Growth Hacker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Growth Hacker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Growth Hacker? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Growth Hacker wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Growth Hacker, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Growth Hacker
Vacatures Growth Hacker
Vacatures laden...
Wat is een Growth Hacker?
Een Growth Hacker is een Online Marketing Specialist die zich specifiek richt op het versnellen van de groei door het proces of een bepaalde methodiek te “hacken”. Hij of zij doet veel kleine testen/experimenten om de meest effectieve methode te vinden om zo snel mogelijke groei te realiseren, wanneer deze methode is gevonden zal hij/of zij de methode zoveel mogelijk inzetten.
Een Growth Hacker is vaak een veelkunner die zich daarnaast gespecialiseerd heeft in een aantal online disciplines, zo heeft de Growth Hacker overzicht van alle mogelijkheden en zoekt hij of zij meerdere aansluitende elementen bij elkaar om een zo groot mogelijke effectiviteit te realiseren.
Volgens sommigen is Growth Hacker geen beroep. Growth Hacking of Agile Growth is een mindset dat verschillende rollen onder zich heeft. Als we het over een Growth Hacker hebben, dan praten we vaak over een technisch onderlegd marketeer, binnen een Growth team is dit een ‘Head of Growth’, of Growth Marketeer. De term Growth Hacker wordt niet overal genoemd. Vaak kom je de volgende beroepen tegen; data marketeer, online marketeer, digital marketeer, growth marketeer of nog onder de oude noemer marketing manager.
Past het beroep Growth Hacker bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesWat doet een Growth Hacker?
Een Growth Hacker versnelt de groei van een onderneming met het inzetten van de Growth Hacking methode. Growth Hacking ligt dicht tegen de Lean Start Up methode aan en Agile Ontwikkeling. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat een experiment in de vorm van een klein product wordt gedaan. De vorm hierbij is een MVP (Minimum Viable Product), hetgeen inhoudt een zo klein mogelijke haalbare versie van het oorspronkelijke idee te ontwikkelen en uit te voeren.
Indien het resultaat in de gewenste richting wijst, besluit de Growth Hacker het idee verder uit te werken of de methode in een verbeterde vorm te herhalen. De Growth Hacker overziet het geheel en heeft verstand van zowel marketing als techniek. Zodoende kan de Growth Hacker kan snel inschatten of een idee haalbaar is wel of geen mogelijkheden biedt. De Growth Hacker analyseert continue de resultaten van de experimenten en activiteiten om op basis van de belangrijkste KPI's de prioriteiten te stellen en de verdere acties en ontwikkelingen te bepalen.
Een Growth Hacker heeft één doel: het vinden van de meest effectieve en efficiënte manier om de business te laten groeien (en om deze groei te behouden). In deze rol ben je veel aan het experimenteren en analyseren, maar ben je ook bezig om processen te verbeteren. Je bent een verkenner van de organisatie en loopt constant voor op de ontwikkelingen.
Heb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Growth Hacker per niveau
Vacatures Growth Hacker per stad
Vacatures Growth Hacker Alkmaar
Vacatures Growth Hacker Almelo
Vacatures Growth Hacker Almere
Vacatures Growth Hacker Alphen aan den Rijn
Vacatures Growth Hacker Amersfoort
Vacatures Growth Hacker Amstelveen
Vacatures Growth Hacker Amsterdam
Vacatures Growth Hacker Apeldoorn
Vacatures Growth Hacker Arnhem
Vacatures Growth Hacker Bergen op Zoom
Vacatures Growth Hacker Capelle aan den IJssel
Vacatures Growth Hacker Den Bosch
Vacatures Growth Hacker Den Haag
Vacatures Growth Hacker Den Helder
Vacatures Growth Hacker Deventer
Vacatures Growth Hacker Doetinchem
Vacatures Growth Hacker Dordrecht
Vacatures Growth Hacker Eindhoven
Vacatures Growth Hacker Enschede
Vacatures Growth Hacker Groningen
Vacatures Growth Hacker Haarlem
Vacatures Growth Hacker Haarlemmermeer
Vacatures Growth Hacker Heerlen
Vacatures Growth Hacker Helmond
Vacatures Growth Hacker Hengelo
Vacatures Growth Hacker Hilversum
Vacatures Growth Hacker Hoogeveen
Vacatures Growth Hacker Katwijk
Vacatures Growth Hacker Leeuwarden
Vacatures Growth Hacker Leiden
Vacatures Growth Hacker Lelystad
Vacatures Growth Hacker Maastricht
Vacatures Growth Hacker Middelburg
Vacatures Growth Hacker Nieuwegein
Vacatures Growth Hacker Nijmegen
Vacatures Growth Hacker Purmerend
Vacatures Growth Hacker Roermond
Vacatures Growth Hacker Roosendaal
Vacatures Growth Hacker Rotterdam
Vacatures Growth Hacker Schiedam
Vacatures Growth Hacker Spijkenisse
Vacatures Growth Hacker Terneuzen
Vacatures Growth Hacker Tilburg
Vacatures Growth Hacker Utrecht
Vacatures Growth Hacker Veenendaal
Vacatures Growth Hacker Vlaardingen
Vacatures Growth Hacker Westland
Vacatures Growth Hacker Zaanstad
Salarisschaal Growth Hacker
Wat verdient een Growth Hacker?
Een Growth Hacker kan goed verdienen. Afhankelijk van de ervaring en het bewezen resultaat begint het salaris in loondienst bij €2800,- p/m en kan oplopen tot €5000,- p/m, afhankelijk van de plaats binnen de organisatie waar de Growth Hacker zit, bijvoorbeeld in de directie. Als zelfstandig consultant kan de Growth Hacker eventueel meer verdienen indien hij of zij veel tijd facturabel is.
Het beroep Growth Hacker is nog te nieuw om hier een duidelijk antwoord op te geven. In Silicon Valley waar het is begonnen kan iemand wel tot 120k op jaarbasis verdienen, waar je bijvoorbeeld in een MKB-organisatie in Nederland een salaris ligt van 30k. Verder moet je voor deze rol veel vrijheid krijgen om te experimenteren, daaraan zitten natuurlijk ook veel verantwoordelijkheden. Vaak wordt een laptop of ingerichte werkplek wel verzorgd. Aangezien veel startups naar deze rol vragen zie je vaak secundaire voorwaarden, zoals; betaalde lunch, sportabonnement, game room in de pauze, vrijmibo’s en 30 vakantiedagen.
Meer weten over het salaris Growth Hacker
Hoe word je een Growth Hacker?
Om Growth Hacker te worden heb je minimaal een aantal jaar online marketing ervaring nodig. Je moet in de breedte verstand hebben van diverse online marketing disciplines zoals SEO, Online Advertising, Email of Social Media. Daarnaast heb je ook verstand van Webdevelopment nodig. Je hoeft geen programmeur te zijn, maar wel goed snappen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zien. Ook heb je project management of product owner ervaring nodig. Growth Hacking is niet alleen een methodiek, maar vooral ook een mindset.
De Growth Hacker zoekt naar maximale groei mogelijkheden in zaken die een hefboom effect kunnen realiseren binnen de gehele keten. Agile en Lean Startup bieden een goede basis om de Growth Hacking methodiek te leren. Growth Hacking leer je vooral door ervaring op te doen, het is de kennis van wat wel en niet werkt binnen jouw specialisme. Veel van deze kennis is al online te vinden, dus als je Growth Hacker wilt worden kan je ook online veel informatie vinden over Growth Hacking.
Opleiding Growth Hacker
Tegenwoordig bestaat er in Nederland verschillende Growth Hacking-opleidingen. De meerste Growth Hackers komen de meeste uit de hoek van programmeren of uit de traditionele marketing. Verder is het wel heel handig als je de gratis certificaten van bijvoorbeeld Google Analytics en Adwords hebt gehaald. Bijscholen is een must aangezien de technologie zo snel gaat.
Opleidingen Growth Hacker
Omscholen tot Growth Hacker
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Growth Hacker. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Growth Hacker
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Growth Hacker
Als je Growth Hacker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Growth Hacker zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Growth Hacker
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Interview met een Growth Hacker
Rik Ruiter is growth hacker.
Ben je benieuwd wat een growth hacker allemaal doet op een dag? Rik Ruiter is growth hacker en vertelt je er alles over.
Lees de rest van het interview met een Growth HackerCompetenties Growth Hacker
Een Growth Hacker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden Competentie Analytisch:
analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch
Omschrijving
Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.
Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.
Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten
Omschrijving
Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.
Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.
Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.
Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend
Omschrijving
Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.
Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.
Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus
Omschrijving
Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.
Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.
Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.
Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk
Omschrijving
Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.
Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.
Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.
Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus
Omschrijving
Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.
Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.
Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out.
Steekwoorden: zelfsturing, zelfkennis, ambitie, discipline, initiatief
Omschrijving
Deze competentie hangt samen met ‘zelfsturing’. Deze mensen stellen zich bepaalde doelen om zich verder te ontwikkelen en nemen initiatief om die te bereiken. Deze mensen nemen dan ook vaak deel aan bijvoorbeeld bijscholingen of cursussen.
Sterke punten
Deze mensen hebben een bepaalde ambitie en discipline om zich te ontwikkelen. Ze houden zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling en willen graag verder komen en hun kennis uitbreiden. Ontwikkeling vergt ook de nodige zelfkennis. Deze mensen weten dan ook hoe ze in elkaar zitten, ze kunnen hun goede en zwakke punten benoemen en weten precies waar hun interesses liggen.
Zwakke punten
Mensen die zich willen ontwikkelen, stellen doelen. Maar deze doelen kunnen onrealistisch zijn. Ze willen dan een doel behalen dat eigenlijk niet haalbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat ze zichzelf teleurstellen als een bepaald doel niet wordt behaald. Hierdoor kan ook de motivatie om nieuwe doelen te stellen afnemen.
Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel
Wat is Zelfsturing?
Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.
Zwakke punten
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.
Vaardigheden Growth Hacker
- Ambitie
- Nieuwe oplossingen bedenken
- Durf
- Proactiviteit
- Doorzettingsvermogen
- Doelgericht werken
- Verbanden leggen
- Creatief denken
- Buiten kaders denken
- Ondernemendheid
- Oplossingsgerichtheid
- Zelfsturing
- Leergierigheid
- Wendbaarheid
- Analyseren
- Systematisch denken
- Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Positiviteit
Wat voor persoonlijkheid heeft een Growth Hacker nodig?
Een Growth Hacker is allereerst een succesvolle werker. Hij of zij is gericht op het behalen van succes en geniet ervan wanneer dit bereikt wordt.
De Growth Hacker is ook grotendeels een Perfectionist, maar heeft ook de mogelijkheid om dit perfectionisme los te laten wanneer hij een experiment doet. Hierbij kijkt hij namelijk naar de 80-20 regel en kan zonder blikken of blozen een niet perfect MVP testen. De Growth Hacker is een goede waarnemer, hij leert snel en herkent snel verbanden. Verder is de Growth Hacker en levensgenieter en sommige zijn ook baas.
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Growth Hacker
- Idealistisch
- Gedisciplineerdheid
- Punctueel
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Growth Hacker?
De toekomst voor de Growth Hacker ziet er goed uit. De online markt groeit enorm en er is een grote schaarste aan dit type online specialisten. Steeds meer bedrijven met online aanwezigheid willen de Agile, Lean Start-up en Growth Hacking methode inzetten om hun groei te versnellen. Er zijn aardig wat vacatures Growth Hacker te vinden.
Met name in de grote steden waar veel startups zijn wordt geschreeuwd om Growth Hackers. Dit komt ook omdat dit vaak de mensen zijn die wat meer van organisaties hebben gezien en dus naast kun inhoudelijke rol ook een spiegel voor de ondernemer kunnen zijn. Na verwachting wordt er steeds meer focus gelegd op de kwaliteiten van Growth Hackers, zoals: data analyse, rapid prototyping, front- en back-end programmeren, maar ook de generalistische blik om het hele bedrijfsproces te optimaliseren. Iemand die dit allemaal kan noemen we in de scene een ‘Unicorn’, omdat ze zo zeldzaam zijn. Als junior ben je goed in één aspect, als medior op twee a drie gebieden, als senior op vrijwel alle vlakken.
De actuele kans op werk voor een Growth Hacker
Het beroep Growth Hacker is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Growth Hacker
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Growth Hacker
Het beroep Growth Hacker is onderdeel van de beroepsfamilie Marktonderzoekers en marketeers.
Verwante beroepen Growth Hacker
Mogelijke specialisaties voor een Growth Hacker
Doorgroei beroepen voor een Growth Hacker
Productmanager farmaceutisch bedrijf
medewerker spacemanagement (winkelinrichting)
spacemanager (winkelinrichting)
client services director reclame
medewerker marketing en communicatie
ondernemer netwerkmarketing (cosmetica)
ondernemer netwerkmarketing (telefonie en computers)
ondernemer netwerkmarketing (gezondheidsproducten)
ondernemer netwerkmarketing (financiële producten en verzekeringen)
Waar werkt een Growth Hacker?
Eigenlijk kan iedere organisatie een Growth Hacker in dienst nemen. In kleine bedrijven en startups zit deze rol vooral tegen de ondernemer aan. In het MKB en groter zit het vaak verweven binnen bestaande afdelingen zoals marketing of communicatie. Het is meer de cultuur van de organisatie die het een plek geeft. Als een bedrijf disruptief en explosief wil groeien dan heeft een Growth Hacker vaak zijn eigen spin-of-control. Voor nu komt de rol het meest voor bij startups of scale-ups zoals AirBnB, Catawiki, Uber, etc.
Met wie werkt een Growth Hacker samen?
De Growth Hacker heeft te maken met ander type online marketeers, webdevelopers en product owners. Verder heeft hij te maken met de marketing manager, directie of de eigenaar van het bedrijf. Verder ook met diverse mensen binnen en buiten de organisatie.. Als consultant heeft hij ook te maken met klanten, hetgeen ook weer marketeers, webdevelopers, managers of eigenaren kunnen zijn.
- online marketeer
- webdeveloper
- product owner
Alles over het beroep Growth Hacker in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- online marketeer
- webdeveloper
- product owner
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2800 tot €5000