Zonneconsulent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Zonneconsulent: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Zonneconsulent? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Zonneconsulent wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Zonneconsulent, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Zonneconsulent
Vacatures Zonneconsulent
Vacatures laden...
Wat is een Zonneconsulent?
Als Zonneconsulent werk je voornamelijk als leidinggevende in een zonnestudio, zonnecentrum, zonne-unit of andere recreatieve bedrijven waar zich zonnebanken bevinden. Een andere mogelijkheid is dat je zelf een eigen studio begint.
Je taak als Zonneconsulent is het geven van advies op maat aan iedere klant die binnenkomt. Je kijkt dan naar wat de wensen van de klant zijn, hun huidtype, haar en huidskleur, zongedrag en gevoeligheid van de huid. Je advies begint bij de keuze van het beste type zonnebank en de lengte van het zonnebad. Daarnaast ben je ook in staat de klant te adviseren over voor hun geschikt zongedrag en producten die aansluiten op hun specifieke huidtype.
Maar als Zonneconsulent ben je ook gewoon een gezellig aanspreekpunt voor degene die in de studio langs komt. Mensen maken altijd graag een praatje onder het genot van een drankje. Juist je sociale capaciteiten maken of een klant terug komt of de volgende keer een andere zonnestudio aandoet.
Ook het reinigen en onderhouden van de apparatuur zijn de verantwoordelijkheid van de Zonneconsulent. Tot slot is het afhankelijk van je functietaken of je ook administratie verricht en hoeveel. Het kassawerk, uitgeven van knipkaarten, agendabeheer, etcetera zal iedere Zonneconsulent verrichten. Wanneer je echter eigenaar bent komt daar ook de gehele bedrijfsvoering bij kijken.
Past het beroep Zonneconsulent bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Zonneconsulent per niveau
Vacatures Zonneconsulent per stad
Vacatures Zonneconsulent Alkmaar
Vacatures Zonneconsulent Almelo
Vacatures Zonneconsulent Almere
Vacatures Zonneconsulent Alphen aan den Rijn
Vacatures Zonneconsulent Amersfoort
Vacatures Zonneconsulent Amstelveen
Vacatures Zonneconsulent Amsterdam
Vacatures Zonneconsulent Apeldoorn
Vacatures Zonneconsulent Arnhem
Vacatures Zonneconsulent Assen
Vacatures Zonneconsulent Bergen op Zoom
Vacatures Zonneconsulent Breda
Vacatures Zonneconsulent Capelle aan den IJssel
Vacatures Zonneconsulent Delft
Vacatures Zonneconsulent Den Bosch
Vacatures Zonneconsulent Den Haag
Vacatures Zonneconsulent Den Helder
Vacatures Zonneconsulent Deventer
Vacatures Zonneconsulent Doetinchem
Vacatures Zonneconsulent Dordrecht
Vacatures Zonneconsulent Eindhoven
Vacatures Zonneconsulent Emmen
Vacatures Zonneconsulent Enschede
Vacatures Zonneconsulent Gouda
Vacatures Zonneconsulent Groningen
Vacatures Zonneconsulent Haarlem
Vacatures Zonneconsulent Haarlemmermeer
Vacatures Zonneconsulent Heerlen
Vacatures Zonneconsulent Helmond
Vacatures Zonneconsulent Hengelo
Vacatures Zonneconsulent Hilversum
Vacatures Zonneconsulent Hoogeveen
Vacatures Zonneconsulent Hoorn
Vacatures Zonneconsulent Katwijk
Vacatures Zonneconsulent Leeuwarden
Vacatures Zonneconsulent Leiden
Vacatures Zonneconsulent Lelystad
Vacatures Zonneconsulent Maastricht
Vacatures Zonneconsulent Middelburg
Vacatures Zonneconsulent Nieuwegein
Vacatures Zonneconsulent Nijmegen
Vacatures Zonneconsulent Purmerend
Vacatures Zonneconsulent Roermond
Vacatures Zonneconsulent Roosendaal
Vacatures Zonneconsulent Rotterdam
Vacatures Zonneconsulent Schiedam
Vacatures Zonneconsulent Spijkenisse
Vacatures Zonneconsulent Terneuzen
Vacatures Zonneconsulent Tilburg
Vacatures Zonneconsulent Utrecht
Vacatures Zonneconsulent Veenendaal
Vacatures Zonneconsulent Venlo
Vacatures Zonneconsulent Vlaardingen
Vacatures Zonneconsulent Westland
Vacatures Zonneconsulent Zaanstad
Vacatures Zonneconsulent Zeist
Salarisschaal Zonneconsulent
Wat verdient een Zonneconsulent?
Het is moeilijk te zeggen wat je in de functie van Zonneconsulent gaat verdienen. Er speelt mee waar je terecht komt, of het een eigen studio is of niet, onderdeel van een keten of niet, wat je opleiding en taken zijn en je leeftijd en ervaring.
Daarbij komt dat het een beroep is wat veelal als parttime wordt uitgevoerd. Uiteindelijk zal het salaris uitkomen tussen de €960 en de €2080 per maand. Een reiskostenvergoeding komt hier soms nog als extra arbeidsvoorwaarde bij.
Meer weten over het salaris Zonneconsulent
Hoe word je een Zonneconsulent?
Om als Zonneconsulent aan de slag te kunnen moet je een relevante cursus op MBO niveau hebben gevolgd. Er zijn verschillende thuiswerkstudies mogelijk, maar er is ook een opleiding vanuit de zonnebranche.
Tijdens de opleiding draait het om het zonnen onder een kunstmatige bron. Je leert communiceren en omgaan met de klant, advies geven op zonnegebied, opstellen van een zonnekuur en het uitvoeren van administratief werk.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zonneconsulent
Er zijn geen opleidingen Zonneconsulent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zonneconsulent in werkt
Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & FarmacieOmscholen tot Zonneconsulent
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Zonneconsulent. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zonneconsulent
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zonneconsulent
Als je Zonneconsulent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zonneconsulent zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Zonneconsulent
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Zonneconsulent
Een Zonneconsulent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit
Omschrijving
Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.
Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn.
Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.
Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.
Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.
Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.
Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.
Vaardigheden Zonneconsulent
- Luistervaardigheid
- Resultaatgerichtheid
- Argumentatiekracht
- Spontaniteit
- Sociaal gevoel
- Cijfermatigheid
- Onderhandelen
- Rekenvaardigheid
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
Wat voor persoonlijkheid heeft een Zonneconsulent nodig?
Als je een eigen zonnestudio wilt beginnen of leiding wilt geven binnen een bestaand bedrijf moet je als Zonneconsulent zeker over leidinggevende capaciteiten beschikken. Een onafhankelijke instelling en zelfverzekerd op je gestelde doelen af durven gaan is haast onmisbaar (Baas).
Naast eigenaar en leidinggevende moet je ook een gezellig aanspreekpunt zijn voor de klanten. Betrokken zijn bij vaste klanten en interesse tonen kan klanten voor langere tijd aan je binden en dat is goed voor de zaken (Gever).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Eigenschappen Zonneconsulent
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Empathie
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
Wat zijn de baankansen voor een Zonneconsulent?
Er is geen gebrek aan vacatures voor de functie van Zonneconsulent, vooral niet als je graag aan de slag wilt binnen een keten. Zelfstandig iets beginnen is niet altijd makkelijk omdat er veel bij komt kijken. Daarbij moet je goed letten op de markt in het gebied waar je je wilt vestigen en of er niet al te veel concurrentie is.
Wanneer je eenmaal als Zonneconsulent aan de slag bent dan hangen groeimogelijkheden samen met het al of beschikbaar zijn van hogere managementposities en de opties die er bestaan om de stuidio uit te breiden.
De actuele kans op werk voor een Zonneconsulent
Het beroep Zonneconsulent is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers sauna en zonnebank. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers sauna en zonnebank is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Zonneconsulent
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Zonneconsulent
Het beroep Zonneconsulent is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers sauna en zonnebank.
Verwante beroepen Zonneconsulent
Mogelijke specialisaties voor een Zonneconsulent
Doorgroei beroepen voor een Zonneconsulent
Waar werkt een Zonneconsulent?
De zonnestudio op zich of als onderdeel van een wellness op sportbedrijf is bedoelt om winst te maken. Dat wil zeggen dat de functie van de Zonneconsulent valt onder de profit sector.
Met wie werkt een Zonneconsulent samen?
Wanneer je een eigen studio hebt dan is het je eigen keuze of je personeel onder je hebt werken of alles zelfstandig opknapt, maar hoe dan ook krijg je te maken met een diversiteit aan klanten. Daarnaast heb je wel te maken met leveranciers van producten en monteurs van zonnebanken.
Als je deel uitmaakt van een grotere keten van zonnestudio's dan heb je tevens met een leidinggevende van je regio te maken.
Wanneer je binnen een centrum valt, een sportschool of een wellnessbedrijf dan heb je tevens met de daar aanwezige medewerkers te maken evenals de leidinggevende over je afdeling en het eventuele hogere management.
- Medewerker Zonnestudio
- Leverancier
- Klant
- Regiomanager
- Manager Recreatief Bedrijf
Alles over het beroep Zonneconsulent in één oogopslag
Beroepsgroep:
Competenties:
Netwerk:
- Medewerker Zonnestudio
- Leverancier
- Klant
- Regiomanager
- Manager Recreatief Bedrijf
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €960 tot €2080