Fondsenwerver: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Fondsenwerver: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Fondsenwerver? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Fondsenwerver wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Fondsenwerver, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Fondsenwerver
Vacatures Fondsenwerver
Vacatures laden...
Wat is een Fondsenwerver?
Het is de verantwoordelijkheid van de fondsenwerver om zoveel mogelijk sponsoren en donateurs te vinden voor diens (non-profit) organisatie. Een fondsenwerver kan op allerlei niveaus en voor verscheidene organisaties te werk gaan. Vaak gaat het hierbij om een goed doel, maar men kan bijvoorbeeld ook door een politieke partij of financiele instelling ingehuurd worden.
Hoewel een fondsenwerver door een organisatie aangesteld wordt, is men zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van beloftes en donaties. Als fondsenwerver brengt men dan ook het meerendeel van diens tijd door met de zoektocht naar de beste plekken om mensen voor diens organisatie te strikken, en het overtuigen van potentiele donoren.
Om diens werk succesvol te kunnen doen, zal een fondsenwerver moeten geloven in het werk wat die doet, en deze boodschap sterk overdragen in alles wat die doet. Een fondsenwerver is zelfstandig, inspirerend en uitermate doelgericht. Dit geldt voor een corporate fondsenwerver, maar ook voor mensen die van deur naar deur gaan om fondsen te werven.
Past het beroep Fondsenwerver bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Fondsenwerver per niveau
Vacatures Fondsenwerver per stad
Vacatures Fondsenwerver Alkmaar
Vacatures Fondsenwerver Almelo
Vacatures Fondsenwerver Almere
Vacatures Fondsenwerver Alphen aan den Rijn
Vacatures Fondsenwerver Amersfoort
Vacatures Fondsenwerver Amstelveen
Vacatures Fondsenwerver Amsterdam
Vacatures Fondsenwerver Apeldoorn
Vacatures Fondsenwerver Arnhem
Vacatures Fondsenwerver Bergen op Zoom
Vacatures Fondsenwerver Capelle aan den IJssel
Vacatures Fondsenwerver Den Bosch
Vacatures Fondsenwerver Den Haag
Vacatures Fondsenwerver Den Helder
Vacatures Fondsenwerver Deventer
Vacatures Fondsenwerver Doetinchem
Vacatures Fondsenwerver Dordrecht
Vacatures Fondsenwerver Eindhoven
Vacatures Fondsenwerver Enschede
Vacatures Fondsenwerver Groningen
Vacatures Fondsenwerver Haarlem
Vacatures Fondsenwerver Haarlemmermeer
Vacatures Fondsenwerver Heerlen
Vacatures Fondsenwerver Helmond
Vacatures Fondsenwerver Hengelo
Vacatures Fondsenwerver Hilversum
Vacatures Fondsenwerver Hoogeveen
Vacatures Fondsenwerver Katwijk
Vacatures Fondsenwerver Leeuwarden
Vacatures Fondsenwerver Leiden
Vacatures Fondsenwerver Lelystad
Vacatures Fondsenwerver Maastricht
Vacatures Fondsenwerver Middelburg
Vacatures Fondsenwerver Nieuwegein
Vacatures Fondsenwerver Nijmegen
Vacatures Fondsenwerver Purmerend
Vacatures Fondsenwerver Roermond
Vacatures Fondsenwerver Roosendaal
Vacatures Fondsenwerver Rotterdam
Vacatures Fondsenwerver Schiedam
Vacatures Fondsenwerver Spijkenisse
Vacatures Fondsenwerver Terneuzen
Vacatures Fondsenwerver Tilburg
Vacatures Fondsenwerver Utrecht
Vacatures Fondsenwerver Veenendaal
Vacatures Fondsenwerver Vlaardingen
Vacatures Fondsenwerver Westland
Vacatures Fondsenwerver Zaanstad
Salarisschaal Fondsenwerver
Wat verdient een Fondsenwerver?
Een fondsenwerver kan voor een liefdadigheidsorganisatie als vrijwilliger werken, en daarbij dus zelf niet betaald worden.
Als men een vaste functie als fondsenwerver heeft begitn het salaris bij ongeveer 1800 euro en men kan wel 3800 euro bruto per maand gaan ontvangen. Ook kan men een bonus krijgen als men een grote investering of sponsor voor het bedrijf binnen heeft gehaald. Verder kan men gecompenseerd worden voor reiskosten en andere uitgaven die nodig zijn om een succesvolle fondsenwerver te kunnen zijn.
Meer weten over het salaris Fondsenwerver
Hoe word je een Fondsenwerver?
Men kan op elk niveau aan fondswerven doen. De meeste opleidingen of cursussen in fondsenwerving staan dan ook open voor ieder die deze functie wil (bij)leren. Voor sommige opleidingen geldt dat men eerst een HBO-opleiding in de richting van Economie, Marketing o.d. gedaan dient te hebben.
Om op het hoogste niveau als fondsenwerver aan de slag te kunnen heeft men daarbij meestal een MBA nodig; een cursus alleen is niet genoeg om bij een groot en/of internationaal bedrijf aangenomen te kunnen worden.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fondsenwerver
Er zijn geen opleidingen Fondsenwerver aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fondsenwerver in werkt
Bekijk alle opleidingen AlgemeenOmscholen tot Fondsenwerver
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Fondsenwerver. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Fondsenwerver
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Fondsenwerver
Als je Fondsenwerver wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Fondsenwerver zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Fondsenwerver
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Fondsenwerver
Een Fondsenwerver heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: spontaan, relaties, nieuwe contacten, sociabiliteit
Omschrijving
Deze mensen bouwen relaties en netwerken op met verschillende mensen. En deze netwerken en relaties gebruiken ze om in de toekomst zaken voor elkaar te krijgen. Deze netwerkers zijn vaak in het gezelschap van anderen en leggen vaak gemakkelijk contact met mensen. Ook vinden deze mensen het leuk om nieuwe dingen uit te proberen om op die manier nieuwe contacten te leggen. Ze brengen mensen binnen in hun netwerk met elkaar in contact zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.
Sterke punten
Deze mensen nemen vaak initiatief op verschillende gebieden. Op een proactieve manier proberen ze nieuwe relaties te leggen. Deze mensen kunnen vaak goed luisteren en zich inleven in andere personen. Deze netwerkers zijn hulpvaardig, spontaan en erg sociaal.
Zwakke punten
Mensen die te graag willen netwerken kunnen ‘gemaakt’ overkomen en opdringerig overkomen. Het lijkt ze niet meer te gaan om de persoon maar puur om hun netwerk uit te breiden. Daarnaast kunnen ze zich ook teveel inleven in anderen. Het lijkt dan of ze zich overal mee willen bemoeien.
Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd
Omschrijving
Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.
Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.
Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.
Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel
Wat is Zelfsturing?
Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.
Zwakke punten
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.
Vaardigheden Fondsenwerver
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Luistervaardigheid
- Kansen zien
- Contacten leggen
- Plannen
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
- Proactiviteit
- Doelgericht werken
- Wendbaarheid
Wat voor persoonlijkheid heeft een Fondsenwerver nodig?
Om mensen te kunnen overtuigen van de waarde van diens bedrijf, en de wijsheid om daarin te investeren, zal een fondsenwerver goed moeten kunnen communiceren. Men zal zich op allerlei verschillende evenementen vertonen en daar goed voor de dag dienen te komen. Het is hierbij cruciaal dat de fondsenwerver anderen inspireert en motiveert om zo donaties of investeringen binnen te krijgen (Levensgenieter). Dit principe geldt ook voor een fondsenwerver die als vrijwilliger bij mensen langs de deur gaat.
Naast het overhalen van mensen, zal een fondsenwerver ook snel te werk dienen te gaan. Het gaat er niet alleen om dat mensen investeren in diens bedrijf, maar ook dat er veel geinvesteerd wordt (Succesvolle werker). Een fondsenwerver zal hierom veel op de been zijn, en altijd een praatje paraat hebben dat niet alleen overtuigend is maar ook efficient.
Wat voor persoonlijkheidstype is de levensgenieter? De levensgenieter heeft een opvallende persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De levensgenieter is erg optimistisch, en kan dit optimisme goed op anderen overbrengen door overtuigend, en vooral ook veel, te praten. Hij zit vol nieuwe ideeën en potentiële toekomstvisies. Ook is hij actief en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren en overtuigen van zijn eigen ideeën en snel schakelen tussen onderwerpen en projecten.
Zwakke eigenschappen
Een levensgenieter kan niet tegen routine. Hij is niet goed in dingen afmaken en hij rent weg van emoties en plichten. Grenzen moet je een levensgenieter dan ook vooral niet op willen leggen.
Omgang
Een levensgenieter is uiterst goed gezelschap. Hij is grappig en intrigerend en kan veel fascinerende verhalen vertellen. Het moet alleen niet te serieus worden, want dan rent de levensgenieter weg.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Fondsenwerver
- Optimisme
- Energiek
- Vindingrijkheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Fondsenwerver?
Een fondsenwerver creeert diens eigen kansen, waardoor het moeilijk is om in te schatten wat diens perspectieven zijn. Afhankelijk van diens connecties en overredingskracht kan een fondsenwerver zich voor elke (non-profit) organisatie inzetten. Vooral in tijden waarbij het slecht gaat met de economie kan een fondsenwerver goud waard zijn voor een bedrijf. Daarentegen heeft niet elk bedrijf behoefte aan een fondsenwerver, waardoor er wel degelijk een limiet zit aan de mogelijkheden die een fondsenwerver heeft.
De actuele kans op werk voor een Fondsenwerver
Het beroep Fondsenwerver is onderdeel van de beroepsfamilie Acquisiteurs zakelijke diensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Acquisiteurs zakelijke diensten is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Fondsenwerver
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Fondsenwerver
Het beroep Fondsenwerver is onderdeel van de beroepsfamilie Acquisiteurs zakelijke diensten.
Verwante beroepen Fondsenwerver
Doorgroei beroepen voor een Fondsenwerver
Veilinghouder bloemen, groente en fruit
Veilinghouder roerende goederen
registerveilinghouder automobielen en classic cars
registerveilinghouder boeken, prenten en tekeningen
registerveilinghouder horeca-inventarissen
registerveilinghouder kunst, antiek en inboedelgoederen
registerveilinghouder levende have paarden en pony's
registerveilinghouder machines en bedrijfsinventarissen
registerveilinghouder postzegels, munten, penningen, papiergeld en oude effecten
registerveilinghouder roerende goederen
registerveilinghouder schepen, binnenvaartuigen
registerveilinghouder slachthuis- en vleesverwerkende industrie
registerveilinghouder speelgoed
Veilingmeester bloemen, groente en fruit
Veilingmeester roerende goederen
Bedrijfsleider / ondernemer veilinghuis
Waar werkt een Fondsenwerver?
Een fondsenwerver zal vooral bij non-profits terechtkomen, omdat deze soort bedrijven het meeste baat hebben bij de functie die de fondsenwerver vervult. Er zijn echter ook commerciele organisaties die een fondsenwerver in dienst hebben.
Waar men ook terechtkomt, een fondsenwerver zal altijd buiten het bedrijf aan het werk zijn, op congressen en andere evenementen, of gewoon op straat, om zo de donaties van buiten naar binnen te kunnen doorspelen.
Met wie werkt een Fondsenwerver samen?
Een fondsenwerver bevindt zich in de hogere kringen, bij de mensen die beslissingen over investeringen kunnen maken, zoals directeurs, de financieel directeur of mogelijk de accountmanagers van investeringsbureaus. Kortom, mensen die geld hebben en dat uit kunnen geven, voor zichzelf of voor hun bedrijf.
- Directeur
- Financieel directeur
- Fondsenwerver
- Accountmanager
- Mensen met geld
Alles over het beroep Fondsenwerver in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Directeur
- Financieel directeur
- Fondsenwerver
- Accountmanager
- Mensen met geld
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1800 tot €3800