Fastfoodmedewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Fastfoodmedewerker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Fastfoodmedewerker? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Fastfoodmedewerker wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Fastfoodmedewerker, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Fastfoodmedewerker
Vacatures Fastfoodmedewerker
Vacatures laden...
Wat is een Fastfoodmedewerker?
Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een cafetaria, snackbar of fastfoodbedrijf. Hier verkoopt de Medewerker fastfood: een snelle, gemakkelijke hap die vaak niet duur is. Dit kunnen zowel warme als koude producten zijn, van hamburgers en frites tot salades of ijs. De Fastfoodmedewerker neemt de bestelling van de klant op en bereidt de bestelling in de keuken in bijvoorbeeld de frituur of op de grill.
De bestellingen worden klaargemaakt uit halfproducten en vervolgens ingepakt en verkocht. Vaak worden er meerdere gerechten van tevoren bereid en in een voorraadbuffer geplaatst, zodat klanten snel geholpen kunnen worden. Het is de taak van de Fastfoodmedewerker om deze voorraad op peil te houden. Het komt voor dat een Fastfoodmedewerker de producten zowel bereidt als verkoopt, bijvoorbeeld in een cafetaria. In grotere fastfoodbedrijven is het vaak zo dat een Fastfoodmedewerker of alleen de producten bereidt, of juist enkel achter de counter werkt.
Achter de counter helpt de Fastfoodmedewerker de klanten door de bestellingen in de kassa in te voeren, af te rekenen en de juiste bestelling voor de klant in te pakken. Deze counter kan in een winkel zijn, maar ook bereikbaar voor automobilisten. Taken als het tappen van dranken en het maken van milkshakes of ijs horen ook bij het werk achter de counter.
Na werktijd worden de keuken en het restaurant opgeruimd en schoongemaakt en wordt het afval weggebracht.
Past het beroep Fastfoodmedewerker bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Salarisschaal Fastfoodmedewerker
Wat verdient een Fastfoodmedewerker?
Het gemiddelde salaris van een Fastfoodmedewerker in Nederland ligt tussen de € 2.371 en € 2.874 per maand, afhankelijk van ervaring en kennis. Een Senior Fastfoodmedewerker kan tot € 3.000 verdienen.
Dit salaris geldt bij een 40-urige werkweek. Bekijk ook Het gemiddelde bruto jaarsalaris en uurloon voor een Fastfoodmedewerker, of het salaris per ervaringsniveau.
Meer weten over het salaris Fastfoodmedewerker
Hoe word je een Fastfoodmedewerker?
Voor een baan als Fastfoodmedewerker kan men de opleiding Fastfoodmedewerker doen. Dit is een MBO opleiding op niveau 2. De MBO niveau 3 opleiding Eerste Medewerker Fastservice leidt op tot Fastfoodmedewerker met een hogere functie, waarbij men andere medewerkers aanstuurt en de bedrijfsleider ondersteunt.
Vaak kan men ook aan het werk als Fastfoodmedewerker zonder diploma.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fastfoodmedewerker
Er zijn geen opleidingen Fastfoodmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fastfoodmedewerker in werkt
Bekijk alle opleidingen HorecaInteresse en Motivatie Fastfoodmedewerker
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Fastfoodmedewerker?
Competenties Fastfoodmedewerker
Een Fastfoodmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Vaardigheden Fastfoodmedewerker
- Inlevingsvermogen
- Aanpassingsvermogen
- Lichtvoetigheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Sensitiviteit
- Harmonie creëren
- Gezamenlijk resultaat bereiken
- Luistervaardigheid
- Spontaniteit
- Sociaal gevoel
- Doorzettingsvermogen
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Fastfoodmedewerker nodig?
Als Fastfoodmedewerker is het belangrijk om klantgericht te zijn en de klanten goed van dienst te zijn. Hij staat bekend om zijn behulpzaamheid en vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen (Gever).
In een Fastfoodbedrijf komen klanten voor een snelle en makkelijke hap en willen dan ook vaak snel geholpen worden. Het is dus belangrijk dat een Fastfoodmedewerker snel en efficiënt werkt. Hij is praktisch en doelgericht en werkt graag hard om successen te behalen (Succesvolle werker).
Eigenschappen Fastfoodmedewerker
- Empathie
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
- Enthousiasme
- Zelfverzekerdheid
- Ondernemendheid
Wat zijn de baankansen voor een Fastfoodmedewerker?
De arbeidsmarktperspectieven voor fastservice in de horecasector zijn goed. Verwacht wordt dat de werkgelegenheid in de periode tot en met 2011 zal groeien.
Tevens zijn er voor de Fastfoodmedewerker verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld doorgroeien naar eerstee medewerker, waarbij meer verantwoordelijkheden komen kijken zoals het aansturen van andere medewerkers. Ook kan men binnen de fastservice doorgroeien naar bedrijfsleider van een fastfoodrestaurant. Tot slot is het mogelijk een andere richting binnen de horeca in te slaan en door ervaring en scholing door te groeien naar een beroep als gastheer/-vrouw of kok.
De actuele kans op werk voor een Fastfoodmedewerker
Het beroep Fastfoodmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers fastfoodrestaurants en snackbars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers fastfoodrestaurants en snackbars is in de huidige periode zeer goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Fastfoodmedewerker
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Waar werkt een Fastfoodmedewerker?
Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een fastfoodbedrijf, cafetaria of snackbar. Een fastfoodbedrijf is vaak een groot bedrijf waar meerdere Fastfoodmedewerkers werkzaam zijn in zowel de keuken als achter de counter. Hierbij is tevens een restaurantgedeelte aangesloten waar de klanten hun bestelling kunnen nuttigen. Een snackbar of cafetaria is vaak kleiner. Hier zijn dan ook minder werknemers werkzaam. Hier is het gebruikelijk dat een Fastfoodmedewerker zowel de producten bereidt als de klanten helpt. Ook is hier vaak geen of slechts een klein restaurantgedeelte aanwezig.
Met wie werkt een Fastfoodmedewerker samen?
Een Fastfoodmedewerker werkt vaak samen met andere Fastfoodmedewerkers. Samen helpen zij de klant. Wanneer een Fastfoodmedewerker achter de counter werkt is het belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met Fastfoodmedewerkers in de keuken, om de producten in de voorraad op tijd aan te vullen en de klant op tijd van de juiste producten te kunnen voorzien. De Fastfoodmedewerker werkt onder leiding van een eerste medewerker en een bedrijfsleider.
- Bedrijfsleider
- Eerste Medewerker Fastservice
Verwante beroepen Fastfoodmedewerker:
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing
Baankans: Zeer goed
Baankans
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Alles over het beroep Fastfoodmedewerker in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Bedrijfsleider
- Eerste Medewerker Fastservice
Salarisindicatie:
- Van €2371 tot €3000