Zaakwaarnemer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Zaakwaarnemer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Zaakwaarnemer? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Zaakwaarnemer wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Zaakwaarnemer, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Zaakwaarnemer
Vacatures Zaakwaarnemer
Vacatures laden...
Wat is een Zaakwaarnemer?
Een Zaakwaarnemer behartigt bij transfers en arbeidsovereenkomsten in de sportwereld het belang van een sportclub of dat van een speler. Hij kan in dienst zijn van een sportclub, als zelfstandige werken of aangesloten zijn bij een bureau dat gespecialiseerd is in zaakwaarnemingen. Het hangt van de organisatie waarvoor een Zaakwaarnemer werkzaam is af wat zijn precieze werkzaamheden zijn, omdat het belang dat hij behartigd verschillend is. Een Zaakwaarnemer die het belang van een speler behartigd zal namelijk bij verschillende sportclubs informeren of er vraag naar de bepaalde speler is en een Zaakwaarnemer die een club behartigd zal op zoek gaan naar spelers en bij hem interesse in de specifieke club proberen op te wekken. Als er een geïnteresseerde gevonden is, zijn de werkzaamheden echter wel hetzelfde, omdat dan de onderhandelingen over de prijs beginnen.
Past het beroep Zaakwaarnemer bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Zaakwaarnemer per niveau
Vacatures Zaakwaarnemer per stad
Vacatures Zaakwaarnemer Alkmaar
Vacatures Zaakwaarnemer Almelo
Vacatures Zaakwaarnemer Almere
Vacatures Zaakwaarnemer Alphen aan den Rijn
Vacatures Zaakwaarnemer Amersfoort
Vacatures Zaakwaarnemer Amstelveen
Vacatures Zaakwaarnemer Amsterdam
Vacatures Zaakwaarnemer Apeldoorn
Vacatures Zaakwaarnemer Arnhem
Vacatures Zaakwaarnemer Bergen op Zoom
Vacatures Zaakwaarnemer Capelle aan den IJssel
Vacatures Zaakwaarnemer Den Bosch
Vacatures Zaakwaarnemer Den Haag
Vacatures Zaakwaarnemer Den Helder
Vacatures Zaakwaarnemer Deventer
Vacatures Zaakwaarnemer Doetinchem
Vacatures Zaakwaarnemer Dordrecht
Vacatures Zaakwaarnemer Eindhoven
Vacatures Zaakwaarnemer Enschede
Vacatures Zaakwaarnemer Groningen
Vacatures Zaakwaarnemer Haarlem
Vacatures Zaakwaarnemer Haarlemmermeer
Vacatures Zaakwaarnemer Heerlen
Vacatures Zaakwaarnemer Helmond
Vacatures Zaakwaarnemer Hengelo
Vacatures Zaakwaarnemer Hilversum
Vacatures Zaakwaarnemer Hoogeveen
Vacatures Zaakwaarnemer Katwijk
Vacatures Zaakwaarnemer Leeuwarden
Vacatures Zaakwaarnemer Leiden
Vacatures Zaakwaarnemer Lelystad
Vacatures Zaakwaarnemer Maastricht
Vacatures Zaakwaarnemer Middelburg
Vacatures Zaakwaarnemer Nieuwegein
Vacatures Zaakwaarnemer Nijmegen
Vacatures Zaakwaarnemer Purmerend
Vacatures Zaakwaarnemer Roermond
Vacatures Zaakwaarnemer Roosendaal
Vacatures Zaakwaarnemer Rotterdam
Vacatures Zaakwaarnemer Schiedam
Vacatures Zaakwaarnemer Spijkenisse
Vacatures Zaakwaarnemer Terneuzen
Vacatures Zaakwaarnemer Tilburg
Vacatures Zaakwaarnemer Utrecht
Vacatures Zaakwaarnemer Veenendaal
Vacatures Zaakwaarnemer Vlaardingen
Vacatures Zaakwaarnemer Westland
Vacatures Zaakwaarnemer Zaanstad
Salarisschaal Zaakwaarnemer
Wat verdient een Zaakwaarnemer?
Het is niet eenvoudig om een goed gemiddelde van de maandelijkse inkomsten van een Zaakwaarnemer te geven, omdat dit sterk van de omstandigheden afhangt. Het hangt niet alleen van succesvolle competenties van een Zaakwaarnemer af, want de periode van het jaar is ook van sterk belang. Omdat Zaakwaarnemers doorgaans een percentage van een gesloten deal krijgen, moet het, om een goed maandinkomen te hebben, wel deals sluiten en dat is vaak verbonden met transferperiodes in de betreffende sport.
Meer weten over het salaris Zaakwaarnemer
Hoe word je een Zaakwaarnemer?
Het werk van een Zaakwaarnemer is misschien niet voor iedereen geschikt, maar het is een beroep waar geen beschermde titel op staat. Dit houdt in dat iedereen zichzelf een Zaakwaarnemer kan noemen. Omdat een Zaakwaarnemer goed moet kunnen onderhandelen en over een grote hoeveelheid mensenkennis moet beschikken, is het verstandig dat een Zaakwaarnemer-in-spe een economische of commerciële opleiding kiest, omdat daar deze vaardigheden bijgebracht worden.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zaakwaarnemer
Er zijn geen opleidingen Zaakwaarnemer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zaakwaarnemer in werkt
Bekijk alle opleidingen Voeding & BewegingOmscholen tot Zaakwaarnemer
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Zaakwaarnemer. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zaakwaarnemer
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zaakwaarnemer
Als je Zaakwaarnemer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zaakwaarnemer zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Zaakwaarnemer
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Zaakwaarnemer
Een Zaakwaarnemer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen
Omschrijving
Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.
Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.
Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.
Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen
Omschrijving
In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.
Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.
Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.
Vaardigheden Zaakwaarnemer
- Analytisch vermogen
- Initiatief ontplooien
- Inzicht in omgeving
- Motivatie
- Tegenslagen verwerken
- Stressbestendig
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Overtuigingskracht
- Creativiteit
- Bemiddelen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Zaakwaarnemer nodig?
Een Zaakwaarnemer moet de eigenschappen van een succesvolle werker hebben, omdat hij doelgericht en zelfverzekerd te werk moet gaan om een goede deal voor elkaar te krijgen. Het maakt hierbij niet uit of hij in dienst is bij een sportclub of als zelfstandige werkzaam is.
Naast een succesvolle werker, is een Zaakwaarnemer ook een bemiddelaar, omdat hij bemiddelt tussen een sportclub en een speler. Een bemiddelaar is onpartijdig en ondersteunend. De eigenschap van onpartijdigheid speelt minder bij een Zaakwaarnemer die in dienst is bij een sportclub, omdat hij in dat geval de best mogelijk deal voor de club probeert te bewerkstelligen, maar hij moet in de onderhandelingen wel neutraal staan, omdat anders de speler lastig mee zou willen werken aan een deal, omdat hij dan waarschijnlijk een voor hem nadelige deal zal gaan sluiten.
Wat voor persoonlijkheidstype is de bemiddelaar? Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De bemiddelaar is goed in het helpen van anderen, en is daarin erg empathisch. Door de neutrale houding is de bemiddelaar heel diplomatisch en geduldig. Bij een conflict probeert hij een oplossing te vinden. Ook kan hij goed luisteren en is hij flexibel.
Zwakke eigenschappen
De bemiddelaar zal vaak in gezelschap de eigen doelen vergeten, en daardoor de eigen identiteit verliezen. Daarnaast kan hij door diens voorkeur voor harmonie en de afkeur voor beslissingen als lui en besluiteloos overkomen. Hij heeft tijd nodig om een standpunt te vormen en wil niet de veroorzaker van een conflict zijn.
Omgang
De bemiddelaar is goed, rustig gezelschap. Hij zal zich vaak schikken naar de wil van de groep. Veel eigen input heeft hij niet. In relaties kan de bemiddelaar zichzelf helemaal kwijtraken en daardoor erg gefrustreerd raken.
Wat voor persoonlijkheidstype is de Succesvolle Werker?
De succesvolle werker wil je graag als personeel hebben. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De succesvolle werker is doelgericht, efficiënt, zelfverzekerd en motiverend. Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk.
Zwakke eigenschappen
De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Omgang
In de omgang met anderen is de succesvolle werker erg strategisch. Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk.
Eigenschappen Zaakwaarnemer
- Empathie
- Diplomatiek
- Zorgzaamheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Zaakwaarnemer?
Doorgroeimogelijkheden heeft een Zaakwaarnemer niet, omdat er geen functie boven hem is die dezelfde of soortgelijke werkzaamheden bevat. Een Zaakwaarnemer die werkzaam is binnen een sportclub, kan zich mogelijk binnen die club opwerken tot een hogere positie, maar voor hoge functies is vaak wel een specifieke opleiding vereist.
De arbeidsmarkt voor Zaakwaarnemers is slecht tot redelijk te noemen. Dit komt vooral omdat het geen beschermd beroep is en er dus relatief veel mensen zichzelf een Zaakwaarnemer noemen, waardoor het aanbod groot is. De vraag daarentegen is slecht tot gemiddeld te noemen. Dit komt omdat er in een bepaald sportgebied vaak maar een beperkt aantal spelers zijn die interesse hebben om vertegenwoordigd te worden door een Zaakwaarnemer en ook sportclubs hebben geen groot aantal vacatures openstaan voor Zaakwaarnemers binnen hun club.
Doorgroei mogelijkheden Zaakwaarnemer
Het beroep Zaakwaarnemer is onderdeel van de beroepsfamilie Advocaten.
Verwante beroepen Zaakwaarnemer
Mogelijke specialisaties voor een Zaakwaarnemer
Doorgroei beroepen voor een Zaakwaarnemer
Waar werkt een Zaakwaarnemer?
Een Zaakwaarnemer is werkzaam als zelfstandige of in dienst van een bepaalde sportclub. Een Zaakwaarnemer die in contract staat bij een sportclub kan werkzaam zijn voor een profit of een non-profit organisatie, afhankelijk van de organisatie van de club. Een Zaakwaarnemer als zelfstandige is werkzaam als profit organisatie. Het kan ook zijn dat de Zaakwaarnemer werkzaam is bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in zaakwaarneming.
Met wie werkt een Zaakwaarnemer samen?
Een Zaakwaarnemer die fungeert als tussenpersoon tussen een speler en (een) sportclub(s), zal vooral in contact staan met deze speler en (een) sportclub(s). Hij treedt in onderhandeling en moet steeds overleg plegen met de speler en met de sportclub(s). Dit contact zal dan ook voordat een deal gesloten wordt erg intensief zijn.
Een Zaakwaarnemer die in dienst staat van een sportclub, zal ook als tussenpersoon fungeren, maar hij blijft, anders dan de situatie zoals hierboven geschetst, steeds verbonden zijn aan die specifieke sportclub. Het contact dat een Zaakwaarnemer heeft met (een) speler(s) en de sportclub zal echter wel nog steeds erg intensief zijn.
Alles over het beroep Zaakwaarnemer in één oogopslag
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
Salarisindicatie:
- Van €3400 tot €9000