Horecaportier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Horecaportier: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Horecaportier? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Horecaportier wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Horecaportier, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Horecaportier
Vacatures Horecaportier
Vacatures laden...
Wat is een Horecaportier?
Een horecaportier is een portier die voornamelijk werkt in horeca en uitgaansgelegenheden.
Een horecaportier werkt binnen horecagelegenheden. Zo kan de horecaportier werkzaam zijn in een club, een discotheek, een bar, een kroeg of een café.
Daarnaast staat de horecaportier die bij een club, discotheek, bar, kroeg of café werkt voornamelijk bekend als ''uitsmijter''. De horecaportier kan mensen die de gelegenheid in willen gaan fouilleren en weigeren. Hij kijkt naar eventuele bedreigingen en neemt eventuele wapens of harddrugs van bezoekers af. De horecaportier is zowel de gastheer als de bemiddelaar en de uitsmijter. Op het moment dat er binnen de gelegenheid problemen zijn is het aan de portier om deze op te lossen. Hij kan op het moment dat er een ruzie is proberen te bemiddelen en de bezoekers rustig te krijgen maar hij kan ook strenger optreden en de bezoekers (als er bijvoorbeeld gevochten wordt) (al dan niet in samenwerking met de politie) uit de gelegenheid verwijderen om het zo voor de andere gasten aangenamer te maken. De horecaportier straalt zowel rust als no nonsense uit en houdt hierdoor de rust in de gelegenheid.
De horecaportier vindt het niet erg om streng op te treden, is niet bang aangelegd en weet goed te kunnen bemiddelen. Hij is sociaal vaardig en verantwoordelijk en een veilige werker.
Past het beroep Horecaportier bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Horecaportier per niveau
Vacatures Horecaportier per stad
Vacatures Horecaportier Alkmaar
Vacatures Horecaportier Almelo
Vacatures Horecaportier Almere
Vacatures Horecaportier Alphen aan den Rijn
Vacatures Horecaportier Amersfoort
Vacatures Horecaportier Amstelveen
Vacatures Horecaportier Amsterdam
Vacatures Horecaportier Apeldoorn
Vacatures Horecaportier Arnhem
Vacatures Horecaportier Bergen op Zoom
Vacatures Horecaportier Capelle aan den IJssel
Vacatures Horecaportier Den Bosch
Vacatures Horecaportier Den Haag
Vacatures Horecaportier Den Helder
Vacatures Horecaportier Deventer
Vacatures Horecaportier Doetinchem
Vacatures Horecaportier Dordrecht
Vacatures Horecaportier Eindhoven
Vacatures Horecaportier Enschede
Vacatures Horecaportier Groningen
Vacatures Horecaportier Haarlem
Vacatures Horecaportier Haarlemmermeer
Vacatures Horecaportier Heerlen
Vacatures Horecaportier Helmond
Vacatures Horecaportier Hengelo
Vacatures Horecaportier Hilversum
Vacatures Horecaportier Hoogeveen
Vacatures Horecaportier Katwijk
Vacatures Horecaportier Leeuwarden
Vacatures Horecaportier Leiden
Vacatures Horecaportier Lelystad
Vacatures Horecaportier Maastricht
Vacatures Horecaportier Middelburg
Vacatures Horecaportier Nieuwegein
Vacatures Horecaportier Nijmegen
Vacatures Horecaportier Purmerend
Vacatures Horecaportier Roermond
Vacatures Horecaportier Roosendaal
Vacatures Horecaportier Rotterdam
Vacatures Horecaportier Schiedam
Vacatures Horecaportier Spijkenisse
Vacatures Horecaportier Terneuzen
Vacatures Horecaportier Tilburg
Vacatures Horecaportier Utrecht
Vacatures Horecaportier Veenendaal
Vacatures Horecaportier Vlaardingen
Vacatures Horecaportier Westland
Vacatures Horecaportier Zaanstad
Salarisschaal Horecaportier
Wat verdient een Horecaportier?
Het salaris van de horecaportier ligt tussen de €1500,- en €1700,- bruto per maand.
Meer weten over het salaris Horecaportier
Hoe word je een Horecaportier?
Voor het beroep van horecaportier is een SVH-diploma verplicht. Deze is via cursussen of een ééndaagse opleiding te behalen. Daarnaast kan de horecaportier ook een diploma tot beveiliger (mbo, drie of vierjarig) hebben gevolgd.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Horecaportier
Er zijn geen opleidingen Horecaportier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Horecaportier in werkt
Bekijk alle opleidingen BeveiligingOmscholen tot Horecaportier
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Horecaportier. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Horecaportier
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Horecaportier
Als je Horecaportier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Horecaportier zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Horecaportier
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Horecaportier
Een Horecaportier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren
Omschrijving
Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.
Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:
lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed
Omschrijving
Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing.
Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.
Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen.
Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.
Omschrijving
Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.
Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.
Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie
Omschrijving
Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.
Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.
Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.
Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk
Omschrijving
Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.
Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.
Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.
Vaardigheden Horecaportier
- Positiviteit
- Inlevingsvermogen
- Bereid om risico's te nemen
- Besluitvaardigheid
- Vitaliteit
- Levenslust
- Analytisch vermogen
- Logisch redeneren
- Helder communiceren
- Taalkennis
- Integriteit
- Zelfbeheersing
- Bemiddelingskracht
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Horecaportier nodig?
De horecaportier is een bemiddelaar. Hij komt er als er ruzies zijn tussen, weet goede afspraken met bezoekers te maken wanneer zij als ze vervelend doen toch binnen mogen blijven (of worden verwijderd) en zorgt voor rust in de gelegenheid. Hij is zowel het vriendelijke visitekaartje als de uitsmijter die ertussen komt en mensen verwijdert.
Daarnaast is de horecaportier een waarnemer en een succesvolle werker. Hij werkt no nonsense om zo de gelegenheid zo veilig mogelijk te houden en kijkt goed naar de mensen die binnenkomen (en fouilleert ze eventueel) en kijkt goed naar de gelegenheid om problemen voor te zijn en ze eventueel op te lossen.
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Horecaportier
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
- Waarnemendheid
- Gedetailleerdheid
- Leergierigheid
Wat zijn de baankansen voor een Horecaportier?
Het arbeidsmarktperspectief voor de horecaportier is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de horecaportier te vinden. Daarnaast kan de horecaportier doorgroeien door andere beveiligingsfuncties op zich te nemen.
De actuele kans op werk voor een Horecaportier
Het beroep Horecaportier is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Horecaportier
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Horecaportier
Het beroep Horecaportier is onderdeel van de beroepsfamilie Horecaportiers en suppoosten.
Verwante beroepen Horecaportier
Mogelijke specialisaties voor een Horecaportier
Doorgroei beroepen voor een Horecaportier
Waar werkt een Horecaportier?
De horecaportier werkt binnen een horecabedrijf, waaronder bijvoorbeeld een café, een club, discotheek of kroeg.
Met wie werkt een Horecaportier samen?
Het netwerk van de horecaportier bestaat uit klanten en bezoekers van de gelegenheid, de politie (die komt bij calamiteiten), het barpersoneel (dat hem om assistentie kan vragen), zijn collega's en zijn werkgever.
- Klanten, bezoekers
- Politie
- Barpersoneel
- Collega's
- Werkgever (leidinggevende)
Alles over het beroep Horecaportier in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Klanten, bezoekers
- Politie
- Barpersoneel
- Collega's
- Werkgever (leidinggevende)
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €1500 tot €1700