Kantoormanager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Kantoormanager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Kantoormanager? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Kantoormanager wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Kantoormanager, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Kantoormanager
Vacatures Kantoormanager
Vacatures laden...
Wat is een Kantoormanager?
Als Kantoormanager ben je voornamelijk bezig met het adviseren van klanten over de diensten van het kantoor waarvoor je werkzaam bent. Daarnaast geef je leiding aan het (ondersteunend) personeel. Het kan ook voorkomen dat je moet helpen bij andere zaken zoals het financiële management en de boekhouding van het kantoor.
Je bent betrokken bij alle werkzaamheden die bij de organisatie van een kantoor komen kijken. Je bent als Kantoormanager het eerste aanspreekpunt voor de werknemers en je moet dus in staat zijn om problemen binnen het kantoor op te lossen. Ook kun je bijdragen aan sollicitatieprocedures en functioneringsgesprekken voeren met werknemers.
Past het beroep Kantoormanager bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Kantoormanager per niveau
Vacatures Kantoormanager per stad
Vacatures Kantoormanager Alkmaar
Vacatures Kantoormanager Almelo
Vacatures Kantoormanager Almere
Vacatures Kantoormanager Alphen aan den Rijn
Vacatures Kantoormanager Amersfoort
Vacatures Kantoormanager Amstelveen
Vacatures Kantoormanager Amsterdam
Vacatures Kantoormanager Apeldoorn
Vacatures Kantoormanager Arnhem
Vacatures Kantoormanager Assen
Vacatures Kantoormanager Bergen op Zoom
Vacatures Kantoormanager Breda
Vacatures Kantoormanager Capelle aan den IJssel
Vacatures Kantoormanager Delft
Vacatures Kantoormanager Den Bosch
Vacatures Kantoormanager Den Haag
Vacatures Kantoormanager Den Helder
Vacatures Kantoormanager Deventer
Vacatures Kantoormanager Doetinchem
Vacatures Kantoormanager Dordrecht
Vacatures Kantoormanager Eindhoven
Vacatures Kantoormanager Emmen
Vacatures Kantoormanager Enschede
Vacatures Kantoormanager Gouda
Vacatures Kantoormanager Groningen
Vacatures Kantoormanager Haarlem
Vacatures Kantoormanager Haarlemmermeer
Vacatures Kantoormanager Heerlen
Vacatures Kantoormanager Helmond
Vacatures Kantoormanager Hengelo
Vacatures Kantoormanager Hilversum
Vacatures Kantoormanager Hoogeveen
Vacatures Kantoormanager Hoorn
Vacatures Kantoormanager Katwijk
Vacatures Kantoormanager Leeuwarden
Vacatures Kantoormanager Leiden
Vacatures Kantoormanager Lelystad
Vacatures Kantoormanager Maastricht
Vacatures Kantoormanager Middelburg
Vacatures Kantoormanager Nieuwegein
Vacatures Kantoormanager Nijmegen
Vacatures Kantoormanager Purmerend
Vacatures Kantoormanager Roermond
Vacatures Kantoormanager Roosendaal
Vacatures Kantoormanager Rotterdam
Vacatures Kantoormanager Schiedam
Vacatures Kantoormanager Spijkenisse
Vacatures Kantoormanager Terneuzen
Vacatures Kantoormanager Tilburg
Vacatures Kantoormanager Utrecht
Vacatures Kantoormanager Veenendaal
Vacatures Kantoormanager Venlo
Vacatures Kantoormanager Vlaardingen
Vacatures Kantoormanager Westland
Vacatures Kantoormanager Zaanstad
Vacatures Kantoormanager Zeist
Salarisschaal Kantoormanager
Wat verdient een Kantoormanager?
Het salaris van een Kantoormanager verschilt erg per kantoor en kan ook afhangen van je precieze takenpakket en werkervaring. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een groter kantoor zal vaak sneller een hoger salaris uitkeren en bijvoorbeeld een auto van de zaak beschikbaar stellen dan een kleinschalig kantoor.
Meer weten over het salaris Kantoormanager
Hoe word je een Kantoormanager?
Om te werken als Kantoormanager moet je een HBO opleiding binnen de studierichting Office Management / Personeelswetenschappen afgerond hebben. Eventueel kun je ook een MBO opleiding volgen in dezelfde richting om je vervolgens binnen een aantal jaren op te werken naar deze functie.
Opleidingen Kantoormanager
Omscholen tot Kantoormanager
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Kantoormanager. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kantoormanager
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kantoormanager
Als je Kantoormanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kantoormanager zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Kantoormanager
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Competenties Kantoormanager
Een Kantoormanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: overzicht, leiderschap, uitdrukkingsvaardig, luisteren, overtuigen, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze competentie valt voor een deel samen met leiderschap. Een goede leider moet kunnen delegeren. Deze mensen geven bepaalde taken uit handen en beslissen wie geschikt is voor welke taak. Hij behoudt hierbij het overzicht.
Sterke punten
Deze personen geven medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Ze krijgen hun eigen taak en moeten die goed uit zien te voeren. Verder zijn delegerende mensen resultaatgericht. Ze communiceren duidelijk en helder wat ze van iedereen verwachten. Ook kunnen deze personen goed luisteren en anderen overtuigen van de noodzaak van een taak.
Zwakke punten
Delegerende mensen kunnen lui en gemakzuchtig overkomen. Anderen krijgen dan het idee dat deze persoon zelf niets meer hoeft te doen. Dit kan irritaties opwekken.
Steekwoorden competentie Flexibiliteit:
aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering
Omschrijving
Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.
Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.
Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.
Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten
Omschrijving
Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.
Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.
Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen.
Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht
Omschrijving
Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.
Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.
Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties.
Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie
Omschrijving
Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.
Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.
Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.
Vaardigheden Kantoormanager
- Uitdrukkingsvaardigheid
- Overzicht hebben
- Leiderschap
- Ontspannenheid
- Improvisatievermogen
- Inlevingsvermogen
- Aanpassingsvermogen
- Lichtvoetigheid
- Voorbereiden
- Gestructureerd werken
- Prioriteiten stellen
- Doorzettingsvermogen
- Incasseringsvermogen
- Rust bewaren
Wat voor persoonlijkheid heeft een Kantoormanager nodig?
Als kantoormanager is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je hebt vaak de leiding over een heel kantoor en moet goed orde kunnen houden om te zorgen dat alles volgens plan verloopt. Energiek zijn is ook iets dat van pas komt als Kantoormanager, want je maakt vaak lange dagen en moet veel dingen tegelijk doen (Baas).
Loyaliteit is ook belangrijk omdat je veel zult moeten samenwerken met andere werknemers in het kantoor en het belang van het kantoor voorop staat (Loyalist).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Eigenschappen Kantoormanager
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
Wat zijn de baankansen voor een Kantoormanager?
Het arbeidsmarktperspectief voor een Kantoormanager is sterk afhankelijk van de branche. Als het met notariskantoren minder goed gaat dan zal er ook minder vraag zijn naar Kantoormanagers en andersom. De doorgroeimogelijkheden van een Kantoormanager zijn redelijk beperkt. Vaak is het een functie waarnaar je na andere kantoorfuncties bent doorgegroeid.
De actuele kans op werk voor een Kantoormanager
Het beroep Kantoormanager is onderdeel van de beroepsfamilie Office managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Office managers is in de huidige periode goed
Huidige aantal vacatures
1
Baankans Kantoormanager
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Doorgroei mogelijkheden Kantoormanager
Het beroep Kantoormanager is onderdeel van de beroepsfamilie Office managers.
Verwante beroepen Kantoormanager
Mogelijke specialisaties voor een Kantoormanager
Waar werkt een Kantoormanager?
Als Kantoormanager kun je zowel voor profit- als non-profit organisaties werken.
Met wie werkt een Kantoormanager samen?
Als Kantoormanager kom je in aanraking met alle mederwerkers die bij het kantoor betrokken zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld de secretaresses en de algemeen directeur of manager zijn. Ook kun je in aanraking komen met de klanten van het kantoor waarvoor je werkt. Je opereert in elk geval vaak binnen de core-business van het kantoor of het bedrijf waar je voor werkt.
- Secretaresse
- Manager
Verwante beroepen Kantoormanager:
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO Postdoc MBA
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO
Baankans: Gemiddeld
Baankans
Alles over het beroep Kantoormanager in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Persoonstype:
Netwerk:
- Secretaresse
- Manager
Salarisindicatie:
- Van €2000 tot €4000