Hoofd Planning: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Hoofd Planning: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Hoofd Planning? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Hoofd Planning wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Hoofd Planning, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Hoofd Planning
Vacatures Hoofd Planning
Vacatures laden...
Wat is een Hoofd Planning?
Als Hoofd Planning is men verantwoordelijk voor de aansturing van het productie- en personeelsproces binnen een bedrijf. Men geeft leiding aan o.m. productieplanners en aan de medewerkers personeelsplanning. Het Hoofd Planning heeft intensief contact met de marketing-afdeling van een bedrijf zodat men in staat is om tijdig in te spelen op komende acties en feedback kan geven over de haalbaarheid ervan. U bent de spin in het web voor Verkoop, Productie en Inkoop binnen een bedrijf. Hierdoor is de functie van Hoofd Planner een adviserende functie maar wel een doorslaggevende omdat men in deze hoedanigheid advies en mensen kan leveren en aansturen die op tactisch en strategisch niveau kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.
Past het beroep Hoofd Planning bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Hoofd Planning per niveau
Vacatures Hoofd Planning per stad
Vacatures Hoofd Planning Alkmaar
Vacatures Hoofd Planning Almelo
Vacatures Hoofd Planning Almere
Vacatures Hoofd Planning Alphen aan den Rijn
Vacatures Hoofd Planning Amersfoort
Vacatures Hoofd Planning Amstelveen
Vacatures Hoofd Planning Amsterdam
Vacatures Hoofd Planning Apeldoorn
Vacatures Hoofd Planning Arnhem
Vacatures Hoofd Planning Assen
Vacatures Hoofd Planning Bergen op Zoom
Vacatures Hoofd Planning Breda
Vacatures Hoofd Planning Capelle aan den IJssel
Vacatures Hoofd Planning Delft
Vacatures Hoofd Planning Den Bosch
Vacatures Hoofd Planning Den Haag
Vacatures Hoofd Planning Den Helder
Vacatures Hoofd Planning Deventer
Vacatures Hoofd Planning Doetinchem
Vacatures Hoofd Planning Dordrecht
Vacatures Hoofd Planning Eindhoven
Vacatures Hoofd Planning Emmen
Vacatures Hoofd Planning Enschede
Vacatures Hoofd Planning Gouda
Vacatures Hoofd Planning Groningen
Vacatures Hoofd Planning Haarlem
Vacatures Hoofd Planning Haarlemmermeer
Vacatures Hoofd Planning Heerlen
Vacatures Hoofd Planning Helmond
Vacatures Hoofd Planning Hengelo
Vacatures Hoofd Planning Hilversum
Vacatures Hoofd Planning Hoogeveen
Vacatures Hoofd Planning Hoorn
Vacatures Hoofd Planning Katwijk
Vacatures Hoofd Planning Leeuwarden
Vacatures Hoofd Planning Leiden
Vacatures Hoofd Planning Lelystad
Vacatures Hoofd Planning Maastricht
Vacatures Hoofd Planning Middelburg
Vacatures Hoofd Planning Nieuwegein
Vacatures Hoofd Planning Nijmegen
Vacatures Hoofd Planning Purmerend
Vacatures Hoofd Planning Roermond
Vacatures Hoofd Planning Roosendaal
Vacatures Hoofd Planning Rotterdam
Vacatures Hoofd Planning Schiedam
Vacatures Hoofd Planning Spijkenisse
Vacatures Hoofd Planning Terneuzen
Vacatures Hoofd Planning Tilburg
Vacatures Hoofd Planning Utrecht
Vacatures Hoofd Planning Veenendaal
Vacatures Hoofd Planning Venlo
Vacatures Hoofd Planning Vlaardingen
Vacatures Hoofd Planning Westland
Vacatures Hoofd Planning Zaanstad
Vacatures Hoofd Planning Zeist
Salarisschaal Hoofd Planning
Wat verdient een Hoofd Planning?
Een Hoofd Planning verdient ongeveer € 2500 tot € 2900 bruto per maand afhankelijk van zijn ervaring in werkzaamheden in de accountancy. Ook wordt voldoende kennis gevraagd van wet- en regelgeving binnen de organisatie waarvoor men werkzaam is.
Meer weten over het salaris Hoofd Planning
Hoe word je een Hoofd Planning?
HBO werk- en denkniveau. Een afgeronde HBO-Logistiek/bedrijfskunde. Kennis van productieprocessen. Ervaring in actiegedreven productie-omgeving is een pré.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Planning
Er zijn geen opleidingen Hoofd Planning aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Planning in werkt
Bekijk alle opleidingen Zakelijke DienstverleningOmscholen tot Hoofd Planning
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Hoofd Planning. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofd Planning
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofd Planning
Als je Hoofd Planning wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Planning zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Hoofd Planning
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Hoofd Planning
Een Hoofd Planning heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen
Omschrijving
Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.
Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig.
Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.
Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.
Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.
Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Vaardigheden Hoofd Planning
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Stimuleren
- Overtuigingskracht
- Positiviteit
- Luistervaardigheid
- Resultaatgerichtheid
- Argumentatiekracht
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Planning nodig?
Een Hoofd Planning is een Baas die goed moet kunnen plannen en organiseren. Hij heeft overzicht over het gehele proces. Een Hoofd Planning is een Succesvolle Werker met een strategisch en conceptueel denkniveau.
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de perfectionist? Voor de perfectionist is het niet gauw goed. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De perfectionist is integer, idealistisch en gedisciplineerd. Hij is een streber. De hoge eisen die een perfectionist zichzelf stelt vertalen zich naar sterke, rechtvaardige keuzes en nauwkeurig beredeneerde eindresultaten. Als de perfectionist zich ergens voor inzet, dan is dat ook volledig.
Zwakke eigenschappen
De perfectionist kan dwangmatig werken en snel gefrustreerd raken als iets tegenzit.
Verder is de perfectionist erg gespannen en kan zo in de eigen denkbeelden vast komen te zitten.
Omgang
In de samenwerking met anderen is de perfectionist vaak inflexibel en veeleisend. De sociale omgang verloopt dus stroef.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Hoofd Planning
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Idealistisch
- Gedisciplineerdheid
- Punctueel
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Planning?
Als Hoofd Planner heeft men een goed arbeidsperspectief. Via interne studiemogelijkheden is er een oorgroeimogelijkheid naar Senior-Consultancy.
De actuele kans op werk voor een Hoofd Planning
Het beroep Hoofd Planning is onderdeel van de beroepsfamilie Productieplanners. De kans op werk voor de beroepsfamilie Productieplanners is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Hoofd Planning
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Hoofd Planning
Het beroep Hoofd Planning is onderdeel van de beroepsfamilie Productieplanners.
Verwante beroepen Hoofd Planning
Doorgroei beroepen voor een Hoofd Planning
Werkvoorbereider / calculator bouw
bouwkundige (werkvoorbereider/calculator bouw)
bouwkundige (werkvoorbereider bouw)
bouwkundig projectvoorbereider
werkvoorbereider betonprojecten
Werkvoorbereider / calculator installatietechniek
calculator installatietechniek
werkvoorbereider installatietechniek
bouwkundige (bestekschrijver bouw)
Werkvoorbereider cultuurtechniek
Werkvoorbereider / calculator cultuurtechniek
calculator/werkvoorbereider groen
Werkvoorbereider elektrotechniek
junior-werkvoorbereider elektrotechniek
service coördinator elektrotechniek
werkvoorbereider meet- en regeltechniek
technische planner elektrotechniek
begrotingscalculator elektrotechniek
calculator meet- en regeltechniek
hoofd begrotingscalculatie elektrotechniek
technisch calculator elektrotechniek
Bestekschrijver grond-, weg- en waterbouw (gww)
bestekschrijver civiele techniek
Werkvoorbereider grond-, weg- en waterbouw (gww)
projectvoorbereider grond-, weg- en waterbouw (gww)
Werkvoorbereider / calculator grond-, weg- en waterbouw (gww)
werkvoorbereider/calculator infra
Calculator grond-, weg- en waterbouw (gww)
weg- en waterbouwkundig calculator
kostprijsdeskundige weg- en waterbouw
Werkvoorbereider / projectleider grond-, weg- en waterbouw (gww)
begrotingscalculator werktuigbouw
technisch calculator werktuigbouw
service coördinator werktuigbouw
technische planner werktuigbouw
Werkvoorbereider meubelindustrie
Werkvoorbereider interieurbouwbedrijf
Werkvoorbereider / calculator timmerfabriek
productiebegeleider (grafisch)
bedrijfsbureaumedewerker (grafisch)
technisch calculator (grafische industrie)
werkvoorbereider-calculator (grafische industrie)
medewerker bedrijfsbureau (grafische)
operationsmedewerker (grafisch)
Productiebegeleider uitgeverij
productiecoördinator uitgeverij
Waar werkt een Hoofd Planning?
Afhankelijk van het type bedrijf waar men voor werkt is het Hoofd Planning in ieder geval werkzaam op de leidinggevende werkvloer. Dit kan zowel een marketing-technische organisatie zijn als een logistieke werkomgeving zijn. In ieder geval is men als Hoofd Planning verantwoordelijk voor het goed verloop van het proces.
Met wie werkt een Hoofd Planning samen?
Het Hoofd Planning stuurt een kleiner of groter team van Personeelsplanners aan. Men is nauw betrokken bij de productie van bedrijven en zet daartoe de organisatorische lijnen uit. De te verwachten resultaten en financiële gegevens worden bovendien teruggekoppeld naar de directeur financiën van de betreffende organisatie.
- Personeelsplanners, Productie, Management
Alles over het beroep Hoofd Planning in één oogopslag
Sector:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Personeelsplanners, Productie, Management
Salarisindicatie:
- Van €2500 tot €2900