vacatures Traiteur Eindhoven

Vacatures Traiteur Emmen

Vacatures Traiteur Enschede

Vacatures Traiteur Gouda

Vacatures Traiteur Groningen

Vacatures Traiteur Haarlem

Vacatures Traiteur Haarlemmermeer

Vacatures Traiteur Heerlen

Vacatures Traiteur Helmond

Vacatures Traiteur Hengelo

Vacatures Traiteur Hilversum

Vacatures Traiteur Hoogeveen

Vacatures Traiteur Hoorn

Vacatures Traiteur Katwijk

Vacatures Traiteur Leeuwarden

Vacatures Traiteur Leiden

Vacatures Traiteur Lelystad

Vacatures Traiteur Maastricht

Vacatures Traiteur Middelburg

Vacatures Traiteur Nieuwegein

Vacatures Traiteur Nijmegen

Vacatures Traiteur Oss

Vacatures Traiteur Purmerend

Vacatures Traiteur Roermond

Vacatures Traiteur Roosendaal

Vacatures Traiteur Rotterdam

Vacatures Traiteur Schiedam

Vacatures Traiteur Spijkenisse

Vacatures Traiteur Terneuzen

Vacatures Traiteur Tilburg

Vacatures Traiteur Utrecht

Vacatures Traiteur Veenendaal

Vacatures Traiteur Venlo

Vacatures Traiteur Vlaardingen

Vacatures Traiteur Westland

Vacatures Traiteur Zaanstad

Vacatures Traiteur Zeist

Vacatures Traiteur Zoetermeer

Vacatures Traiteur Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Traiteur

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Traiteur?

 

Een Traiteur kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Traiteur. Als een Traiteur eigen baas is, hangen zijn inkomsten onder andere af van zijn aanbod, de economie en de concurrentie.

Als secundaire voorwaarden gelden onder andere een onregelmatigheidstoeslag en vakantiegeld. 


Meer weten over het salaris Traiteur

Salaris aankomend Traiteur Salaris junior Traiteur Wat is het salaris van een medior Traiteur? Welk salaris krijgt een senior Traiteur?


Hoe word je een Traiteur? 

 

Een mogelijke opleiding tot Traiteur is Slager-Traiteur (MBO niveau 3). De student leert alles over het bedenken en bereiden van producten, productpresentatie, voorraadbeheer, calculeren, reinigen en klanten adviseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Traiteur

Er zijn geen opleidingen Traiteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Traiteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel


Omscholen tot Traiteur

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Traiteur. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Traiteur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Traiteur

Als je Traiteur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Traiteur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Traiteur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Traiteur?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Traiteur

Een Traiteur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Vaardigheden Traiteur

  • Durf
  • Nieuwe oplossingen bedenken
  • Buiten kaders denken
  • Ambitie
  • Doorzettingsvermogen
  • Oog voor detail
  • Zorgvuldigheid
  • Nauwkeurigheid
  • Analyseren
  • Systematisch denken
  • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
  • Vitaliteit
  • Levenslust
  • Positiviteit
  • Inlevingsvermogen
  • Aanpassingsvermogen
  • Lichtvoetigheid
  • Vriendelijkheid
  • Respectvol
  • Dienstverlenendheid
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Traiteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Traiteur zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Traiteur moet hard werken om goede, innovatieve producten aan te kunnen bieden. Hij steekt niet alleen tijd in de bereiding van maaltijden, maar ook in het volgen van trends door bijvoorbeeld naar beurzen te gaan. De Traiteur is gedreven, heeft veel energiek en is klantgericht. Bovendien is hij nauwkeurig en gedisciplineerd (Succesvolle Werker).

De Traiteur houdt tevens zijn omgeving in de gaten. Hij volgt de culinaire innovaties en de markt. De Traiteur speelt in op wensen van de klant en dient daarom inzichtelijk en onderzoekend te zijn (Waarnemer). 


Eigenschappen Traiteur

  • Enthousiasme
  • Zelfverzekerdheid
  • Ondernemendheid
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Traiteur?

 

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Traiteurs. Toch zullen mensen bij een slechte economie vaker kiezen zelf eten te bereiden voor een feest of iets kant-en-klaars bij een supermarkt te halen. Dit heeft invloed op het aantal vacatures of op de kans om zelf een goedlopende zaak te beginnen.

Bij goed functioneren kan een Traiteur in loondienst steeds meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken krijgen. De Traiteur kan opklimmen tot Chef of zijn eigen zaak beginnen. Een Traiteur met een eigen zaak kan eventueel uitbreiden, zich specialiseren in één keuken of juist zijn assortiment uitbreiden, of bijvoorbeeld workshops aanbieden. Ook kan een Traiteur ook serveerdiensten gaan verlenen bij grote(re) partijen. Een Traiteur werkt dan tevens als Cateringbeheerder

De actuele kans op werk voor een Traiteur

Het beroep Traiteur is onderdeel van de beroepsfamilie Slagers, poeliers en vishandelaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Slagers, poeliers en vishandelaars is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Traiteur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Traiteur

Het beroep Traiteur is onderdeel van de beroepsfamilie Slagers, poeliers en vishandelaars.


Waar werkt een Traiteur?

Een Traiteur is werkzaam bij een Slagerij of een Traiterie. Hij werkt daar in loondienst of is de eigenaar van de zaak. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector.
 


Met wie werkt een Traiteur samen? 

Een Traiteur verzorgt buffetten aan huis, maar kan ook producten verkopen in zijn winkel. Hij komt onder andere in contact met klanten, een Chef (als hij niet zelf de Chef is), Verkoopmedewerkers en Leveranciers van verse producten. 


  • Klanten
  • Chef
  • Verkoopmedewerkers
  • Leveranciers
Traiteur

Verwante beroepen Traiteur:

cateraar
Salaris: €2200 tot €3200
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Slager
Salaris: €1600 tot €2000
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Traiteur in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten
  • Chef
  • Verkoopmedewerkers
  • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar